13 Ιαν 2016

Σύμφωνον συμβίωσης, Βουλευτές και Εκκλησία. (Μέρος Α΄)

Άρθρο του Παγκυπρίου Χριστιανικού  Ορθοδόξου Κινήματος (ΠΑ.Χ.Ο.Κ) "Αγιος Νίκων ο Μετανοείτε"
Σύμφωνον συμβίωσης, Βουλευτές και Εκκλησία.(Μέρος Α΄)
                                   12.1.2016
Τελευταία οι βουλευτές μας ψήφισαν κατά πλειοψηφίαν νόμον με τον οποίον ρυθμίζονται και νομιμοποιούνται όπως μας είπαν, και οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφιλικών ζευγαριών.
Θα έλεγε κανείς, ότι το πιο παράξενον από όλην αυτήν την υπόθεσιν, δεν είναι μόνον το ότι ψηφίσθηκε αυτός ο νόμος, αλλά προπαντός, η κατά πολλούς χριστιανούς, τελείως αδικαιολόγητος και πολύ ύποπτος  μάλιστα σιωπή της επισήμου Εκκλησίας, και δη των ιεραρχών μας.

Πάντως, από όσα ακούομεν, υπάρχει απαγοήτευσις από πλευράς των χριστιανών για αυτήν την σιωπήν των ιεραρχών μας. Πολλοί μάλιστα λέγουν ότι, για να υπάρχει αυτή η παράξενος σιωπή, κάτι πολύ σοβαρόν θα πρέπει να συμβαίνει. Κάποιοι προχωρούν και παρακάτω και λένε ότι, είτε ότι κάποιος (ή κάποιοι) από τους επισκόπους μας είναι ομοφυλόφιλος, είτε ότι έχει (ή έχουν) κάποιον παρόμοιον σοβαρόν αμάρτημα εις βάρος του/τους, είτε κάποιοι από τους επισκόπους μας, σαν άνθρωποι έχουν εμπλακεί κάπου σε κάποιαν παρανομίαν που η φανέρωσις της είναι δυνατόν να επισύρει την καθαίρεσιν τους και ίσως να φοβούνται μήπως και κάποιος τους ξεσκεπάσει…. Η γενική εντύπωσις μεταξύ των χριστιανών που υπάρχει για τους επισκόπους μας, είναι ότι θα πρέπει να είναι «βραχυκυκλωμένοι» και ότι ως εκ τούτου δεν μπορούν να μιλήσουν.. Εμείς φυσικά δεν θα θέλαμεν να πιστέψουμεν κάτι τέτοιον, αλλά ας μας το αποδείξουν. Όπως έλεγαν και οι πρόγονοι μας, «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»…
Νομίζομεν ότι, δεν είναι δυνατόν Ορθόδοξοι βουλευτές να ψηφίζουν τέτοιον αντιχριστιανικόν νόμον, και οι επίσκοποι μας να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ελπίζομεν, αυτή η σιωπή τους, να μην τους λογισθεί από τον Θεόν και ως βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, που ως γνωστόν, είναι η μόνη αμαρτία που ποτέ δεν συγχωρείται (Λουκά ΙΒ΄10).
Κατ’ αρχήν οφείλουμεν να εκφράσουμεν την χαράν μας γιατί από τους 56 βουλευτές της Κυπριακής Βουλής, ευρέθησαν έστω και 12 (όσοι και οι μαθητές του Χριστού) οι οποίοι έσωσαν την τιμήν της Βουλής και εψήφισαν εναντίον αυτού του κατά την γνώμην μας επαισχύντου, βρωμερού και καταστροφικού νόμου. Παραθέτομεν προς τιμήν τους αλφαβητικώς τα ονόματά τους:
Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Ανδρέας Κυπριανού, Αντώνιος Αντωνίου, Αριστοτέλης Μισός, Γεώργιος Προκοπίου, Γεώργιος Τάσου, Ευγένιος Χαμπουλλάς, Ευθύμιος Δίπλαρος,  Ζαχαρίας Κουλίας, Νικόλαος Κουτσού, Πανίκκος Σταυριανός και Σοφοκλής Φυττής.
Όσον αφορά τους βουλευτές μας, που ψήφισαν αυτόν τον νόμον, θα περίμενε κανείς, να μας εξηγήσουν
και το που βασίσθηκαν και τον ψήφισαν. Διότι ο νομοθέτης, πριν νομοθετήσει, θα πρέπει κανονικά να μελετήσει το θέμα και να μας πει και που βασίζεται για να ψηφίσει κάποιον νόμον.
1. Αν προφασίσθηκαν ότι με αυτόν τον νόμον, επιτελούν φιλανθρωπικόν έργον και ότι κίνητρον τους είναι η  αγάπη προς τους ανθρώπους που έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ τους και ότι θα ήθελαν να τους προστατεύσουν, θα τους ερωτούσαμεν: Δηλαδή, με λίγα λόγια θεωρείτε τους εαυτούς σας  πιο φιλανθρώπους και με περισσοτέραν αγάπην, και από αυτόν ακόμη τον Θεόν
Διότι ο Θεός, που είναι η τελεία αγάπη, μας έδωσε σαφείς οδηγίες επί αυτού του θέματος:
