4 Ιαν 2016

Αυστηρές συστάσεις Νίκου Φίλη προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σπουδών για το συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις»

Το Παιδαγωγικό συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα και σήμερα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο στόχαστρο του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. 
Ένα σύντομο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου μας πληροφορεί ότι "Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα".
Είχε προηγηθεί η αποστολή στα σχολεία εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δείτε το παρακάτω) με το οποίο απλώς γνωστοποιούνταν στους εκπαιδευτικούς το Πρόγραμμα του συνεδρίου. Τα σχόλια όμως γνωστών αριστερίστικων ιστοσελίδων φαίνεται πως ήταν αρκετά για να κινητοποιήσουν τον Νίκο Φίλη ώστε να δώσει "αυστηρή εντολή" προς τη διοικητική ιεραρχία του Υπουργείου!
Τι άλλο πια θα δούμε! Να σημειωθεί ότι καθημερινά στα σχολεία φτάνουν πλήθος παρόμοιων ενημερωτικών εγγράφων για συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες και εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα από τη γιόγκα και το ζίου - ζίτσου μέχρι τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και κάθε είδους "παιδαγωγική" θεωρία που ο κάθε φορέας αναπτύσσει. Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν ενόχλησε τον Υπουργό Παιδείας όσο το "αμφιλεγόμενο και μονόπλευρο" συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Μεγάλου Βασιλείου!



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!
ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΦΙΛΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Η αποθέωση της θρασύτητας!

Ανώνυμος είπε...

5.50
Τι να αφοριστεί; Αφού ο άνθρωπος είναι δηλωμένος άθεος, ΑΥΤΟΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ! Τι περισσότερο να του κάνουν δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

ο κ. ΦΙΛΗΣ
1. Ένας αριστερός, σταλινικού προσανατολισμού. Ένας “εγκέφαλος” ταγμένος στην υπηρεσία ενός σκοπού. Που δεν αντιλαμβάνεται τίποτε πέρα από τη γραμμή του κόμματος. Που είναι πρόθυμος να θεωρήσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτων ως… ιστορική αναγκαιότητα, η και απλώς ως στατιστική,
2. το όνειδος της Αριστεράς
3. αυτόν που συνεχάρη ο Τούρκος παρακρατικός Perinçek για τη δήλωσή του για μη γενοκτονία.
4. άμεση μετακίνησή του, π.χ. στο Γεωργίας, όπου θα ήταν λιγότερο επικίνδυνος, ίσως και χρήσιμος για τα …μοσχάρια.(η τελευταία παράγραφος από άρθρο του ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ))

Ανώνυμος είπε...

και ταυτα αρχαι ωδινων
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΙΜΕΝΕΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΙ ΣΑΣ
ΣΤΑΝΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΡΑΣΤΩΝΗ ΙΕΡΩΝΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4 Ιανουαρίου 2016 - 8:57 μ.μ. είσαι εκτός τόπου και χρόνου!
Ο αφορισμός, αυτό ακριβώς κάνει. Επισημοποιεί αυτό που ήδη υπάρχει. Δηλαδή την αποκοπή του Φίλη από την Εκκλησία, την ανακοινώνει και στον κόσμο και την επισημοποιεί και την οριστικοποιεί μέχρι να μετανοήσει.

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Ο Φίλης πρέπει να αφοριστεί επίσημα από την επίσημη Εκκλησία. Το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο.

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας, εύχομαι ευλογημένο το νέο έτος.
Νομίζω πως η ενέργεια του κ. Υπουργού έχει σχέση με το καταγγελτικό τίτλο που φέρει το συνέδριο. Για παράδειγμα εκείνοι που πραγματοποιούν συνέδρια για τη γιόγκα έχουν τίτλους όπως: γιόγκα και ευεξία, γιόγκα και επιστήμη, κ.λπ. Αν το συνέδριο είχε, για παράδειγμα, τίτλο η συνεισφορά των ένθεων επιστημόνων στην πρόοδο της επιστήμης, δεν θα τολμούσε κανείς να εγείρει αντιρρήσεις.
Όσον αφορά το ζίου ζίτσου είναι άσχετο με θέματα θεολογίας εν αντιθέσει με τη γιόγκα που είναι η ένωση με το Θεό. Η βιολογία ως επιστήμη, όπως και κάθε επιστήμη, δεν τοποθετείται στο πλαίσιο Θεός-αθεϊσμός. Στο χώρο της συνυπάρχουν ένθεοι και άθεοι επιστήμονες. Θα υπενθυμίσω πως μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας ήταν επιστήμονες και συνυπήρχαν στο επιστημονικό πεδίο με άθεους συναδέλφους τους.
Ο Κύριος έδωσε σαφή προσδιορισμό και στίγμα για εμάς που τον Λατρεύουμε. Να αγαπάμε τους άλλους, να προσευχόμαστε για εκείνους που μας καταριούνται, να μην κρίνουμε κανέναν.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τον κ. Υπουργό και να επαναλάβουμε τα λόγια του Κυρίου και του πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου που συγχώρεσαν τους δολοφόνους τους.



Αsterix είπε...

Ετσι οπως το πανε η "δικη των εξη" θα φανταζει αστεια μπροστα στα ηθικα και υλικα εγκληματα τους. Σκαρφαλωσαν αυτα τα δαιμονισμενα χουρουνια πανω στην ψυχη και το σωμα της Ελλαδας εκμεταλευομαινοι μια οικονομικη κριση που ο λαος τους θεωρησε ικανοτερους να την διαχειριστουν και εβαλε μεσα τον λυκο στο μαντρι και κοβει. Καμια αλλη θεωρια δεν ενοχλει που κυκλοφορει αφασανιστα παντου την πορνευουσα αριστερα εκτος σε ο,τι αναφερεται στην Ορθοδοξια. Δεν την ενοχλει αυτα που βλεπουν εκει κατω στη Συρια κατα των χριστιανων. Ο,τι εχει σχεση που να μην εντασεται στις εκκπορνευμενες και διαταραχες της ψυχικης λειτουργιας τους, του εσω τους κπσμου τους, εκτος κι αν ειναι συμβατες με την απολυτη ηδονη της γευσης της υλης που εχουν θεοποιηση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com