13 Ιαν 2016

Σύμφωνον συμβίωσης, Bουλευτές και Εκκλησία. (Μέρος Β΄)

Άρθρο του Παγκυπρίου Χριστιανικού  Ορθοδόξου Κινήματος (ΠΑ.Χ.Ο.Κ) "Αγιος Νίκων ο Μετανοείτε"
Σύμφωνον συμβίωσης, βουλευτές και Εκκλησία. (Μέρος Β΄)
                                           12.1.16
Ο Σωκράτης στηλίτευσε την  ομοφυλοφιλίαν. Το ίδιον και ο Πλάτων.
Στους νόμους του ο Πλάτων καταδικάζει την ομοφυλοφιλίαν στο όνομα της φύσης. «Μια καλή νομοθεσία», προτείνει, «πρέπει να απαγορεύει αυτή την μορφήν σχέσεων». (Νόμοι 636c)
Πιο κάτω αναφέρει: «Καλύτερα την μεταξύ ανδρών επαφήν να την απαγορεύσουμεν εντελώς».

Η άποψις του Σωκράτους για το θέμα, αναφέρεται από τον Ξενοφώντα: «Αντιθέτως όμως, όταν αντε-λήφθη πως ο Κριτίας ήταν ερωτευμένος με τον Ευθύδημον και επροσπαθούσε να τον χρησιμοποιήσει καθώς εκείνοι που απαλαμβάνουν τα σώματα αφροδισιακά, τον απέτρεπεν ο Σωκράτης λέγοντας ότι και ανάξιον για ελεύθερον άνθρωπον είναι και ανάρμοστον για έναν άνδρα μορφωμένον ενάρετα, εκείνον που αγαπά, χάριν του οποίου θέλει να φαίνεται πως αξίζει πολύ, να τον ζητιανεύει ικετεύοντας να τον στηρίξει σε κάτι που μάλιστα κάθε άλλο παρά αγαθόν είναι.  Επειδή δε ο Κριτίας δεν άκουσε αυτά τα λόγια και δεν απομακρυνόταν από τον σκοπόν του, λέγεται ότι ο Σωκράτης, παρουσία και πολλών άλλων και του Ευθυδήμου, είπε ότι του φαίνεται πως ο Κριτίας υποφέρει από κάτι που παθαίνουν οι χοίροι, αφού επιθυμεί να τρίβεται επάνω στον Ευθύδημον, όπως ακριβώς τρίβονται τα χοιρίδια στις πέτρες.  Εξ αιτίας αυτών ακριβώς, ο Κριτίας εμισούσε τον Σωκράτην» (Απομνημον.ΑΙΙ30).
Και να μην ξεχνούμεν  ότι οι αρχαίοι Έλληνες έκτισαν τον Παρθενώνα, που όπως το λέει και το όνομα του, τον έκτισαν προς τιμήν της Παρθενίας. Αυτό δεν μας λέει κάτι;
Κάποιοι λέγουν, ότι η ομοφυλοφιλία είτε είναι κληρονομική, είτε ότι είναι εκ φύσεως, (δηλαδή ότι τους ομοφυλοφίλους έτσι τους έκανε ο Θεός).
Σε μιαν σχετικήν του ομιλίαν, ο μακαριστός άγιος αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μυτιληναίος, αλλά και σε σχετικήν του ξεκάθαρην αναφοράν ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, και οι δύο λέγουν ότι είναι μεγάλη βλασφημία εναντίον του Θεού, το να λεχθεί ότι ο Θεός έκανε κάποιον άνθρωπον ομοφυλόφιλον -και άρα δεν φταίει ο ίδιος αφού ο Θεός τον έκανε έτσι.  ιότι, όπως εξήγησαν, πώς είναι δυνατόν να καταδικάσει στην κόλασιν αυτόν τον άνθρωπον, αφού ο ίδιος έτσι τον έκανε;  Επίσης, εξήγησαν και είπαν, ότι ο άνθρωπος όταν γεννηθεί, είναι σαν να κουβαλά μαζί του ένα σακκούλλι με όλους τους σπόρους (της καλοσύνης, της κακίας, της αγάπης, της αγαθοεργίας, του ψεύδους, της πορνείας, της ομοφυλοφιλίας κλπ) και εξαρτάται από τον ίδιον, ποιους από αυτούς τους σπόρους θα «καλλιεργήσει»!  
