4 Μαρ 2016

Τα περί “νοερής παρουσίας” του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο



ΤΑ ΠΕΡΙ ‘’ΝΟΕΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ’’ ΤΟΥ  ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ
Η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου, ότι θα παρίσταται νοερώς (εφόσον δεν μπορεί να παρευρεθεί αυτοπροσώπως), κατά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, λύπησε το Ορθόδοξο πλήρωμα.
Δεν χρειάζεται η νοερή παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ενός Πάπα που κουβαλά το πλήθος των Παπικών κακοδοξιών μετά το Σχίσμα του 1054 μ.Χ. και την αποκοπή τους από τη Μία Αγία Εκκλησία. 

Αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ‘’Καθολικούς’’ παρατηρητές, και ότι «θα προσεύχεται με τις καλύτερές του ευχές», όπως είπε «οι Ορθόδοξοι να προχωρήσουν μπροστά επειδή είναι αδελφοί και επίσκοποι».  Τόνισε μάλιστα την αναφορά τούτη, με τη φράση «είναι επίσκοποι σαν κι εμάς».
Η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου για τους Ορθόδοξους Αρχιερείς ότι «είναι επίσκοποι όπως κι εμείς», είναι μήπως αποτέλεσμα του ότι λησμόνησε την Παπική θέση περί ελλειμματικής Εκκλησίας; 
Να παρίστανται Παπικοί παρατηρητές και  νοερώς ο Πάπας Φραγκίσκος;  Είναι λυπηρό να  παρίστανται καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι εμμένοντες στην  αίρεση του  Filioque,  στην  κακοδοξία του Παπικού εξουσιαστικού πρωτείου, στην κακοδοξία του Παπικού αλάθητου, στην   μη παραδοχή της διάκρισης ουσίας και ενεργείας του Θεού και τη συνεπακόλουθη άρνηση της θεολογίας του Ακτίστου Φωτός κλπ.

Το ψαλλόμενο στα Απόστιχα Προσόμοια του Εσπερινού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, «Ορθοδοξίας φέγγει, καρδίας ελλαφθώμεν», ας καθορίζει την νοερή παρουσία του Ορθοδόξου πληρώματος κατά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλοιμονο αν καταντησαν οι δικοι μας επισκοποι σαν τους παπικους.
Αυτό σημαινει μεγαλη πτωσι ,ισως μεγαλιτερη του Εωσφορου ,που από το αγγελικο ταγμσα σε δαιμονικο.

Εις ώτα Ακουόντων είπε...

Ήρθε η ώρα να ακούσει ο κ. Φραγκίσκος ότι εκείνος δεν είναι επίσκοπος, ούτε ιεροσύνη έχει, και θα πρέπει πρώτα να βαπτισθεί στο Ορθόδοξο βάπτισμα, κατόπιν να λάβει την ιεροσύνη, και μετά αν κριθεί άξιος να γίνει επίσκοπος Ρώμης, δηλαδή πάπας. Μέχρι τότε ζει στο ΨΕΜΑ.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Γιατί σας φαίνονται παράξενα τα λόγια του Πάπα; Με την " Μεγάλη Σύνοδο " αρχίζει και επίσημα με κάθε Εκκλησιαστική " νομιμότητα " η Νέα " Ορθοδοξία " που δηλώνει αδελφή Εκκλησία του Παπισμού κ.λ.π. Αιρετικών. Γάμος πνευματικός θα γίνει, σύμφωνα με τον π. Χίρς , γάμος της Νέας " Ορθοδοξίας " με τους Αιρετικούς με πρώτους από αυτούς τους Παπικούς. Και ξέρετε ποιος είναι στην ουσία ο γαμπρός αυτού του γάμου; Ο ίδιος ο Πάπας. Μετά από αυτό καταλαβαίνετε και τη χαρά του και την ανυπομονησία του

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com