5 Ιαν 2016

Οικουμενικό Πατριαρχείο : Οι εκκλησιασθέντες και το αντίδωρο (B΄)

Στιγμιότυπα από την  επίσκεψη των Ορθοδόξων  και Παπικών  επισκόπων Βελγίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 19- 23 Νοεμβρίου 2015.

Δείτε και

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΒΗΜΑ που λέει ότι είναι Αγιορείτικο "κλέβει" συνεχώς αναρτήσεις ιστολογίων. Χωρίς φυσικά να βάζει σωστή παραπομπή.
Πρώτα τα βάζει σε άλλη πάλι δικιά του ιστοσελίδα και από εκεί τα ξαναδημοσιεύει.
ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.
Τελευταίο παράδειγμα η παρούσα ανάρτηση των ΑΚΤΙΝΩΝ
Ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν για να παίρνουν έτοιμη δουλειά από ιστολόγια. Μπράβο δημοσιογραφία!!!!!!
Λαρισαίος με καταγωγή από τα Γρεβενά

aktines είπε...

Άστους αγαπητέ μας φίλε,όποιος το κάνει αυτό μάλλον υποτιμά τη νοημοσύνη των αναγνωστών του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ,ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, Κ.Τ.Λ.

ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ!

ΜΗΝ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ!!!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το εσκοτισμενο Φαναρι, συνεχιζει και θα συνεχιζει τις εμμετικες αντορθοδοξες πρακτικες του, προς τους αβαπτιστους που ΠΟΝΗΡΩΣ φερουν το ονομα του Χριστιανου.

Στις παρατηρησεις των Ορθοδοξων αδελφων των, ειτε κωφευουν, ειτε απειλουν.
Βεβαια η πνευματικη απειλη τους, συνιστα θεολογικη απατη οπως και η πιστη τους.
Ο προς αποσιωπηση της ευσεβειας αφωρισμος του Ορθοδοξου απο τον αιρετικιζοντα, προφανως ειναι ακυρος ενωπιον του Θεου, αν και τα μυστηρια των αιρετικιζοντων οικουμενιστων, ειναι ακομη εντος της Χαριτος του Θεου, καθως η Εκκλησια δεν τους εχει ακομα αναθεματισει.

Ομως, η εωσφωρικη πρακτικη τους, επιβαλλει νεοΝικολαϊτικως, τη αντορθοδοξη ασεβεια, ως ασεβεια, και ουσιαστικα κανεις δεν αντιδρα φιλοθεως.

Η λεγομενη αποτειχιση, ουσιαστικα συνιστα προταση επαρατου σχισματος.
Οι παλιοημερολογιτες ειναι ηδη εκτος Εκκλησιας.

Οι εξ Ορθοδοξιας αδελφοι μας στο Φαναρι και αλλου, οι λαβωντες το ενα και μονο αγιο βαπτισμα, αρνουνται το αγιο Ορθοδοξο βαπτισμα , συντασονται με τον πονηρο, τον θεο της αλλης πλευρας, και αυτο το προβαλλουν ως ευσεβεια που οδηγει στην σωτηρια ψυχων.

Το να δωσει ενας Ορθοδοξος αντιδωρο σε λατινο, ειναι ακριβως το ιδιο με το να δωσει αντιδωρο σε Βουδιστη.

Ο αθεολογητος Ορθοδοξος ιερουργος που κανει αυτο το εγκλημα, δινωτας αντιδωρο στον οποιο αβαπτιστο, συνομολογει τον αβαπτιστο ως ομοπιστο του ιδιου και του εκκλησιασματος του.

Ο αθεολογητος Ορθοδοξος κληρικος προσφερων στον αβαπτιστο αντιδωρο, ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ, ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΕΥΑΤΟΝ, καθως προηγουμενως , ειχε διαταξει την αποβολη των αβαπτιστων με το "τας θυρας , τας θυρας"

Κατι που δεν γνωριζουν πολλοι των Ορθοδοξων, ειναι οτι ο Οικουμενικος Πατριαρχης ΜΑΣ, στην διδακτορικη του διατριβη, ειχε θεωρησει απανθρωπη την εντολη αποχωρησεως των αβαπτιστων απο την θεια Λειτουργια.

Προφαψως, ο Οικουμενικος Πατριαρχης μας, και οι συν αυτω, γνωριζουν ευσεβεστερως του αγιου Ιακωβου του Αδελφοθεου , του αγιου Γρηγοριου του θεολογου, του μεγαλου Βασιλειου , του αγιου Ιωαννου του Χρυσοστομου, την εν αϊδιοις πραγμασιν αληθειαν.

Οι Καππαδωκες Πατερες, εκτος απο την φιλαδελφο λυπη τους για τους ομοιους του Οικουμενικου Πατριαρχου μας, εχουν και τον γελωτα, και τον προσδιορισμο του γελοιου και του ελεεινου.

ΟΙ Ορθοδοξοι της ΚΠολεως ειχαν την Αγια Σοφια ως τεμενος του Απολλωνος.

Εμεις τους φυλαμαι ακομα το χερι.
Καλως πρατουμαι εν υπομονη και φιλαδελφο οικονομια.
Εως πωτε ομως;

Η υπομονη της αγαπης του Θεου στην δικη μας πραγματικοτητα εχει ορια.
Πως θα δεχθουμε την ενδοξο δικαιοκρισια του;

Μεταξυ του αγιων Πατερων που εγραψαν θειες λειτουργιας προς δοξαν του Αυτου του Θεου, και των πονηρων αδελφων μας, υπαρχει "χασμα μεγα" και αντιφασις.