Κάποιοι άλλοι επίσης λέγουν ότι ο καθένας μπορεί να είναι και χριστιανός και να κάνει και το σώμα του ότι θέλει.  Σε μιαν σχετικήν του ομιλίαν, ο ίδιος άγιος Αρχιμανδρίτης, εκφράζοντας σαφέστατα και την σύνολον  γνώμην των ανά των αιώνων Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, ρωτά: Και ποιος σας είπε ότι είναι δικαίωμα σας να κάνετε τα σώματα σας ότι θέλετε; Και εξήγησε ότι ο Χριστός μας  εξηγόρασε «εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου» –«ηγοράσθητε γαρ τιμής» και ότι του ανήκομεν και ως εκ τούτου δεν μπορούμεν να κάνουμεν τα σώματα μας ότι θέλομεν «ουκ εστέ εαυτών» -Α΄ Κορινθίους Στ΄19-20).
Κάποιοι βουλευτές από αυτούς που ψήφισαν αυτόν τον νόμον, το παίζουν και εθνοπατέρες. Μήπως όμως διερωτήθηκαν και προβληματίσθηκαν, εάν από εθνοπατέρες, με την ψήφισιν τοιούτου νόμου,
καταντούν τελικά εθνοπροδότες; Ο έχων νουν, ας αντιληφθεί την αλυσιδωτήν αντίδρασιν που θα φέρει  αυτός ο κατά την γνώμην μας επαίσχυντος νόμος, που θα οδηγήσει μετά σε υιοθέτησιν παιδιών, άρα στην παιδεραστίαν, άρα στην καταστροφήν της κοινωνίας. Αυτοί οι βουλευτές που εκπροσωπούν τον Κυπριακόν λαόν και είναι τεράστια η ευθύνη τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αναλογίσθηκαν τις συνέπειες αυτού του, πάντα κατά την γνώμην μας, βρώμικου νόμου;
 Πιστεύομεν ότι αυτοί εκτός των άλλων, απεργάζονται και την καταστροφήν της πατρίδος μας. Έχομεν την άποψιν ότι είναι πλάνη, η εντύπωσις ότι βοηθώντας την αμαρτίαν, βοηθούν την πατρίδα και ότι μάλλον είναι το αντίθετον που συμβαίνει. Δηλαδή βοηθώντας την αμαρτίαν απεργάζονται την καταστροφήν της πατρίδος. Και αυτό μας το είπε ξεκάθαρα ο Θεός: «Εάν ζήσετε σύμφωνα με τις εντολές μου, θα καταδιώξετε τους εχθρούς σας. Πέντε από εσάς θα καταδιώκουν εκατόν εχθρούς και εκατόν από εσάς θα καταδιώκουν μυριάδας (μια μυριάδα είναι δέκα χιλιάδες) –Λευϊτικόν Κστ΄3, 7 & 8.
«Εάν μη υπακούσητέ μου μηδέ ποιήσητε τα προστάγματά μου ταύτα» (Λευϊτικόν.Κστ΄ 14), -εκτός των άλλων τιμωριών, «πεσείσθε εναντίον των εχθρών υμών και διώξονται υμάς οι μισούντες υμάς και φεύξεσθε ουδενός διώκοντος υμάς».Δηλαδή, θα πέσητε ενώπιον των εχθρών σας, θα σας καταδιώξουν εκείνοι, οι οποίοι σας μισούν και θα φεύγετε αν και ουδείς σας καταδιώκει.
