11 Ιαν 2016

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Άσκοπη σπατάλη από το Φανάρι



Άσκοπη σπατάλη από το Φανάρι
            Άσκοπη σπατάλη από το Φανάρι, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσεως. Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο που κυκλοφορείται από την Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργάνωσε διήμερη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, 4-5 Ιανουαρίου 2016, με θέμα την προετοιμασία της Πανορθοδόξου Συνόδου. Σ’ αυτήν δεν υπήρξε καμία τέτοια προετοιμασία και κανένας εκπρόσωπος Εκκλησίας... Μετά από πρόσκληση του Φαναρίου συμμετέσχον κυρίως θεολόγοι, κληρικοί  και λαϊκοί, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, τριάντα πέντε συνολικά. Με τον μετριότερο υπολογισμό, αν η δαπάνη για καθέναν ήταν 500 Ευρώ, η συνάντηση κόστισε άνω των 15.000 Ευρώ!

            Το ξόδεμα τόσων χρημάτων ήταν απολύτως περιττή. Από τον κατάλογο των προσκληθέντων στη συνάντηση είναι σαφές ότι  ουδείς συμμετέσχε στη διαδικασία της προετοιμασίας της Πανορθοδόξου, όλοι έχουν από μικρή έως ελάχιστη επιρροή στους εκκλησιαστικούς ταγούς, από τους οποίους εξαρτάται η πραγματοποίηση της και όλοι έχουν έναν πολύ μικρό κύκλο επιρροής στις χώρες τους. Επειδή όλοι οι προσκεκλημένοι  ήσαν φίλα προσκεκλημένοι στο Φανάρι, μόνο ως ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και να συμμετάσχουν, την ημέρα των Επιφανίων, στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Βόσπορο μπορεί λογικά να δικαιολογηθεί. Όμως στην περίοδο αυτή, που οι Έλληνες υποφέρουν, τέτοιες προσκλήσεις είναι προκλητικές και σκανδαλώδεις γι’ αυτούς, όταν μάλιστα γίνονται με χρήματά τους.
            Στη συνάντηση από την θεολογική επιστημονική κοινότητα της Ελλάδος προσεκλήθησαν και συμμετέσχον μόνον ο π. Χρυσόστομος Νάσσης, του ΑΠΘ, ο κ. Κων. Δεληκωνσταντής, του ΕΚΠΑ, οι κ.κ. Νικ. Ασπρούλης και Παντ. Καλαϊτζίδης της «Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου», και οι κ.κ. Θαν. Παπαθανασίου και Στ. Γιαγκάζογλου του « Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου». Σημειώνεται ότι  οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από τους προσκληθέντες εξ Ελλάδος ανήκουν στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «Ο καιρός», ιδεολογικά στη μετανεωτερική θεολογία και είναι υπέρ της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό. Είναι εντυπωσιακό ότι το Φανάρι δεν προσκάλεσε καθόλου μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και επίσης καθόλου επώνυμους και γνωστούς καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της Ελλάδος. 

            Στη συνάντηση τους προσκληθέντες προσφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Στην ομιλία του διατύπωσε την βεβαιότητα ότι η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα διεξαχθεί φέτος, από την ημέρα της Πεντηκοστής, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου έλαβε χώρα η 2η Οικουμενική Σύνοδος. Σημειώνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων, που δεν ελέγχονται από το Φανάρι,  είναι βέβαιο ότι η Πανορθόδοξη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Βασιλεύουσα, αφού έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν οι Εκκλησίες της Αντιοχείας, της Ρωσίας και της Τσεχίας – Σλοβακίας και πιθανόν της Σερβίας. Είναι άγνωστο και αν έχει εξασφαλίσει την άδεια των τουρκικών αρχών για τη χρήση του Ναού  της Αγίας Ειρήνης...-   

