3 Ιαν 2016

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: Εύχομαι στον Πρωθυπουργό να παραστεί στα συμβόλαια συμβίωσης των παιδιών του

Ο Μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καυτηριάζοντας τη "συγγνώμη" που ζήτησε για την καθυστέρηση της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Αναλυτικά είπε:
"Θα ευχόμουν να βρούμε το νόημα και την ιερότητα των ημερών. Δεν μας συμφέρει πνευματικά και ηθικά να αρνούμαστε την παράδοση μας και να απο-ιεροποιούμε τις μέρες αυτές τις μεγάλες και επιφανείς. Λυπάμαι όταν ακούω ιθύνοντες να απο-ιεροποιούν τη ζωή αλλά και τη νομοθεσία μας".
Σχολίασε πως η Εκκλησία παρόλα αυτά δεν πρέπει να διακόψει τις σχέσεις με τους εκπροσώπους της Βουλής.
Επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού για το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας: "Να μην απογοητεύουν τον λαό με τέτοια μέτρα. Είναι πικρό παράπονο να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει, ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε και αργήσαμε. Είναι πικρό να το λέει επίσημα. Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα, να σε αξιώσει ο Θεός αφού έφερες τόσο μεγάλη πρόοδο, να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου, τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι, με κατηγορείς; Ακριβώς αυτό του λέω. Ότι πρέπει να σεβόμαστε μερικά πράγματα στη ζωή μας και να δίνουμε καλά παραδείγματα. Δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά. Εκτραχύνουν τον άνθρωπο, τον αποκτηνώνουν, τέτοιους ανθρώπους δεν τους χρειαζόμαστε".

7 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Μπράβο στον Άγιο Κορίνθου. Ωραίος ο Λόγος του. Δεν εξαγριώνει, αλλά προβληματίζει τους καλοπροαίρετους!!! Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Λίγοι, σχετικά με το σύνολο των ιεραρχών που συγκροτούν τη συνέλευση της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, ήταν οι μητροπολίτες εκείνοι που στηλίτευσαν το ανοσιούργημα του "συμφώνου συμβιώσεως" των σοδομιτών,ελέγχοντας, συγχρόνως, όσους προώθησαν προς ψήφιση και ψήφισαν το προαναφερθέν ά-νομο νομοσχέδιο, καθιστώντας το τελευταίο νόμο του κράτους, προοθώντας, κατ αυτόν τον τρόπο, τη σοδομοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
Οι συγκεκριμένοι επίσκοποι, με τις θαρραλέες και πεπαρρησιασμένες παρεμβάσεις τους, διέσωσαν το προ πολλού απωλεσθέν κύρος της κατ Ελλάδα Εκκλησίας, όπως αυτή εκπροσωπείται, απ το σημερινό αρχιεπίσκοπο και την αρχιερατική ομάδα που τον δορυφορεί. Γι αυτόν, ακριβώς το λόγο, διαβάλλονται κατά τρόπο αισχρό απ τους υλακτούντες κύνες της δυσώνυμης "πολιτικής ορθότητας"!
Ο, ελέω οικονομικής κρίσεως, εκλεγείς πρωθυπουργός της χώρας, επί τη επιψηφίσει του αισχρού, ελεεινού και τρισαθλίου νομοσχεδίου, προέβη σε επιεικέστατα ανεκδιήγητες δηλώσεις,που προκαλούν τον αποτροπιασμό και την αποστροφή παντός τιμίου ανθρώπου, διαθέτοντος έστω και ψήγματα στοιχειώδους αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας (οι συγκεκριμένοι όροι τυγχάνουν στους δύστηνους καιρούς μας "πολιτικά μη ορθοί"...).
Ζήτησε, δηλονότι, συγγνώμη γιατί δεν...εγκλημάτισε νωρίτερα θεσμοθετώντας την αναγνώριση της ομόφυλης διαστροφής!
Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!
Και αντί να αστράψει πρώτος απ όλους ο αρχιεπισκοπικός άμβωνας απ τα "ουκ έξεστί σοι" και τα "ουαί τοις ούτω νομοθετούσιν", αντί να δημιουργηθεί αρραγές επισκοπικό μέτωπο εναντίον της συγκεκριμένης απρέπειας απ τη μεριά των πολιτικών εξουσιαστών, αντί να επιφυλαχθεί για τους "εθνοπατέρες", τους ενόχους του τεραστίου αυτού πνευματικού εγκλήματος σε βάρος του Έθνους και της κοινωνίας, η επιβολή των αναγκαιούντων πνευματικών επιτιμίων, αντί να σεισθεί το Σύμπαν, αντί να απαγορευθεί στους προαναφερθέντες, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η είσοδος στους ιερούς ναούς και στους εκκλησιαστικούς χώρους, αντί να κατεβάσουν οι άγιοι πατέρες τον κόσμο στο άγιο πεζοδρόμιο, αντ αυτού η πλειοψηφία τους, με επικεφαλής τον "αρχιστράτηγο της ήττας", ως προσφυέστατα έχει αποκληθεί, νυν αρχιεπίσκοπο, όχι μόνο σιώπησε και σιωπά ( η λεγόμενη ΔΙΣ αρκέστηκε στην έκδοση ενός "ανώδυνου" για το ά-νομο κατεστημένο ανακοινωθέντος)αλλά και υποδέχονται κάποιοι απ αυτούς, τους ενόχους σε εορταστικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις...
Και έχεις, κι από πάνω, το μητροπολίτη Μεσσηνίας να προβαίνει σε επιτυχώς ατυχείς δηλώσεις, ρίχνοντας, ουσιαστικά, "νερό στο μύλο", των υποστηρικτών της νομιμοποιήσεως της διαστροφής!
Δυστυχώς, η πλειοψηφία των ιεραρχών πρόδωσε για μία ακόμη φορά την ιερή αποστολή της!
Είναι, επομένως, μυριάκις ένοχη για την επερχόμενη πνευματική καταστροφή της νεοςλληνικής κοινωνίας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΥΡ ΠΝΕΩΝ
ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΡΟΜΦΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΣ
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου μίλησε καθόλου γι αυτά τα αίσχη;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Άριστα τα διετύπωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κύριος Διονύσιος, διά τούτο και τα συστημικά μέσα μαζικής παραπληροφορήσεως κατέπεσον δια να τον κατασπαράξουν. Αναμένουμε και την αντίδρασιν των υπολοίπων αρχιερέων. Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Aπό άνθρωπου που είναι "παντρεμένος" με "σύμφωνο συμβίωσης" με τη "συμβία" του τι να περιμένει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Άριστα τα διετύπωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κύριος Διονύσιος

ΕΙΠΕ : Αν του έδινα ως ευχή, δεν είπε εύχομαι ! ΕΥΣΤΟΧΟΣ ! ΑΞΙΟΣ !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com