23 Δεκ 2015

Ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης - Τα «ναι» και τα «όχι»

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Με 194 ψήφους υπέρ και 55 ψήφους κατά, αλλά και 51 απόντες, το σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ουσιαστικά από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι ενώ η ΝΔ όπως και οι ΑΝΕΛ διχάστηκαν. Κάθετα αρνητική ήταν η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ. 
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν μεταξύ άλλων, ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος,  ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Από την ΝΔ, όπου ψήφισαν κατά συνείδηση υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Υπέρ ψήφισαν μόλις 19 βουλευτές, 29 επέλεξαν «όχι» και 27 ήταν απόντες. Από τους ΑΝΕΛ υπήρξαν 3 «ναι», 5 «όχι» και 1 απών.
Ηχηρές ήταν οι απουσίες βουλευτών, μεταξύ άλλων: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Μάριος Σαλμάς, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κατσαφάδος, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραγκούνης, Ελενα Ράπτη
«Οχι» ψήφισαν μεταξύ άλλων οι Μάκης Βορίδης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννης Βρούτσης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Αννα Καραμανλή, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μάνος Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Κ. Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Καρασμάνης, Ιω. Κεφαλογιάννης
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απόντες ήταν οι ο Γιάννης Δραγασάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Στάθης Παναγούλης, ενώ από τους ΑΝΕΛ «όχι» ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
«Ναι» πάντως ψήφισαν μεταξύ άλλων, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.α.
Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζε η Φώφη Γεννηματά, από το Ποτάμι «όχι» ψήφισε ο βουλευτής του Ποταμιού Κ. Κατσίκης, απούσα ήταν η Κατερίνα Μάρκου. Από την Ενωση Κεντρώων απών ήταν ο Αριστείδης Φωκάς, όπως απούσα ήταν και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο Θανάσης Παφίλης, ενώ «όχι» ψήφισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Τσίπρας: Συγνώμη που καθυστερήσαμε
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να πάει στην Βουλή προκειμένου να υπερασπιστεί την επιλογή της κυβέρνησής του.
Οπως είπε «κλείνει ένας κύκλος αρνήσεων και περιθωριοποίησης ενός μεγάλου τμήματος συνανθρώπων μας που εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους δεν είχαν δικαίωμα να συμβιώσουν με τον σύντροφό τους απολαμβάνοντας στοιχειώδες δικαιώματα στα πλαίσια έννομης τάξης».
Μάλιστα έσπευσε να επισημάνει ότι «ο κύκλος αυτός κλείνει έστω και καθυστερημένα. Αντί να πανηγυρίζουμε, πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη σε χιλιάδες ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν παρόμοια νομικά καθεστώτα, στην Ελλάδα στερούνταν δικαιώματα».
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «το ευχάριστο είναι ότι σε αντιδιαστολή με τους ελάχιστους κήρυκες του φόβου και της μισαλλοδοξίας, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με τις αρχές της ιδότητας και του σεβασμού, απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά και δεν παρασύρεται, δεν είναι τόσο φοβική και μίζερη όπως κάποιοι ήθελαν να την παρουσιάσουν». Τόνισε δε ότι «μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ως Βουλή και ως κυβέρνηση, γιατί με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και θα δικαιώσουμε τους αγώνες τους», ενώ σημείωσε ότι θα λυθούν πολλά πρακτικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζαν ομόφυλα αλλά και ετερόφυλα ζευγάρια που αποφάσιζαν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, καθώς υπήρχαν νομικά κενά.