Α. Στο Λευϊτικόν ΙΗ΄-22 λέγει: «και μετά άρσενος ου κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν, βδέλυγμα γαρ εστί.» Ερμηνεία: Δεν θα συνευρεθής με άρρενα, όπως με μίαν γυναίκα, διότι είναι πολύ μισητή η αρσενοκοιτία (άρσεν με άρσεν). -Πολλές φορές η Γραφή για λόγους τρόπου εκφράσεως της και συντομίας, παραλείπει  και το κατ’επέκτασιν αυτονόητον,  ότι δηλαδή, είναι μισητόν στον Θεόν και
η συνεύρεσις γυναικός μετά γυναικός.
Β. Στο Λευϊτικόν Κ΄13 λέγει: «Και ος αν κοιμηθή μετά άρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα
εποίησαν αμφότεροι. Θανάτω θανατούσθωσαν, ένοχοι εισίν».  Ερμηνεία: Εάν δύο πέσουν εις
αρσενοκοιτίαν, μυσαρόν πράγμα έκαμαν και οι δύο.  Είναι ένοχοι διά θανάτου θα τιμωρηθούν.
Επίσης, (Γένεσις, ΙΘ΄24) ο Θεός έβρεξε φωτιάν και θειάφι από τον ουρανόν και κατέκαυσε  τις δύο μεγάλες πόλεις Σόδομα και Γόμορρα (καθώς και τα περίχωρα τους) επειδή όλοι οι κάτοικοι τους (εκτός της οικογενείας Λωτ, την οποίαν γλύτωσε από την καταστροφήν), ήσαν ομοφυλόφιλοι! Και όχι μόνον τις κατέκαυσε, αλλά και τον χώρον (που είναι ο χώρος της Νεκράς Θαλάσσης στο Ισραήλ) τον διατηρεί μέχρι σήμερα σ’ αυτήν την νεκράν κατάστασιν, για υπενθύμισίν μας και προς συνετισμόν.
Και ας μην ξεχνούμεν ότι ο Χριστός επιβεβαίωσε την ύπαρξιν και καταστροφήν των Σοδόμων και Γομόρρων (Ματθαίον Ι΄ 15).
Επίσης τον καιρόν του Νώε ο Θεός έπνιξε τότε όλον τον κόσμον με τον κατακλυσμόν «δια το είναι αυτούς σάρκας» (Γένεσις ΣΤ΄3) και δια τις ασέλγειες που έκαναν. (Και αυτό μας το επιβεβαίωσε ο Χριστός (Ματθαίον ΚΔ΄37-38).
Σήμερα όμως όπως ξέρουμεν, αυτοί οι άνθρωποι (ομοφυλόφιλοι), δεν θανατώνονται. Αυτό δεν σημαίνει, ότι ο Θεός άλλαξε τους νόμους του.
Ο Θεός δεν βάζει νόμους και μετά τους αναιρεί. Τι έγινε όμως;  Όπως ωραιότατα και πατερικότατα το εξήγησε και ο μακαριστός άγιος αρχ. Αθαν. Μυτιληναίος, επειδή αυτοί που κάνουν αυτές τις αμαρτίες θα πρέπει να πληρώσουν με θάνατον, πλήρωσε στον τόπον τους ο Χριστός με τον σταυρικόν Του θάνατον, και έτσι τους έδωσε μιαν δευτέραν ευκαιρίαν, να μετανοήσουν, και να ενταχθούν στην Εκκλη-σίαν, ώστε κάνοντας αυτά που λέγει η Εκκλησία, να έχουν πιθανότητες να σωθούν.  Και αν δεν μετα-νοήσουν, μας το είπε πάλιν ξεκάθαρα: «μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται βασιλείαν θεού ου κληρονομήσουσι» (Α΄Κορινθ. στ΄ 9-10) –αρσεκοίται =ομοφυλόφιλοι, άρσενες με άρσενες. Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι αμετανοήτως εμμένοντες σε έρωτες διαστροφικούς (Ρωμ.α΄26-27) και αντιθέτους προς το θέλημα του Θεού, οδεύουν δυστυχώς για την κόλασιν!
Στην Καινήν Διαθήκην, ο Απόστολος Παύλος, ξεκαθάρισε το θέμα, και μας είπε ότι αυτούς τους αν-θρώπους (ομοφυλοφίλους) τους τιμώρησε ο Θεός με αδόκιμον (σκάρτον) νουν (Ρωμ. Α΄28) και «παρέ-δοκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας» και «μετήλλαξαν  την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν» (Ρωμ.Α΄ 26-27), επειδή δεν λογαριάζουν τον Θεόν στην ζωήν τους και δεν τον δοξάζουν (Ρωμ. Α΄21).
2. Οπωσδήποτε δεν μπορούμεν να πούμεν ότι οι βουλευτές μας, στηρίχθηκαν στην παράδοσίν μας, αφού ως γνωστόν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις ήταν ποινικόν αδίκημα
3. Ούτε θα μπορούσαν να μας πουν ότι στηρίχθηκαν στην ιστορίαν και στους αρχαίους φιλοσόφους. Ως γνωστόν οι αρχαίοι κοροΐδευαν τους ομοφυλοφίλους με την χλευαστικήν λέξιν κίναιδος.  
(Συνεχίζεται…….)
Ευχαριστούμεν.
Διά το Παγκύπριον Χριστιανικόν Ορθόδοξον Κίνημα (ΠΑ.Χ.Ο.Κ.) «Άγιος Νίκων ο Μετανοείτε»,
 Μαρίνος Σπετσιώτης –πρόεδρος         Ανδρέας Ζαχαρουδιού –γραμματέας
Κοινοποίησις: 1.  Όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.
                         2.  Πρόεδρον της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

                         3.  Όλους τους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com