28 Απρ 2016

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Βλασφημοῦν τόν Σταυρό στό Φεστιβάλ «ὑπερηφάνειας» 2016

legay 01
Κοινοποιήθηκαν ἠλεκτρονικά οἱ ἀφίσες τοῦ 5ου λεγόμενου «Φεστιβάλ ὑπερηφάνειας», πού διοργανώνουν οἱ ὁμοφυλόφιλοι στή Θεσσαλονίκη, στίς 24-25/6/2016.

guy pride thessalonikh 01
Δέν φτάνει πού διαπράττουν, οἱ ταλαίπωροι, τήν ἁμαρτία πού ὁ Θεός τιμώρησε μέ «πῦρ καί θεῖον ἐξ οὐρανοῦ», τότε … στά Σόδομα, καυχῶνται γι’ αὐτήν καί διοργανώνουν «Φεστιβάλ «ὑπερηφάνειας.»
Δέν φτάνει πού προκαλοῦν ἀνθρώπους μέ τά Φεστιβάλ αὐτά, φέτος βάλθηκαν νά προκαλέσουν καί Θεό καί ἀνθρώπους, παραποιώντας στίς βλάσφημες ἀφίσες τους τά λόγια τοῦ Εύαγγελίου, ἀλλά καί ἐξευτελίζοντας τόν Σταυρό, τό σύμβολο τῆς σωτηρίας μας, μέ τήν μορφή τοῦ Ἐσταυρωμένου, πάνω ἀπό την κεφαλή τοῦ Ὁποίου ἀντικατέστησαν τήν ἐπιγραφή Ι.Ν.Β.Ι. (Ἰησοῦς Ναζωραῖος Βασιλεύς Ἰουδαίων) μέ τήν ὁμοφυλοφιλική «σημαία» τους.
Καί ὅλα αὐτά, μέσα στή Μεγάλη Ἑβδομάδα, πού οἱ πιστοί στίς Ἐκκλησιές μετανοοῦν καί λατρεύουν τόν Θεό τους.
Ζητᾶνε τήν ἀξιοπρέπεια τους.
Ζητᾶμε κι ἐμεῖς τή δική μας, καθώς καί τόν σεβασμό τῆς πίστης μας, τῶν ἀξιῶν καί τῶν πεποιθήσεών μας.
Ζητᾶνε νά τούς «χωρέσουμε» στόν πολιτισμό μας.
Ζητᾶμε κι ἐμεῖς νά σέβονται τόν πολιτισμό μας.
Ζητᾶνε δικαιώματα καί ἐλευθερίες.
Ζητᾶμε κι ἐμεῖς τά ἀντίστοιχα δικά μας.
Ζητᾶνε τα πάντα, καταπατώντας τά πάντα κι ὅλους ἐμᾶς συνολικά. 
Ἐπιτέλους! Γιά τήν ἀπίστευτη αὐτή βλασφημία δέν ὑπάρχει κανένας Εἰσαγγελέας  «μέ κότσια» στή Θεσσαλονίκη, νά παρέμβει;
Ἐξευτελίζουν τά ἱερά καί τά ὅσιά μας, καμαρώνουν ποδοπατώντας μας ἀπό πάνω, καί θά μείνουμε ἄφωνοι, ἀδιάφοροι και ἀνενεργοί στήν τόση προσβολή καί βλασφημία τους ; ; ;
Από tideon.org