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ
Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο «ΠΡΟΝΑΟΣ».Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Οι συμμετέχοντες ήταν: Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας), Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος (Λυμούρης), Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος (Λαμπρυνιάδης), Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος (Βγενόπουλος), π. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Νικόλαος Ασπρούλης, Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (Ελλάδα), π. John Behr, Θεολογικό Σεμινάριο Αγίου Βλαδίμηρου (Η.Π.Α.), π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Οικουμενικό Πατριαρχείο, Will Cohen, Πανεπιστήμιο Scranton (Η.Π.Α.), Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), George Demacopoulos, Πανεπιστήμιο Fordham (Η.Π.Α.), Brandon Gallaher, Πανεπιστήμιο Exeter (Μεγάλη Βρετανία), π. Paul Gavrilyuk, Πανεπιστήμιο St. Thomas (Η.Π.Α.), Tamara Grdzelidze, Πρεσβεία της Γεωργίας στο Βατικανό (Κράτος του Βατικανού), Perry Hamalis, Κολλέγιο North Central (Η.Π.Α.), Nathan Hoppe, Σεμινάριο της Αναστάσεως (Αλβανία), Παντελής Καλαϊτζίδης, Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (Ελλάδα), Philip Kariatlis, Θεολογικό Κολλέγιο Αγίου Ανδρέα (Αυστραλία), π. Nicolas Kazarian, Πανεπιστήμιο Σορβόνης (Γαλλία), Elizabeta Kitanovic, Συνέλευση Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (Βέλγιο), John Klentos, Ορθόδοξο Ινστιτούτο Πατριάρχης Αθηναγόρας (Η.Π.Α.), π. Παντελεήμων Μανουσάκης, Κολλέγιο Holy Cross (Η.Π.Α.), Σωτήρης Μητραλέξης, Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), π. Χρυσόστομος Νάσσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Aristotle Papanikolaou, Πανεπιστήμο Fordham (Η.Π.Α.), Θανάσης Παπαθανασίου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), Elizabeth Prodromou, Πανεπιστήμιο Tufts (Η.Π.Α.), π. Alexander Rentel, Θεολογικό Σεμινάριο Αγίου Βλαδίμηρου (Η.Π.Α.), James Skedros, Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού (Η.Π.Α.), Διονύσιος Σκλήρης, Πανεπιστήμιο Σορβόνης (Γαλλία), π. Nathanael Symeonidis, Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής (Η.Π.Α.), Alexis Torrance, Πανεπιστήμιο Notre Dame (Η.Π.Α.), Αθανάσιος Βλέτσης, Πανεπιστήμιο Μονάχου (Γερμανία), Anton Vrame, Τμήμα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης (Η.Π.Α.), Σταύρος Γιαγκάζογλου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), Gayle Woloschak, Πανεπιστήμιο Northwestern (Η.Π.Α.)
http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_815.html

Ανώνυμος είπε...

Γνωστής "θεολογικής" σκέψεως και κατευθύνσεως πρόσωπα συγκρότησαν την ομάδα που επισκέφθηκε το Φανάρι. Κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά εγγυάται ότι κυοφορείται κάτι θετικό εν όψει της συγκλήσεως της συνόδου. Ο πιστός λαός του Θεού καλείται σε προσευχή και επαγρύπνηση διότι στις χαλεπές μας ημέρες ο λίβας του οικουμενισμού και της εκκοσμικεύσεως "φιλοδοξεί" να αποξηράνει κάθε ικμάδα ορθοδόξου πνευματικότητος!
Αποτελεί ΑΦΟΡΗΤΗ πρόκληση προς τους υγιώς φρονούντες πιστούς να προσκαλούνται στην Πόλη οι "καιρίτες", οι "συναξιακοί" και οι "ακαδημαικοί του Βόλου" "θεολογικοί φωστήρες" με σκοπό να "προετοιμάσουν" τη μέλλουσα να συγκληθεί σύνοδο.
Λ.Ν.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

"ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς". Ό,τι και να κάνουν οι Οικουμενιστές θα αποτύχει η "πανορθόδοξη" (γράφε αντορθόδοξη) ψευτοσύνοδός τους και θα γελοιοποιηθούν.

Βασίλης Κερμενιώτης,
Ιερά μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ανώνυμος είπε...

