2 Δεκ 2015

Αποσύρεται από το αίτημά του, ο εμπνευστής της παράδοσης Ναού στην Πάτμο σε Παπικούς


FRAGISKANOI2

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΤΟΥ,  Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ
(Ας ελπίσουμε ότι έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος να δοθεί Ιερός Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς)
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα patmostimes (www.patmostimes.gr) δεν θα δοθεί Ιερος Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς.   Σε άρθρο που τιτλοφορείται «Παραιτείται από την πρόταση του για καθολικό ναό στην Πάτμο ο πρωτεργάτης της ιδέας», δημοσιεύει ενυπόγραφη επιστολή του Παπικού κ. Virgilio Avato, o οποίος ήταν και ο εμπνευστής  της πρότασης, όπως αναφέρει προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καταρρίπτοντας σχολιαστικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για συμφωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα Φραγκίσκο.  Ο κ. Virgilio Avato μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αποσύρει την πρότασή του.

Στην ενυπόγραφη επιστολή του ο κ. Virgilio Avato,  αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή    της αγάπης Απόστολο Ιωάννη τον Θεολόγο, θεωρώντας ως έλλειψη χριστιανικής αγάπης  το πλήθος των διαμαρτυριών.
Απαντούμε στον κ. Virgilio Avato, ότι η εν Χριστώ αγάπη, είναι αγάπη εν αληθεία.  Η ομολογία της αλήθειας δεν αποτελεί έλλειμα αγάπης, αλλά έκφραση της τελείας εν Χριστώ αγάπης, καθότι όταν συνάνθρωποί μας ταλαιπωρούνται από πλάνες, η ανθρωπάρεσκη αγάπη αποτελεί προϊόν εγωιστικής αδιαφορίας.
Πολύ  εύκολα θα μπορούσε να επιδείξει κανείς την κοσμική αγάπη και να πάρει τα εύσημα τόσο από τους Παπικούς όσο και από τους οικουμενιστές. Πιστεύω ότι και μόνη η παράθεση μέρους της επιστολής του Αγίου Παϊσίου αρκεί για δειχθεί τι είναι η  πνευματική αγάπη..
Αναφερόμενος ο Όσιος Παΐσιος στο οικουμενιστικό ολίσθημα του Πατριάρχη Αθηναγόρα έγραφε «…Με τέτοια κοσμική αγάπη και ο Πατριάρχης μας φθάνει στη Ρώμη.  Ενώ έπρεπε να δείξει αγάπη πρώτα σε μας τα παιδιά του και στη Μητέρα μας Εκκλησία, αυτός δυστυχώς έστειλε την αγάπη του πολύ μακριά. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπαύση μεν όλα τα κοσμικά παιδιά, που αγαπούν τον κόσμον και έχουν την κοσμική αυτήν αγάπην, να κατασκανδαλίση όμως όλους εμάς, τα τέκνα της Ορθοδοξίας, μικρά και μεγάλα, που έχουν φόβο Θεού.  Μετά λύπης μου όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική, ούτε φλοιό.  Ξέρουν όμως να ομιλούν για αγάπη και ενότητα ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν τον έχουν αγαπήσει.  Θα ήθελα να παρακαλέσω  θερμά όλους τους φιλενωτικούς αδελφούς μας : Επειδή το θέμα της ενώσεως των Εκκλησιών είναι κάτι το πνευματικόν και ανάγκην έχουμε πνευματικής αγάπης…».  
Στο θέμα που αναφερόμαστε, η εν Χριστώ αγάπη, που είναι αγάπη εν αληθεία, είναι η πραγματική πνευματική αγάπη, η οποία εάν τελικά επιδειχθεί δεν θα δοθεί Ιερός Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς.
Δείτε σχετικά και:

1 σχόλιο:

Agios Makarios o Patmios είπε...

Σας ευχαριστούμε θερμώς για τη συνεχή συμπαράσταση. Παρακαλούμε όμως να μη μας ξεχνάτε στις προσευχές Σας... δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό θα είναι και το τέλος της υπόθεσης!

Κων/νος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com