22 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Μιά εκ των μελανοτέρων σελίδων εις την σύνολην ιστορίαν του Ελληνικού Έθνους και Γένους. Οι ψηφίσαντες θα μετανοήσουν πικρώς δια την ασέβειάν των και κυρίως δια τα δεινά οία θα εύρουν το Ελληνικό Έθνος και την πληγωμένη Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα, αλλά θα είναι πολύ αργά. Ο Άγιος, Τριαδικός Ύψιστος Θεός ας θέση την δεξιάν Του, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΔΥΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ:
"ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ" ΚΑΙ "ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ"!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

κατα τους αρχοντες και λαος αντιστασις 00000 μηδενικη οι διοικουσα εκκλησια υποτονικη και ερχονται τα χειροτερα

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Είπε,μεταξύ άλλων , αυτός ο θαυμαζόμενος και περί πολλών προφητεύσας Λεβέντης, ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη ώριμη για τις περαιτέρω κινήσεις(υιοθεσίες και παρόμοια). Δηλαδή, ο άνθρωπος αυτός και οι συν αυτώ έχουν να μας μάθουν πολλά ακόμη μέχρι να "ωριμάσουμε", διότι ακόμη είμαστε "άγουροι". Άρα έχει πολύ ψωμί ακόμη η υπόθεση και μη νομίζουμε πως θα σταματήσει εδώ ο κατήφορος. Θα δούμε, θα ακούσουμε και θα ζήσουμε πράγματα, που δεν τα φαντάστηκε ούτε ο ίδιος ο διάβολος. Κι αν έχουν κάποιοι αντιρρήσεις, απλώς είναι... θέμα χρόνου. "Ώρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι", αλλά προηγουμένων των πνευματικώς ηγουμένων και ακολουθούντος του ευλογημένου ελληνικού λαού.

Efstathios Efstathios είπε...

Αυτές οι ηχηρές(!!!!) απουσίες πρέπει σοβαρά να μας απασχολήσουν, διότι δεν μας λένε ξεκάθαρα τι πρεσβεύουν. Επίσης είδαμε τι έκανε η Ν.Δ., ώστε να φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΣΑΚΚΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΚΛΑΥΣΩΜΕ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ . ΠΕΝΘΙΜΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ
ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ

Ανώνυμος είπε...

194 ανάξιοι πολιτικάντηδες κόπρισαν πάνω στην Ιστορία του Έθνους μας! Η ξεφτίλα σε όλο της το "μεγαλείο"!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι ΄΄αξύριστες χήρες ΄΄ θά δικαιόυνται την σύνταξη του συντρόφου εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρηση αυτή του συντοπίτη μου του Στάθη! Γιατί δεν προσήλθαν οι Πόντιοι αυτοί Πιλάτοι;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τό ΄΄που εισίν ΄΄ οι απόντες είναι ο πληθυντικός του ΄΄πού έστιν ΄΄ η μαμά του γνωστού κοσμητικού π.... Εκτός από εύθυμες χήρες τωρα θά εμπλουτίσουμε την κουλτούρα μας καί μέ αξύριστες χήρες Είτε με΄σύμφωνο συμβίωσης είτε χωρίς θά παραμείνουν στό θυμικό του λαού όπως επι αιώνες ονομάζονται καί η κάθε ευτελής συμπεριφορά θά χαρακτηρίζεται μέ τά παράγωγά της γνωστής λέξεως Η γλώσσα σπάει κόκκαλα καί έχει τη δική της δυναμική που δέν υπακούει σέ σύμφωνα συμβίωσης

Ανώνυμος είπε...

γιατι αναξιοι πολιτικαντηδες και οχι καλοπερασακιδες και αδιαφοροι ποιμενες
ποια η αντιδρασις του ιερωνυμου απο την βεβηλωση και αισχρολογια στο προαυλιον του ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ απο τους ομοφυλοφιλους

Ανώνυμος είπε...

Στην Ουκρανια η Ιεραρχια με Συνοδο αφορεσε ολους αυτους που υπεγραψαν τον αντιρατσιστικο νομο,εμεις εδω διχαζομαστε ,προς τι ο διχασμος των δυο κομματων,αν ειναι δυνατον,αυτοι που φωναζαν πατρις -θρησκεια-οικογενεια ερχονται να διχαζονται τωρα;Ποσο Ορθοδοξοι ειναι ωστε να διχαζονται για εναν νομο αντιχριστο;;;που ειναι τα συνθηματα με τα οποια δεν διχαζαν τον λαο τοτε;;;Ερχονται οι αριστεροι να μας βαζουν και τα γυαλια δηλαδη ;;;
Οι μητερες να φυλαξουν τα παιδια τους με λογους Ορθοδοξους να τα χαλκευσουν τω Πνευματι,αλλοιως χανομαστε!