μου θυμιζετε κ παπαθανασοπουλε τον λογον του ΚΥΡΙΟΥ προς τους γραμματεις και φαρισαιους ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΥΣ ΓΑΡ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΕΜΕ ΔΕ ΟΥΚ ΕΧΕΤΕ Τ
ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟΝ δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα
τα εξοδα εκαλυφθησαν απο τους ομογενεις ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΚΑΓΟ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Η γνωστή, εις άπαντας, παρεούλα! Θα θέσω εν άλλον ερώτημα: Η Τουρκιά δεν έχη... "πτωχούς"; Έχετε αναρρωτηθή ποτέ δια ποίον λόγον εις τον Ελλαδικόν χώρον η μόνη και κυρία ενασχόλησις της διοικούσης "εκκλησίας" είναι να σιτίζουν μετανάστας λαθραίους ή μη και εις την Τουρκιάν η μόνη ενασχόλησις είναι να... "περνούν" ζωήν και όρνιθαν! Πότε, αληθώς, θα ιδούμε τους με επηρμένην οφρύν κηρύττοντες κροκοδειλοδακρυβρέχτους μακρόσυρτους λόγους δια το παγκόσμιον(!) "προσφυγικόν πρόβλημα" να σιτίζουν εις την Τουρκιάν πτωχούς και μετανάστας; Ουχί εις την Ελλάδαν ή την Εσπερίαν, αλλά εις την Τουρκιάν! Μη αναμένετε απάντησιν, διότι οι του Πατριαρχείου έχουν συλλάβει κορόϊδον απάντας τους ανά την υφήλιον Ορθοδόξους Χριστιανούς, οίτινες και δια των μέσων μαζικής παραπληροφορήσεως και προπαγάνδας, τους εξαναγκάζουν όπως δίδουν το υστέρημά των εις τους, εξ αγνώστων εις ημάς κύκλους, χρηματοδοτουμένους πρόσφυγας, λαθραίους η μη, πολλοί συνέλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί πένονται δίχως να δύνανται να αντιδράσωσι, επειδή ευρίσκεται λ.χ. εν ακίνητον εις το έντυπον Ε9 των και χαρακτηρίζονται "εισοδηματίαι" και εις το Φανάριον γλεντούν και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων! Εις δε τον ρεύσιμόν και την πέψιν των, αμολούν και τινάς θεολογικοφιλοσοφικάς μπαρούφας και αμπελοφιλοσοφίας... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ κ. Γεωργίου Δημήτριε, τι εννοείτε ακριβώς δια της φράσεως "τους πτωχούς γαρ πάντοτε έχετε εμέ δε ουκ έχετε"; Τίνα θα απωλέσωμε; Την παρεούλαν του "καιρού"; Εις ποίον αληθώς περισσεύη το ποσόν των 15000 €; Πρακαλώ, εφόσον το δημοσίευμα είναι ανακριβές, ενημερώστε ημάς δια τους "δωρητάς , άρχοντας ομογενείς" και δια το ακριβές ποσόν. Προσωπικώς μου εφαίνονται ολίγα τα 15000 €...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΕΓΩ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΑΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΡΟΤΟΣ
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΟΣΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΚΑΓΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ
ΘΑ ΗΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΕΛΕΓΧΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
ΜΗ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΑΚΝΕΣΘΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΥΠ ΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΑΛΩΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά οι ένοικοι του εσβεσμένου "Φαναρίου" προκαλούν αφόρητα τον πιστό λαό.
Ολόκληρο κομβολόγιο προκλήσεων, διαρκώς μεγενθυνόμενο, έχουν κατασκευάσει με την επιεικώς άφρονα και ανερμάτιστη συμπεριφορά τους.
Ο πλέον πρόσφατος κρίκος:
δε δίστασαν να προσκαλέσουν στο ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Φανάρι τον "ανθό" της ελληνικής "θεολογικής" σκέψης!
Τους " θεολόγους" του "Καιρού", της "Σύναξης" και της διαβόητης, μεταπατερικής, αντιπατερικής και πατρομάχου " ακαδημίας ΘΟΛΟΛΟΓΙΚΩΝ σπουδών" της τόσο ταλαιπωρημένης, συνεπεία των πολιτικών κάποιων ποιμένων της (εξαιρείται ο μέγας Ηλίας Τσακογιάννης που ποίμανε τη μητρόπολη απ το 1968 μέχρι το 1974), μητροπόλεως Δημητριάδος!
Για να "προετοιμάσουν", όπως φαιδρώς διατείνονται και ισχυρίζονται, τη μέλλουσα σύνοδο!
Φαντασθείτε, αδελφοί, τι σόι "προετοιμασία" θα παρασκευάσουν!
Τα "κατάλληλα" πρόσωπα στην "κατάλληλη"
θέση!
Άντε, τους "προτείνουμε" να συμπληρώσουν το παζλ της "προετοιμασίας" με τη διευρυμένη συμμετοχή των παπα-Φάρου, Γιανναρά, Μεσσηνίας,Αλεξανδρουπόλεως, Σύρου, Δημητριάδος, παπα-Θερμού και λοιπών "φωστήρων" των εκδόσεων "εν πλω", "ενορίας εν δράσει", αλήθεια ο άγιος Πειραιώς γνωρίζει "τι καπνό φουμάρουν " οι λεγάμενοι, παπα-Κονάνου, παπα-Λίβυου και των ομοίων αυτοίς!
"Λησμόνησα" και τους Σταμούλη, Χατζηαποστόλου, Κωνσταντίνου, τον Αργυρόπουλο της "θεολογίας μεσοπέλαγα" κ.τ.ό.
Τι δηλαδή, μόνο ένα κλιμάκιο θα συμμετάσχει στην "προετοιμασία";
Είναι πολλοί οι "προοδευτικοί" παπάδες και "θεολόγοι"! Είναι μέγα κρίμα να μην

"αξιοποιηθούν" όλοι τους...
Λ.Ν.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ κ. Γεωργίου Σικάγον: Ε, τότε οι μεγαλοκληρικοί του Πατριαρχείου ας το ρίξουν εις τα γλέντια, δια συμπαράστασιν εις τον δοκιμαζόμενον Ορθόδοξον Λαόν της Ελλάδος, εκ του οποίου συχνά, πυκνά απαιτούν τον οβολόν...

Ανώνυμος είπε...