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια, εν προκειμένω, η ευθύνη της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής απέναντι στο πρωτοφανές αυτό αίσχος. Δυστυχώς οι διοργανωτές του φεστιβάλ της αισχύνης καθώς και οι πάτρωνές τους εν ονόματι και με πρόσχημα την ελευθερία της έκφρασης έχουν καταλειφθεί ασύδοτοι εδώ και κάποια χρόνια να ασχημονούν προσβάλλοντας ανερυθρίαστα τη δημόσια αιδώ και μολύνοντας την πνευματική ατμόσφαιρα της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης.
Υφίσταται, όμως, και μία άλλη, πλέον σοβαρή, πτυχή του όλου ζητήματος. Και αυτή συνίσταται στην αντίδραση του λαλίστατου επί άλλων ζητημάτων μητροπολίτου Θεσσαλονίκης απέναντι σε αυτούς που ανασταυρώνουν αναισχύντως το Θεάνθρωπο. Πότε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα λάβει ο ποιμήν της Εκκλησίας των Θεσσαλονικέων τα υπό των Θείων και Ιερών κανόνων επιβαλλόμενα πνευματικά μέτρα σε βάρος εκείνων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός και μη εξαιρετέος τοπάρχης, οι οποίοι επί έτη πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρεπεια και εκμαυλίζουν την κοινωνία; Εφέτος, απ ό,τι δείχνει η σχετική αφίσα, οι λεγάμενοι έχουν υπερβεί κάθε όριο θρασύτητας, ασέβειας και ξετσιπωσιάς, εμπλέκοντας, τρόπον τινά, στις βρωμιές τους και τον "πάσης επέκεινα καθαρότητος" Υιό και Λόγο του Θεού και το σύμβολο της υπερφυούς θυσίας Του, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό! Πρόκειται, αναντιλέκτως, περί σημείου των καιρών! Για ανήκουστη και πρωτοφανή ενέργεια που προκαλεί τον αποτροπιασμό παντός τιμίου ανθρώπου διαθέτοντος έστω και ίχνη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού! Περιμένουμε από το μητροπολίτη να αντιδράσει αυτή τη φορά δυναμικά και κατασταλτικά! Αρκετή ανοχή έχει επιδείξει μέχρι τώρα!
Αλλά και ο πιστός λαός που κατέκλυσε το Βελλίδειο στην ανεπανάληπτη εκείνη και συγκλονιστική, προ καιρού, εκδήλωση θα κατέλθει, άραγε, στο "άγιο πεζοδρόμιο" προκειμένου να στηλιτεύσει με τη ζωηρή του διαμαρτυρία το ανήκουστο αυτό αίσχος ή θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια; Ή θα αρκεσθεί μονάχα σε αγρυπνία και προσευχή; Πού ο αγωνιστικός χριστιανισμός; Πού η ζωηρή αντίδραση και αντίστασή μας στις κατά καιρούς χυδαίες ύβρεις που εξαπολύουν τα παντοειδή ενεργούμενα του σατανά σε βάρος του Θεανδρικού Προσώπου του Κυρίου μας καθώς και άλλων ιερών προσώπων και θεσμίων της Πίστεώς μας;
Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πολλοί θα κατανυγούμε, συγκλονιστούμε και συντριβούμε προ της θέας του Τιμίου Σταυρού αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κενώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού με σκοπό τη σωτηρία του καθενός μας και πιθανώς να αναλυθούμε και σε δάκρυα ευγνωμοσύνης για την ατίμητη Θυσία Του. Σε λίγο, σχετικά, καιρό από τώρα κάποιοι δυστυχείς και τραγικοί συνάνθρωποί μας θα υβρίσουν αναίσχυντα τον Εσταυρωμένο Κύριο της δόξης και θα ευτελίσουν το σύμβολο της ατίμητης Θυσίας Του! Θα υπερασπισθούμε τον υβριζόμενο Θεάνθρωπο και το Σταυρό Του ή θα μείνουμε απαθείς ανασταυρώνοντάς Τον με τη στάση μας; Ιδού το ερώτημα!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

NA ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το απόλυτο αίσχος!

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Όπου να κοιτάξεις γύρω σου ξεφυτρώνουν λουλούδια του διαβόλου. Τι έχει πάθει αυτός ο κόσμος; Ποιος τον πείραξε και αποβλακώθηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προβάλλουν ασταμάτητα όλες οι βοθροαναδυόμενες παραξενιές; Υπήρχε τόση κόπρος στις ψυχές των ανθρώπων και βρήκε τώρα τον καιρό να ξεχειλίσει; Αυτές είναι οι χαρές του ωραίου πλάσματος που λέγεται άνθρωπος; Άρα καθίσταται κυριολεκτικά απ - άνθρωπος, δηλαδή αποδύεται εκουσίως την ανθρωπιά του. Πτώματα κινούμενα. Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή της ιεράς συνόδου είναι συνενοχή και αποδοχή.τερμα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com