Ανώνυμος είπε...

1. Ο κ. Θεοτοκάτος (Πρόεδρος ΑΣΠΕ) συνεχίζει να στηρίζει ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;

2. Ο κ. Χολέβας ( υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΣΑΜΑΡΑ) συνεχίζει να τον εμπιστεύεται όπως πρώτα ; ( απών από την ψηφοφορία)

Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να ενωθούν οι υγιείς δυμάμεις(υπάρχουν). ΑΞΙΟΣ όποιος εργασθεί σ΄αυτήν τη διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Ένας εσμός αναξίων, ανίκανων και ψευδολόγων πολιτικών απατεώνων, μία πολιτική συμμορία μηδενιστών, εθνο-αποδομητών και κρημνιστών των πάντων, αφού, πρώτα, έλυσε" όλα τα καυτά και ζέοντα και τσουρουφλίζοντα το λαό και τη χώρα προβλήματα που απειλούν την υπόστασή της,προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο που καταφέρει βάναυσο και θανάσιμο πλήγμα στο κύτταρο της κοινωνίας, στο θεοίδρυτο, ιερό θεσμό της οικογένειας, υποβιβάζει, ευτελίζει, απο-ιεροποιεί το θεοειδές ανθρώπινο πρόσωπο, εκμαυλίζει το ανθρώπινο ήθος, ναρκοθετεί τα θεμέλια της κοινωνίας.
Και 194 "εθνοπατέρες", εκπρόσωποι, υποτίθεται, του ελληνικού λαού, θλιβερά ανθρωπάκια, επιεικώς ασυνείδητοι, πιόνια στη σκακιέρα της Νέας Τάξης και γιουσουφάκια της "πολιτικής ορθότητας",υπερψήφισαν το προαναφερθέν ακατονόμαστο νομοσχέδιο καθιστώντας το νόμο του κράτους, προάγοντας και προωθώντας, κατ αυτόν τον τρόπο, την ηθική και πνευματική εξαχρείωση της νεοελληνικής κοινωνίας.
Μεταξύ τους και κάποιοι θρησκειοκάπηλοι και πατριδοκάπηλοι, ΔΗΘΕΝ υπέρμαχοι, κατά τα άλλα, των εθνικοθρησκευτικών παραδόσεων!
Πόσο δίκαιο είχε ο μέγας Παπαδιαμάντης όταν έγραφε πως "το επάγγελμα του πατριωτισμού και της θρησκείας περνά εξόχως εις ετούτον τον τόπον"!
Στην κρίσιμη αυτή, για τον τόπο, στιγμή, της Ελλαδικής Εκκλησίας, απ την πλευρά της οποίας αναμενόταν η πλέον ισχυρή αντίδραση και αντίσταση επικειμένης της επιψηφίσεως του ανόμου νομοσχεδίου, δεν ηγείται ένας λέων, όπως επιβάλλεται απ τις περιστάσεις, αλλά ένας λαγωός. Ο οποίος δορυφορείται, επίσης, ως επί το πλείστον, από λαγωούς.
Πόσοι αρχιερείς, επί του συνόλου των μελών της Ιεραρχίας, όρθωσαν το ανάστημά τους στηλιτεύοντας δριμέως, από άμβωνος και διά γραφίδος, το ιδιαζόντως ειδεχθές αυτό πνευματικό έγκλημα; Πόσοι ξεσήκωσαν το λαό των επαρχιών τους με τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων; Πόσοι απ αυτούς προέβησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους θέτοντας τους τελευταίους προ των τεραστίων ευθυνών τους; Πόσοι απ αυτούς προτίθενται να αποκόψουν απ την εκκλησιαστική κοινωνία τους μητραλοίες "εθνοπατέρες";
Γιατί μόνο λίγοι ομολογητές μητροπολίτες, κατά ποιμαντικό χρέος ενεργούντες και υπείκοντες στη φωνή της αρχιερατικής τους συνειδήσεως, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην επελαύνουσα και προελαύνουσα λαίλαπα της "πολιτικής ορθότητας" διαβληθέντες αισχρώς απ το πολιτικοδημοσιο-γραφικό(καφρικό) κατεστημένο που τους απαξίωσε και περιθωριοποίησε στιγματίζοντάς τους σαν "ομοφοβικούς", "σκοταδιστές", "μεσαιωνιστές" κ.τ.ο;
Πού ήταν οι υπόλοιποι; Φοβούνται και τρέμουν το διασυρμό, την απαξίωση, την εξουθένωση και περιθωριοποίηση απ την πλευρά του δαιμονοκίνητου λόμπυ που λυμαίνεται την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας;
Αυτοί είναι οι διάδοχοι των προφητών, των αποστόλων, των μαρτύρων και ομολογητών, των Χρυσοστόμων, Αθανασίων,Βασιλείων, Αμβροσίων; Δεν έπρεπε να αστράψει ο άμβωνας απ τα "ουκ έξεστί σοι", σεβασμιώτατοι;
Το επαίσχυντο, στραγγαλιστικό της ελευθερίας της εκφράσεως, ΔΗΘΕΝ "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, έγινε νόμος του κράτους με την ένοχη ανοχή της ΔΙΣ, η οποία έδωσε, ουσιαστικά, το "πράσινο φως" για την υπερψήφισή του. Τώρα "πέρασε" και το σύμφωνο-έκτρωμα αφού η ουσιαστική αντίδραση και αντίσταση της λεγόμενης "επίσημης Εκκλησίας" ισούται τω μηδενί! Μετά πώς να μη μνησθούμε του ΟΝΤΩΣ ΛΕΟΝΤΟΣ, μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου, επίσης αισχρώς διαβληθέντος και μετά θάνατον διαβαλλομένου, που διεκτραγωδώντας την έλλειψη αγωνιστικότητας απ την πλευρά της διοικούσας Εκκλησίας προ ετών έγραψε χαρακτηριστικά: "Ατάραχοι παίζομεν τον πλαγίαυλόν μας, ενώ θα έπρεπε σάλπιγγες να ηχήσουν ζωηρώς και σφενδόναι να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως. Η Εκκλησία μας δυστυχώς παρουσιάζεται πνευματικώς νεκρά"!
Λ.Ν.