Μάταια γράφετε και ξαναγράφετε, η ανοχή τελείωσε, πλησιάζει η κρίσιμη ώρα για όλους όσους θέλουν να είναι Ορθόδοξοι. Η " Πανορθόδοξη " θα γίνει στην ώρα της και στον τόπο που θα αποφασίσουν οι Αποστάτες. Ο Οικουμενισμός και Φιλοοικουμενισμός θα αποκτήσουν ψεύτικη " Νομιμότητα" . Η Ορθοδοξία ουσιαστικά θα καταργηθεί με την Ψευδοσύνοδο που ετοιμάζουν. Μακάριοι εκείνοι, που έστω και την δωδεκάτη ώρα θα μείνουν σταθεροί στην Πίστη των Πατέρων και θα ενωθούν με όσους, σαν και αυτούς, μείνουν αληθινοί Ορθόδοξοι. Η Ορθοδοξία νίκησε και πάλι θα νικήσει το Σκότος των Αιρέσεων

Ανώνυμος είπε...

Πήραν τον αέρα και "λίαν επήρθη η οφρύς των". Μαζεύονται πατριαρχαίοι , δεσποτάδες, καθηγητάδες και λοιποί "σοφοί" εις τα περί της πίστεως και συζητάνε και αποφασίζουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Αρκεί να αρέσουν στους εχθρούς της πίστεως. Για ποιον; Για ποιον συζητούν και αποφασίζουν; Για κάποια "πνευματική" ολιγαρχία. Για κάποιες μεθοδεύσεις επιβολής συγκεκριμένων "θεολογικών νομίσεων". Ας βγουν στο πεζοδρόμιο, όπως οι δημοσιογράφοι και ας ρωτήσουν τον ελληνικό λαό. Ας κάνουν μια δημοσκόπηση, για να δουν τι ιδέα έχει η μέγιστη, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού περί της Μεγάλης Συνόδου αλλά και γενικά περί των κληρικών και περί της Εκκλησίας. Να δουν πόσο ενημερωμένος είναι ο απλός λαός και πόσο τον ενδιαφέρουν αυτά τα άγνωστα και τα "άσχετα" που διαμείβονται εν κρυπτώ και παραβύστω. Τι αποφάσεις θα πάρουν εν αγνοία του λαού του Θεού; Κάποιοι που έχουν αγωνία και ενδιαφέρονται και έχουν και γνώσεις θεολογικές, προσπαθούν να παρακολουθούν την επικαιρότητα και πάλι δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται. Πόσο μάλλον ο απλός λαός!Είναι μια μορφή ολιγαρχίας. Γι` αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.Χάσμα μέγα μεταξύ του απλού χριστιανού, που πιστεύει και ακολουθεί αυτά που του έμαθε η παράδοση των γονιών και των παππούδων του από τα μαγειρέματα των μοντέρνων οιστρηλάτων μεταθεολόγων και οικουμενιζόντων, που φαίνεται να βιάζονται να επιβάλουν το θέλημά τους. Όχι δεν θα το επιτρέψει ο Θεός. Διότι, επαναλαμβάνουμε, αγνοείται ο απλός λαός του Θεού. Παραμένει στην άγνοια και δεν μπορεί να του προσφερθεί φαγητό με συνταγή που δεν την δοκίμασε πρώτα ο ίδιος. Φάτε ό,τι σας προσφέρει η πλέον των αγίων κεκαθαρμένη καρδιά μας; Είναι εντός του πνεύματος της τρέχουσας πραγματικότητος όλα αυτά, που επιχειρούνται. Ειδάλλως θα είχαμε αντιδράσεις όχι μόνο από τους εντός, αλλά και εκτός της Εκκλησίας, για τους δικούς τους λόγους. Άρα τους βολεύουν κι αυτούς τα προγραμματιζόμενα. Πλήρης συμπόρευση με τον κόσμο.
Σ.Η.

Ανώνυμος είπε...

Μά τί λέτε , μόνο 500 ευρώ κόστισαν τά αεροπορικά εισιτήρια ακόμα καί απο την Αμερική ;

Ανώνυμος είπε...

οσο και εαν εστοιχησαν δια την ενημερωσιν των θεολογων δια την πορειαν και τοιμασιαν
της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ αξιζει ο κοπος
αλλωστε οπωσ λεει και ολαος μας πιτα που δεν τρως μη σε μελει και αν καει
ΤΟ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Για την παρεούλα και την ομαδούλα, για τη δράκα αυτή των θολολόγων φταίει η διοίκηση της Εκκλησίας που τους καλύπτει. Όταν ο Γιαγκάζογλου παραμένει διευθυντής του περοδικού Θεολογία μετά το σάλο που ξέσπασε δεν πρέπει να απορούμε από πού αντλούν τόσο θράσος οι θολολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΟΛΟΛΟΓΟΥΣ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com