Ο Θεος δεν θα ανεχεται για πολυ (με τον δικο μας χρονο) την αντιφασι.

Στην χωρα της Βασιλειας του Θεου, δεν υπαρχει τοπος αντιφασεως ενωπιον του Θρονου της Τρισαγιου Δοξης Του.

Και η τρισαγιος αναφωρα της παρατηρησεως αυτης, δεν ειναι καλολογικο στοιχειο.

Καπου εκει στο Φαναρι, απο κειμενων των στην Αγγλικη, που προφανως δεν τολμουν να μεταφρασουν και να κοινοποιησουν καταληπτως απο τους πολλους τοσα χρονια μετα, αρνουνται την επι της γης προσαγωγη Τρισαγιου δοξης στον ενα Τρισυποστατο Θεο, με το σκεπτικο της δογματικης συμπλευσεως με τον μονοϋποστατο Θεο του Ισλαμ.

Εσσεται ημαρ......

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ! ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΟΡΚΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΛΥΟΡΚΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ, ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ" ΜΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ! Η ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ "ΤΡΑΝΟΙ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΙΟΥΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!
ΑΛΛΑ, ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ! ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ "ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ" ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ Η΄ ΩΣ ΟΥΝΙΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ανεβάζω και σ` αυτήν την ανάρτησή σας το σχόλιό μου, διότι είναι το θέμα συναφές και να το δημοσιεύσετε:
Πριν από μερικές δεκαετίες, όταν μιλούσε ο π. Αυγουστίνος για τους ιερείς, που δεν ήταν συνεπείς στα καθήκοντά τους, φώναζε και τους αποκαλούσε "παπαδαριό". Σήμερα με όσα βλέπουμε να γίνονται από τους δεσποτάδες, θα μπορούσε, αν ζούσε, να φωνάζει ¨δεσποταριό". Και δε θα είχε άδικο. Πήραν αέρα τα μυαλά τους και το χειρότερο από όλα είναι η κατάχρηση της εξουσίας. Μιας εξουσίας, η οποία έχει δημιουργήσει το θεομίσητο δικτατορικό κατεστημένο της δεσποτοκρατίας."Κάνουν, ράνουν", κατά το κοινώς λεγόμενο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.Κι απ` αυτά που κάνουν, δυστυχώς, πολλά, πάρα πολλά, είναι θανάσιμες αποκλίσεις από την πίστη, που μας διδάσκει το Ευαγγέλιο και οι Άγιοί μας. Κάνουν πνευματική μοιχεία, με ύπουλο τρόπο, αλλά και καθίστανται και προαγωγοί του ποιμνίου. Αμνηστεύουν την παρανομία τους και αφήνουν να εννοηθεί στους απλούς χριστιανούς πως δεν τρέχει τίποτα και πως μπορούν κι αυτοί να "προχωρήσουν", να τους μιμηθούν. Ο απλός Χριστιανός, που δεν αλλοιώθηκε βαθιά, ξέρει. Η συνείδηση του ορίζει και του φωνάζει τα λόγια της γιαγιάς του, του παππού του, των σύγχρονων αγίων. Οι νόμοι όμως που λειτουργούν σ` αυτά τα θέματα είναι ίδιοι και με τα λοιπά κοσμικά κατεστημένα. Ας θυμηθούν κι ας έχουν κατά νουν τους δικτάτορες και το τέλος που είχε ο καθένας. Αυτά πάνε κατ` αναλογίαν.Αλλά κι αν δε φοβάστε τους ανθρώπους, δε φοβάστε το Θεό;Κρίμα σας.Υπομονή και δε θα αφήσει ο Θεός, διότι δεν αναπαύεται σε καρδιές που παίζουν άριστα μπροστά στα μάτια των ανθρώπων αυτόν τον υποκριτικό και συνάμα προδοτικό ρόλο. Η ιστορία δεν τελειώνει στον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όση δύναμη κι αν έχει. Το άδικο και η Ισκαριώτικη προδοσία θα πάρουν την απάντηση. Μακάρι να προλάβουν να μετανοήσουν και να επιστρέψουν.
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2016/01/5-1964-930.html?m=1
Αφόρητη πρόκληση του πιστού λαού!

Efstathios Efstathios είπε...

Εδώ στη Γαλλία κοινωνούν όποιους πάνε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μια Κυριακή ήρθαν στην Εκκλησία τέσσερα νεαρά παιδιά από τη Γαλλία. Τους είδα από το Αναλόγιο πώς κάνουν το "σταυρό τους". Όταν κάλεσε ο Ιερεύς στη Θεία Κοινωνία σηκώθηκαν και αυτοί. Τότε τους προσέγγισα και τους ρώτησα αν είναι Ορθόδοξοι και μου απάντησαν όχι είμαστε καθολικοί. Τότε τους είπα "λυπάμαι αλλά δεν μπορείτε να λάβετε τη Θεία Κοινωνία". Και με εμφανή νευρικότητα μου απάντησαν "μα στη Γαλλία κοινωνούμε" και έφυγαν αμέσως. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι συμβαίνει!!! Ωχαδερφισμός και στον Κλήρο!!! Ισοπέδωση και Παρακοή των Ιερών Κανόνων!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com