Ανώνυμος είπε...

Ο χειρότερος αρχιεπίσκοπος που πέρασε ποτέ είναι ο τωρινός. Χειρότερος κι απ το Σεραφείμ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΕ ΤΑ Λ.Ν ...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κανείς να μας πληροφορήσει πώς αντέδρασε η αρχιεπισκοπή Αθηνών για το χθεσινό αίσχος μπροστά στη μητρόπολη Αθηνών όταν αποθρασυνθέντες ομοφυλόφιλοι ασχημονούσαν παριστάνοντας τους ιερείς;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε Θεό φοβούνται, ούτε ανθρώπους ντρέπονται!

Ανώνυμος είπε...

Χθες και μέσα και έξω απ τη Βουλή διαπράχθηκε το αδίκημα της προσβολής της δημοσίας αιδούς από καποιυς ανώμαλους. Πού ήταν ο εισαγγελέας να παρέμβει;

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρας-Παρασκευόπουλος: το δίδυμο των ολετήρων του έθνους!

Ανώνυμος είπε...

μπροστα στον καθεδρικο ναο στους ανδριαντε γρηγοριου του Ε του οποιου τα ιερα λειψανα φυλασονται εντος του ναου οπως και της οσιας φιλοθεησ και του ανδριαντος
του αρχιεπισκοπου και ανιβασιλεως δαμασκηνου συνεβησαν τα ανηκουστα.........
παρακαλω να πανε τωρα ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣμηπως ξυπνησει
ο αρχιεπισκοπος ΠΡΟΒΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com