2 Μαρ 2016

Σε 20 χρόνια, χιλιάδες ‘’βαπτίστηκαν’’ από Παπικούς, στο όνομα ‘’του Δημιουργού” κλπ.



ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ‘’ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ’’ ΑΠΟ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ‘’ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ’’ ΚΛΠ.
Η καλούμενη ‘’Παλαιά Ρωμαιοκαθολική εκκλησία’’ στην ιστοσελίδα της (orccgr.wix.com) κατηγορεί το Βατικανό ότι «σε αρκετές ‘’μοντέρνες’’ και προοδευτικές ενορίες στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στην Αυστραλία και αλλού, χάριν μιας ακραίας φεμινιστικής ιδεοληψίας, απαλείφθηκε το Όνομα της Αγίας Τριάδος κατά το Βάπτισμα, (‘’…εγώ σε βαπτίζω εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος’’) επειδή οι φεμινίστριες δεν θέλουν ν’ ακούν κάτι που να παραπέμπει στο ανδρικό φύλο (π.χ. Πατήρ, Υιός, κ.ά) αλλά κάτι το ουδέτερο.  Έτσι για πάνω από 20 χρόνια, χιλιάδες παιδιά και ενήλικοι ‘’βαπτίστηκαν’’ εις το όνομα ‘’του Δημιουργού και του Λυτρωτού (ή, του Ελευθερωτού) και του Εξαγιαστού (ή, του Διατηρητού)’’.  Παρά τις διαμαρτυρίες πολλών πιστών αλλά και κληρικών, το Βατικανό δεν έλαβε θέση παρά μόλις την 1η Φεβρουαρίου 2008, μετά την γενική κατακραυγή, καταδικάζοντας αυτή την αιρετική πρακτική, και δηλώνοντας  ότι όλες οι ‘’βαπτίσεις’’ που δεν έγιναν εις το Όνομα της Αγίας Τριάδος είναι άκυρες και θα πρέπει να επαναληφθούν».  Προς τούτο μάλιστα επισυνάπτουν στην ιστοσελίδα τους, τη σχετική απάντηση του Βατικανού στα Αγγλικά. 

Για 20 χρόνια, ‘’παρά τις διαμαρτυρίες πολλών πιστών αλλά και κληρικών, το Βατικανό δεν έλαβε θέση παρά μόλις την 1η Φεβρουαρίου 2008, μετά την γενική κατακραυγή’’.  Είναι όντως πολύ θλιβερή κατάντια.  Αποτελεί απλά κωλυσιεργία του Βατικανού;  Μιλάμε όμως  για περίοδο 20 χρόνων.  Η εμμονή στην αριθμητική επικράτηση των Παπικών, μετά το Σχίσμα του 1054 μ.Χ. και την αποκοπή τους από τη Μία Αγία Εκκλησία, έχει δυστυχώς θλιβερές συνέπειες. 
Να πιστέψει κανείς ότι τα παιδιά και οι ενήλικοι ‘’βαπτίστηκαν’’ εις το όνομα ‘’του Δημιουργού και του Λυτρωτού (ή, του Ελευθερωτού) και του Εξαγιαστού (ή, του Διατηρητού)’’, θα ζητήσουν να βαπτιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδος;  Η απάντηση θα είναι μόνο θεωρητική.  Να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός;  Η ίδια η απάντηση του Βατικανού, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της καλούμενης ‘’Παλαιάς Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας’’, καταδεικνύει του λόγου το αληθές*.
* CONNGRETATION FOR THE DOCTRINE OF THE FAITH RESPONSES TO QUESTIONS PROPOSED on the validity of Baptism conferred with the formulas «Ι baptize you in the name of the Creator, and of the Redeemer, and of the Sanctifier» and «Ι baptize you in the name of the Creator, and of the Liberator, and of the Sustainer».

2 σχόλια:

Βασίλειος είπε...

Δηλαδή αν είχαν πει οι "ιερείς" τους "εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" θα ήταν έγκυρο το "βάπτισμα"; Και δεν θα χρειαζόνταν να ξαναβαπτιστούν; Διότι κόπτεται ο αρθρογράφος για το αν θα πάνε να ξαναβαπτιστούν. Από ποιούς; Από τους ίδιους, αλλά με άλλη φόρμουλα; Η διόρθωση της φόρμουλας θα το κάνει έγκυρο δηλαδή; Συνέλθετε αδελφοί! Ούτος ή άλλως αβάπτιστοι είναι όλοι αυτοί οι καημένοι που ακολουθούν τους κατά Θεό ΑΚΥΡΟΥΣ!!! Άκυρο και το ένα, άκυρο και το άλλο και ότι και να πουν οι εκτός Εκκλησίας "ιερείς" άκυρο θα είναι! Συνέλθετε και δείτε τη ρίζα του προβλήματος!

Βασίλειος είπε...

Επανέρχομαι στο θέμα, θέλοντας να ζητήσω συγνώμη για το κακότροπο του σχολιασμού μου από τον αγαπητό αδελφό εν Χριστώ Ιησού κ. Χαραλάμπους. Δίκιο έχεις ως προς το ότι είναι τραγικό και αντίχριστο (δικά μου λόγια και συμπεράσματα)τo κατάντημα που περιγράφεις. Όμως, μας λες οτι αυτό αφορά στα συγκεκριμένα 20 χρόνια και στους συγκεκριμένους ολίγους που το επεδίωξαν. Αδελφέ, το ίδιο συμβαίνει τα τελευταία 1000 χρόνια με τους παπικούς και 500 με τους λοιπούς προτεστάντες και αφορά σε δισεκατομύρια ανθρώπους που ακολούθησαν την "εν πολλαίς πλάναις περιπεσούσα" εξωεκκλησιαστική θρησκευτικότητα (παπική και προτεσταντικές). Ε, στο δρόμο αυτό της αποστασίας, παράδρομοι για όλα τα γούστα. Όπως και να έχει πάντως, θα έπρεπε να εκφραστώ ευσεβέστερα. Συγχώρα αδελφέ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com