Άραγε, οι ψηφοφόροι που θα κληθούν σε λίγους μήνες (πιθανόν) να ξαναψηφίσουν, αντιλαμβάνονται ότι καθίστανται άμεσα συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για τις αντίχριστες πράξεις και τους νόμους τοιούτων βουλευτών, εάν τους ξαναψηφίσουν και τους ξαναβάλουν στην Βουλήν;
Επειδή κάποιοι λέγουν ότι κάποια πράγματα που αναφέρονται στην Αγίαν Γραφήν δεν έχουν ισχύν σήμερα, ο Θεός τους απαντά: «Επικατάρατος πας ος ουκ εμμένει εν πάσι τοις γεγραμμένοις εν τω βιβλίω του νόμου του ποιήσαι αυτά» Δηλαδή, είναι καταραμένος καθένας που δεν μένει πιστός και δεν τηρεί όλα όσα είναι γραμμένα εις το βιβλίον του Νόμου (την Αγ. Γραφήν).- Γαλάτας Γ΄10.  Και ο Χριστός τι είπε;«Ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι» (Ματθ.κδ΄35).
Δηλαδή, δεν είναι προσωρινοί και επίκαιροι οι νόμοι του Χριστού, αλλά αιώνιοι.
Τέλος, να υπενθυμίσομεν αυτό που ο ίδιος ο Χριστός μας το είπε, ότι στους εσχάτους καιρούς, λίγον πριν την 2αν Παρουσίαν Του, οι άνθρωποι θα γίνουν ξανά όπως τον καιρόν του Νώε! (Ματθ.κδ΄37-39)
Να σημειώσομεν επίσης ότι όλοι οι Βουλευτές πριν ψηφίσουν αυτόν το νόμον, είχαν στα χέρια τους την εγκύκλιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου ημερομηνίας 22.6.2015, η οποία εξηγούσε τις θέσεις της Εκκλησίας και την αντίθεσιν της για ψήφισιν τέτοιου νόμου.
Οι χριστιανοί, αγαπούν τους ομοφυλοφίλους ως ανθρώπους –δημιουργήματα του Θεού, αλλά απορρίπτουν τις πράξεις τους. Και πώς να μην τις απορρίπτουν, αφού ο ίδιος ο Θεός λέει ότι αυτές οι πράξεις είναι βδελυκτές ενώπιον του. Και ότι οι τα τοιαύτα πράττοντες απολούνται.  Ποιος αγαπά τους ομοφυλοφίλους;  Τους αγαπά όποιος τους νανουρίζει και τους κολακεύει στο πάθος τους ώστε να προ-χωρούν  και να μένουν αθεράπευτοι;  Ή όποιος τους ταρακουνά λέγοντάς τους το πάθος τους και φιλο-τιμώντας τους (αν θέλουν) να προστρέξουν στον Χριστόν και στην εκκλησίαν για να θεραπευθούν; Οι βουλευτές που ψήφισαν εναντίον αυτού του νόμου, πιστεύομεν ότι αυτοί είναι ουσιαστικά υπέρ τους. Γιατί τους ταρακουνούν (κώδωνας κινδύνου) για να οδηγηθούν (αν φιλοτιμηθούν) προς την σωτηρίαν.
Αυτό όμως τώρα που μας ανησυχεί περισσότερον, είναι η πολύ πιθανή δικαία τιμωρία μας από τον Θεόν με γενικήν καταστροφήν, μετά την ψήφισιν αυτού του νόμου, όπως ακριβώς συνέβηκε ιστορικά και στους παρομοίως ασελγήσαντας κατοίκους των Σοδόμων και Γομόρρων.
Ευχαριστούμεν.
Διά το Παγκύπριον Χριστιανικόν Ορθόδοξον Κίνημα (ΠΑ.Χ.Ο.Κ.) «Άγιος Νίκων ο Μετανοείτε»,
(Μαρίνος Σπετσιώτης –πρόεδρος)                           (Ανδρέας Ζαχαρουδιού –γραμματέας)
Κοινοποίησις: 1.  Όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.
                        2.  Πρόεδρον της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
                        3.  Όλους τους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com