22 Δεκ 2015

Παρέμβαση του Αγίου Όρους για το Σύμφωνο Συμβίωσης


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ι. Κοινότητα Αγίου Όρους στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.
Ζητείται η αναβολή της ψήφισης για να εκφρασθεί επαρκώς η βούληση όλων των Ελλήνων.
Θερμή παράκληση των Αγιορειτών προς όλους τους Βουλευτές για να αποτρέψουν την «επείγουσα» νομοθέτηση.
Αναμένεται η τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των Βουλευτών.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.
ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ
ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ.2/7/2807
ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 8η/21η Δεκεμβρίου 2015
Εξοχώτατον
Υπουργόν Δικαιοσύνης
κύριον Ν. Παρασκευόπουλον
Εις Αθήνας

Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

Δια του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ευχάς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Κοινότητος επί ταις επικειμέναις εορταίς των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Πληροφορηθέντες την πρωτοβουλίαν της Κυβερνήσεως περί της νομοθετήσεως του συμφώνου συμβιώσεως, με διακηρυσσόμενον στόχον την ισότητα και την προάσπισιν των ατομικών ελευθεριών, επιθυμούμεν όπως Σας μεταφέρομεν την ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας.
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου. Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.
Παρακαλούμεν θερμώς να λάβητε υπ᾽ όψιν τα ανωτέρω ως φωνήν αγωνίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος δια την πορείαν αυτού του Τόπου, την τύχην του οποίου ενεπιστεύθη ο ελληνικός λαός εις την υμετέραν Κυβέρνησιν, και να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας.
Η ανωτέρω θερμή παράκλησις των πατέρων του Αγίου Όρους διαβιβάζεται και εις όλα τα κόμματα και τους βουλευτάς της Βουλής των Ελλήνων, με την προσδοκίαν να συμβάλλουν, εντός των δυνατοτήτων των, εις την αποτροπήν της «επείγουσας» ταύτης νομοθετήσεως.
Επί τούτοις, ευχόμενοι ολοθύμως ο ενανθρωπήσας Θεός χαρίσαι Υμίν ειρήνην και γαλήνην, εις δε το έργον Υμών βοήθειαν και ενίσχυσιν, διατελούμεν μετά τιμής.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του  Αγίου Όρους  Άθω.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά και άγια! Το Μπουτάρη όμως γιατί τον υποδέχεσθε με τιμές και δεν του απαγορεύετε την είσοδο; Πώς τον ανέχεσθε ακόμη να είναι πρόεδρος της Αγιορείτικης Εστίας;

Ανώνυμος είπε...

Μια επιστολη κατοπιν εορτης που γραφτηκε χωρις να λεει πολλα για να μην λεμε οτι δεν εκαναν τιποτα η' για να μην τους προλαβεις αλλες επιστολες απο το ορος. Αληθεια γιατι τοσο καιρο δεν εκαναν κατι; τωρα το εμαθαν;
οι επισκοποι που μοιραζουν κορανιο και επιμενουν στις ισλαμικες σπουδες στο Α.π.θ , δεν τους ενοχλουν; παρα τους καλουν διαρκως στις εορτες τους. Ο μπουταρης τοσο χρονια τι πρεσβευει ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΣΙΓΑ/////
ΕΑΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΜΩΡΑΝΘΗ......... ΥΜΕΙΣ ΕΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ ΜΗΔΕΝ

Ανώνυμος είπε...

Αργήσατε κύριοι!

Α Ρ Γ Η Σ Α Τ Ε ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε το Άγιον Όρος για την παρέμβασή του.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Πολύ αργά, Άγιοι Πατέρες. Λυπούμαι, αλλά συσχηματισθήκατε με τον πτωτικόν τούτον κόσμον. Αληθώς, που εστί η Ορθόδοξος, Χριστιανική μαρτυρία υμών; Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή από ότι κατάλαβα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπουν οι (υπογράψαντες) Αγιορείτες είναι ότι το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο ψηφίζεται παραμονές Χριστουγέννων.

Ούτε ΜΙΑ αναφορά δεν έκαναν στο τι λέει ο Θεός για την ομοφυλοφυλία!

Μακράν η χειρότερη ανακοίνωση που έχει εκδόσει η Ι.Κ. !

π. Γ. Θ. είπε...

ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο μακαριστός Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ λέει κάπου πως, αν όλοι οι άνθρωποι γινόντουσαν Μοναχοί, τότε θα «αναγκάζαμε» τον Θεό να κάνει την Β΄Παρουσία και να λάβει τέλος αυτός ο Κόσμος.
Σήμερα το σύστημα με το να δίνει προνόμια στους ανώμαλους δείχνει πως ετοιμάζει την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμου - οι ανώμαλοι δεν γεννανε, μόνο δουλεύουνε -. Αργότερα, όταν σταθεροποιηθει ο παγκόσμιος πληθυσμός, θα φτιάχνουν κατά παραγγελία όσους ανθρώπους χρειάζονται.

Για πόσο καιρό ο Θεός θα ανέχεται την εκφυλισμένη ανθρωπότητα;

Ανώνυμος είπε...

Κατοπιν εορτης ασφαιροι κροτοι.
Επισημη αντιδραση στον οικουμενισμο?

Ανώνυμος είπε...

Εν μεσω βαθιας κρισεως και αποστασιας η Ι.Κ. Δεχεται τα εσπα και γιαυτα αγωνιζετε.το εχουμε δει και σε αλλα σημαντικα θεματα.τα εσπα τους ξεπλυναν πνευματικα.το Ευαγγελιο ειναι στη δευτερη θεση

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com