13 Φεβ 2016

Οικουμενικός Πατριάρχης : «Προσεύχομαι για τους εν Χριστώ αδελφούς Πάπα Φραγκίσκο και Πατριάρχη Κύριλλο…»

Με  δύο tweet ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σχολίασε την συνάντηση του Πατριάρχη Ρωσίας Κυρίλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στο πρώτο του tweet ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραψε: «Προσεύχομαι για τους εν Χριστώ αδελφούς Πάπα Φραγκίσκο και Πατριάρχη Κύριλλο. Είμαι ικανοποιημένος που ο διάλογος που ξεκίνησε το 1964 από τους Αθηναγόρα και Παύλο εξακολουθεί να αποδίδει καρπούς.»
Το δεύτερο tweet του Οικουμενικού Πατριάρχη απευθυνόταν προς τον Πάπα Φραγκίσκο και έγραφε: «Αδελφέ εν Χριστώ προσεύχομαι για σένα και για την συνάντησή σου με τον αδελφό μας Κύριλλο».

5 σχόλια:

Δημήτρης Παπαδόπουλος είπε...

Να κλάψει κανείς, η να γελάσει. Όνειρο βλέπουμε η εφιάλτη. Είναι οι παπικοί, αδελφοί μας εν Χριστώ και δεν το γνωρίζουμε; [Αχ, Άγιε Μάρκε Ευγενικέ, που εξ’ αιτίας σου στερηθήκαμε για αιώνες την …εσπερινή αγάπη. Aχ, Άγιε Πατροκοσμά, που μας πλάνεψες και μας εξαπάτησες με τα κηρύγματά σου, και αδίκως έφαγες και το κεφάλι σου. Και ‘συ Άγιε Γρηγόριε Παλαμά, τι τους ήθελες ευλογημένε τους αγώνες σου για τις παπικές πλάνες και αιρετικές θεωρίες και μας αποστέρησες τόσα χρόνια τις αδελφικές αγκαλιές και τα φιλιά των φραγκολατινολεβαντίνων; Όσο για σένα Άγιε Νικόδημε Αγιορείτη, τι να πει κανείς, ότι κουτά και αφελώς, αναλώθηκες στην νηστεία, στις αγρυπνίες, προσευχές για να μας παραδόσεις αγιοπνευματικά συγγράμματα, τα οποία εμείς οι των εσχάτων ημερών χριστιανοί, «μεταπατερικοί» ορθόδοξοι, ευφυώς πράττοντας θα πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων! Λοιπόν, ένα μας απομένει. Θα ζητήσουμε τη συνδρομή του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ. να σας απομακρύνει με τις εικόνες σας από μπροστά μας, έτσι για να μη …σκοντάφτουμε επάνω σας, και απαλλαγμένοι πλέον να …αγαπηθούμε με τους χαμένους αδελφούς μας από την άγ(ρ)ια δύση!] Ήμαρτα Κύριε!
Παπ. Δημ. Κατερίνη

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνουν! Αν είναι έτσι, τότε κι εμείς προσευχόμαστε για τους εν Χριστώ αδελφούς Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ποια η διαφορά; Ναι. Κατά την ακρίβεια της πίστεώς μας, ποια η διαφορά; Κατά την εκκλησιολογική διδασκαλία των αγίων, ποια η διαφορά; Θα μας τρελάνουν!
Η.Σ.

Agios Makarios o Patmios είπε...

Τι να πει κανείς; Μας κοροιδεύουν... Τι δουλειά έχει με το twitter o Πατριάρχης κατ'αρχάς; Και σα να μην έφτανε η εκκοσμίκευση, έχουμε τώρα και τέτοια μηνύματα άκρατης "αγαπολογίας" και "ευχολογίας". Δυστυχώς...
Το θέμα είναι εμείς ως Πιστοί τι κάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εκκοσμίκευση το Twitter Κων/νε.
π.χ. αν ο Βαρθολομαίος έγραφε αντιοικουμενιστικά τότε δεν θα ήταν κακό.
Δεν φταίει το twitter , αλλά το τι γράφει κανείς.

Φιλοσθένης

Agios Makarios o Patmios είπε...

Αδελφέ Φιλόσθενες θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αν είναι να το χρησιμοποιεί, θα ήταν τέλος πάντων συγχωρητέο αν έγραφε αντι-οικουμενιστικά και οικοδομητικά. Για σκέψου όμως ότι στην πραγματικότητα είναι Μοναχός. Δεν είμαι εναντίον του να υπάρχει κάποια ιστοσελίδα όπου να ανακοινώνονται από καιρού εις καιρόν κάποια σημαντικά μηνύματα ή ομιλίες ή ακόμη και βίντεο με νουθεσίες ή παρόμοιο περιεχόμενο. Όμως όλα χρειάζονται μέτρο, ήτοι και η διατήρηση τέτοιας ιστοσελίδας, και το να το παρακάνει κάποιος Μοναχός με τα μέσα κοινων. δικτύωσης (που ακόμη και οι εν τω κόσμω Κληρικοί που έχουν κι ένα ποίμνιο με άμεσες ανάγκες, φρονώ ταπεινά ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν με μέτρο).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com