7 Μαρ 2016

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια!Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τρεις μητροπόλεις, κατά του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.
Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ προσέφυγαν οι μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, οι μητροπολίτες των τριών αυτών μητροπόλεων, Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, Σεραφείμ Στεργιούλης και Ιερεμίας Φούντας αντίστοιχα, καθώς και ο αρχιμανδρίτης Σαράντος Σαράντου, τρεις πρωτοπρεσβύτεροι, μια μοναχή, η «Εστία Πατερικών Μελετών», δυο δικηγόροι και 21 πολίτες.
Όλοι στρέφονται κατά του νόμου 4356/2015 που επέκτεινε το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια και ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικα (οικογενειακό δίκαιο και χρηστά ήθη), όπως επίσης ζητούν η προσφυγή τους να εισαχθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Αφορμή για τις προσφυγές στο ΣτΕ, απετέλεσε η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών.
Επίσης, στην ίδια απόφαση υπάρχουν - όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους - κατά «κυνική και σκανδαλώδη πρόκληση» του κοινού περί ηθικής και θρησκείας αισθήματος, υποδείγματα,της ληξιαρχικής πράξης «συμφώνου συμβίωσης με θρήσκευμα».
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών, προσβάλλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 του Συντάγματος και υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος, η ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, κάθε άλλο παρά απεριόριστη είναι, αλλά υπόκειται στην υποχρέωση σεβασμού των χρηστών ηθών.
Ακόμη, οι μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι τα χρηστά ήθη συνιστούν νόμιμο συνταγματικό περιορισμό, περιορισμό εμποδίων και φραγμών στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, και προσθέτουν ότι ως χρηστά ήθη, νοείται η γενική και κοινή περί ηθικής αντίληψη του μέσου χρηστού και εχέφρονος ανθρώπου σε δεδομένο τόπο και χρόνο.
Η παραβίαση των χρηστών ηθών συνδέεται και την προστασίας της οικογένειας όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και το οικογενειακό δίκαιο (Αστικός Κώδικας).
Επίσης, αναφέρουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ύπαρξη οικογενειακών σχέσεων μεταξύ συμβιούντων προσώπων ανηκόντων στο ίδιο φύλο, αλλά ούτε δέχεται την θεσμοθέτηση της νομικής εξισώσεως του συμφώνου συμβιώσεως μεταξύ ομοφυλοφίλων προσώπων με τον γάμο ετερόφυλων ζευγαριών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣτΕ για το θεμα του συμφωνου συμβιωσις στλλυπητηρια στην ιεραρχια που αδιαφορουν
θαυμαζω την γεναιοτητα του πειραιως που αν και απερριψε την αιτησιν του για τους
μασωνους το ΣτΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ π, νειλος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com