6 Φεβ 2016

‘Είσαι ημι-αγόρι;’ Ερωτηματολόγιο δίνει σε μαθητές βρετανικού σχολείου 25 επιλογές φύλων

logos
Μιας και στην Ελλάδα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει ανακοινώσει ήδη την εισαγωγή προγραμμάτων ”σεξουαλικής αγωγής” στα σχολεία, είναι πολύ ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά τι συμβαίνει στις χώρες από τις οποίες θα δανειστούμε αυτά τα προγράμματα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό ότι δεν περιέχουν το είδος της ”μόρφωσης” που οι περισσότεροι νομίζουν, ούτε έχουν αυτόν τον σκοπό, παρά μόνο να εξυπηρετήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα.

Σε παιδιά σχολικής ηλικίας στην Βρετανία δόθηκαν 25 επιλογές για να επιλέξουν από – συμπεριλαμβανομένων των “τρι-φύλων” και “ημι-αγοριού” – μια έρευνα μεταξύ των φύλων που έχει περιγραφεί ως παράξενη και παραπλανητική.
Στους έφηβους στο Μπράιτον δόθηκε η έρευνα, η οποία συντάχθηκε από την κυβέρνηση υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Παιδιών για την Αγγλία.
Στους μαθητές είχαν πει ότι μπορούσαν να επιλέξουν ”όσα ήθελαν” από μια ποικιλία απαντήσεων μαζί με τα «κορίτσι», «αγόρι», «θηλυκό» και «ανδρικό».
Το χριστιανικό Ινστιτούτο απάντησε λέγοντας ότι το να δίνεις ίση βαρύτητα στους νέους όρους και στην παραδοσιακή γλώσσα ήταν «εντελώς παραπλανητικό».
Ένας αρθρογράφος σε εφημερίδα του Μπράιτον, είπε ότι τα σχολεία έκαναν «ανούσια όλους τους έφηβους να αμφισβητούν την βασική τους ταυτότητα».
Και ένας συντάκτης της Daily Mail περιέγραψε τα ερωτήματα ως «ειλικρινά περίεργα», προσθέτοντας ότι η έρευνα θα μπορούσε να προκαλέσει «αβεβαιότητα και ανησυχία στο μυαλό τόσο ευάλωτων εφήβων».
Μετά από έρευνες εφημερίδων η έρευνα αποσύρθηκε. Ένας εκπρόσωπος στο γραφείο Επιτρόπου Παιδιού είπε ότι οι μελλοντικές εκδόσεις της έρευνας δεν θα περιλαμβάνουν το αμφιλεγόμενο ζήτημα.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Μπράιτον – την Argus – σε κάθε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μπράιτον και στο Χοβ στάλθηκε η έρευνα από το δημοτικό συμβούλιο, με το γραφείο του Παιδιού Επιτρόπου να αναφέρει ότι θα βοηθήσει να αποκαλύψει ”πώς τα θέματα φύλου έχουν σημασία σε νέους ανθρώπους”.
Η ερώτηση 13 της έρευνας ρωτούσε: ”Πώς ορίζετε το φύλο σας;”Έδωσε 25 επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των “genderfluid” (ρευστό φύλο), “agender” (άφυλο), “genderqueer” (απροσδιόριστο), και “στη μέση του αγόρι και κορίτσι”.
Ο Simon Calvert, αναπληρωτής διευθυντής του χριστιανικού ιδρύματος, είπε ότι δίνοντας στα παιδιά τόσες πολλές επιλογές θα οδηγήσει σε απαντήσεις “σε όλο το φάσμα – αν μη τι άλλο από τα παιδιά που θέλουν να κάνουν πλάκα με το όλο θέμα”.
“Αλλά για μερικά παιδιά θα είναι βαθιά σύγχυση να ανακαλύψουν ότι υπάρχουν ενήλικες που δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια”, σχολίασε.
Ο κ Calvert συνέχισε: “Νιώθουμε για τους ανθρώπους που αγωνίζονται με τη δυσφορία γένους, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τη συμπάθειά μας γι’ αυτούς να αντισταθμίζει τη συμπάθειά μας για τη μεγάλη μάζα των παιδιών που έχουν ανάγκη να αισθάνονται ασφαλή και προστατευμένα στο σχολείο.
“Για να αισθάνονται ασφαλή, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μερικά απλά όρια στη ζωή. Οι βασικές βιολογικές κατηγορίες των αρσενικών και θηλυκών είναι μεταξύ των πιο απλών και θεμελιωδών ορίων όλων.
“Δεν πρέπει να εισβάλλουμε στην παιδική ηλικία εσκεμμένα μπερδεύοντας τα παιδιά σχολικής ηλικίας σχετικά με το τι κάνει ένα αγόρι αγόρι ή ένα κορίτσι κορίτσι μόνο για να ικανοποιήσουμε την πολιτική ατζέντα των ενηλίκων.
“Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από το να αισθάνονται ότι οι φάσεις που περνούν με μπερδεμένα συναισθήματα για τον εαυτό τους – την οποία πολλά περνάνε – θα πρέπει να μετατραπεί σε ηθική αλλαγής ζωής και πολιτικές αποφάσεις.”

2 σχόλια:

Βασίλειος είπε...

Μου έκανε εντύπωση το σήμα για το "pangender" (αυτό που είναι όλο κόκκινο). Είναι σαφέστατα σχηματισμένος ένας μεγάλος ΑΝΑΠΟΔΟΣ σταυρός και βέβαια δεν είναι τυχαίο και το κόκκινο χρώμα που διάλεξαν για να το χρωματίσουν. Φοβερό έτσι; Δηλαδή Κόκκινο θηρίο πανσεξουαλικό μάλλον μια και είναι "PAN-gender", με σήμα που έχει σταυρό ανάποδα ... φοβερό αδελφοί! Φυλάξτε τα παιδιά σας, μα και των άλλων που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι εστί αποστασία και την ονομάζουν "μοντέρνα συμπεριφορά".

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς γι` αυτούς, που πιστεύουν και σε εξελικτικές θεωρίες. Διότι, όταν αρχίσουν ... να μιλάνε και να καταλαβαίνουν οι αδελφοί τους οι πίθηκοι, προφανώς θα προσπαθήσουν να τους πείσουν κι αυτούς να διαλέξουν σε ποιο φύλο ανήκουν. Δε θα προλάβουν όμως, γιατί θα τους πάρουν με τις ... μπανάνες.
Τρελάθηκε ο κόσμος!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com