1 Δεκ 2015

Τοποθέτησαν το... σωστό άτομο στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία!

Συνεργάτης του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι
Ο καθηγητής Αντ. Λιάκος αποκαλεί τζιχαντιστές τους Μακεδονομάχους και αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων 
Σφοδρές αντιδράσεις, ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, προκαλούν οι δηλώσεις που έχει κάνει ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την τοποθέτησή του ως επικεφαλής της επιτροπής εθνικού διαλόγου για την παιδεία από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Λιάκος έχει δηλώσει πως η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του '90». Εξάλλου, δεν δίστασε να παρομοιάσει σε πρόσφατο άρθρο του τους Μακεδονομάχους με τους τζιχαντιστές στη Συρία, μιλώντας για «εγκλήματα κατά αμάχων». Οι αναφορές του, που έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, πως η Γενοκτονία των Ποντίων είναι απλώς μία... εθνοκάθαρση, προκάλεσαν νέο κύκλο αντιδράσεων.
Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του κ. Λιάκου, θέτοντας ερωτήματα για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας των εργασιών της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διαλόγου, όταν ο πρόεδρός της έχει συχνά προκαλέσει με τις επιστημονικές απόψεις του, «που θυμίζουν αυτές του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων».
Εντονη ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που τόνισε σε δήλωσή του ότι «ξεφύγαμε από τη Ρεπούση, και τώρα συναντάμε μπροστά μας τον κ. Λιάκο», ξεκαθαρίζοντας πώς δεν θα ανεχτεί θέσεις του στιλ οι Μακεδονομάχοι ήταν τζιχαντιστές. «Είναι αδύνατον να δεχτώ αυτά τα πράγματα από ένα από τα τρία "πόδια", που θα αλλάξουν τη μοίρα των παιδιών μας και το μέλλον της Ελλάδος» κατέληξε ο κ. Μιχελογιαννάκης.
Η δε Παμμακεδονική Ενωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας - Αυστραλίας συστήνει με επιστολή της στον καθηγητή Αντώνη Λιάκο να... επιστρέψει στα θρανία από την Α' Δημοτικού, για να μάθει Ιστορία, καθώς τονίζει πως «δεν μας χρειάζονται τέτοιοι επιστήμονες».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΗΜΙΤΗ...

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδονομάχοι έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας. Κρίμα που δεν αναγνωρίζονται οι κόποι και οι θυσίες τους από όσους αλλοιώνουν την ιστορία.

Α.Γ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com