3 Σεπ 2015

Γνώμες του Αγίου Παϊσίου, για τις εκλογές

Γνώμες του Αγίου Παϊσίου, για τις εκλογές
Γνώμες του Αγίου Παϊσίου, για τις εκλογές
Σε περίοδο εθνικών εκλογών πολλοί προσκυνηταί ερχόνταν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιον εκείνος θεωρούσε άξιο για να ψηφίσουν.

Ο Γέροντας πάντα έλεγε:
― Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα· όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο· όμως άλλες έχουν 100%, άλλες 80%, ενώ άλλες 60%. Εμείς, λοιπόν, εφ’ όσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιες έχουν το λιγότερο δάκο, διαφορετικά δεν γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δυο κριτήρια:
α) Με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος τον Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, και
β) Με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου και όχι στο δικό του συμφέρον. Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός απ’ αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό· αργότερα θα επιτρέψει η θεία δικαιοσύνη να το πληρώσει.
Ερώτησις: Ποιον Γέροντα να ψηφίσουμε στις εκλογές;
Απάντησις: Ποιος είναι πιο κοντά στην Εκκλησία, ποιος αγωνίζεται γι’ αυτήν και για την Πατρίδα και ποιος έχει ζωή σύμφωνα μ’ αυτά που λέει;
Όποιον βλέπετε, πως είναι καλός και πιο κοντά στην Εκκλησία, αυτόν να ψηφίσετε.
Δεν πρέπει να κομματιζόμαστε. Εμείς πρέπει να αγαπούμε πρώτα την Εκκλησία μας και μετά την Πατρίδα μας και να ψηφίζουμε μόνον αυτούς που βλέπουμε να αγωνίζονται γι’ αυτά τα δύο. Βλέπετε, ο Μακρυγιάννης και όλοι οι μεγάλοι ήρωες γι’ αυτά τα δύο αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους· πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος. Γι’ αυτό και εμείς, σήμερα, πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες, που είμαστε ελεύθεροι και όχι δούλοι των Τούρκων και να προσπαθούμε τέτοιοι Έλληνες να βγαίνουν στην εξουσία, που θα χύνουν το αίμα τους πρώτα υπέρ της πίστεως και μετά υπέρ της πατρίδος.
Σήμερα, δυστυχώς, βάλαμε μέσα στη βουλή ανθρώπους να μας διοικούν, των οποίων το ιστορικό είναι πολύ βεβαρημένο.
ΕΚΔΟΣΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ» 

3 σχόλια:

π. Γ. Θ. είπε...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ
Γιά να κάνουμε μία ανάλυση των ανωτέρω, για να καταλάβουμε τον μηχανισμό των εκλογων.
Οι τράπεζες τα τελευταια χρόνια κυβερνουν από το παρασκήνιο τα περισσότερα κράτη· αφου έχουν το δικαίωμα (και ποιός τους το έδωσε;) να κόβουν το χρημα και να το μοιράζουν όπου, όπως και όποτε θέλουν.
Υπάρχουν και οι πλούσιοι, οι οποιοι θέλουν να συνεχίσουν να ειναι πλούσιοι και να ελέγχουν κι αυτοί με την σειρά τους τα πολιτικά πράγματα.
Οι κυβερνήσεις καλουνται να καθοδηγουν τους πολίτες εκει που θέλουν οι τραπεζίτες ή οι πλούσιοι.
Ο λαός πρέπει να διαλέξη ανάμεσα σε δύο παρατάξεις, «δεξιά» και «αριστερά», την κυβέρνηση που θα κυβερνήση τα επόμενα χρόνια.
Οι πλούσιοι, συνήθως, υποστηρίζουν τον πολιτικό χωρο που λέγεται «δεξιά» και οι τράπεζες υποστηρίζουν την «αριστερά» αλλά στα κρυφά.
Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί μοιάζουν με κτηνοτρόφους. μας λένε: «ψηφίστε εμένα, διότι εγώ θα σας δώσω περισσότερο φαγητό».
Οι «δεξιοί» πολιτικοί αναφέρονται στην ανάγκη επενδύσεων (από τους πλούσιους) για την ανάπτυξη της οικονομίας, για νέες θέσεις εργασίας κλπ. και οι «αριστεροί» πολιτικοί μας υπόσχονται ότι θα πάρουν λεφτά από τους πλούσιους και θα τα δώσουν στο λαό μέσα από την καλή διοίκηση του κράτους, την δίκαιη φορολόγηση των όσων έχουν και κατέχουν κλπ.
Εμεις ως ορθόδοξοι χριστιανοί, τί πρέπει να κάνουμε; ή τί μπορουμε να κάνουμε;
Μέχρι χθές λέγαμε «ο χριστιανος ψηφίζει εκεινον που ειναι πιό κοντά στην Εκλησία». Σήμερα μπορουμε να διακρίνουμε ποιά παράταξη ειναι πιό κοντά στην Εκκλησία; Να διακρίνουμε πρόσωπα μπορουμε π.χ. «εκεινος ειναι δηλωμένος άθεος, επομένως ειναι μακρυά από την Εκκλησία» ή «ο άλλος ξέρει να κάνει τον σταυρό του, εκκλησιάζεται, έχει ρίζες μέσα στον χωρο της Εκκλησίας» κλπ.. Εάν όμως το περισσότερο χρημα πηγαίνει στούς άθεους και ο άθεος πολιτικός παρουσιάζεται ως καλλίτερος «κτηνοτρόφος»;

https://www.youtube.com/watch?v=WJmlg62WG1s&index=15&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0
http://apologhtika.blogspot.gr/2015/09/blog-post_2.html

Εις ώτα Ακουόντων είπε...

Χαίρετε εν Κυρίω
Δηλαδή στην σημερινή Ελλάδα που την διοικούν οι ΜΑΣΟΝΟΙ, ούτε να τους κοιτάξουμε. Μακρυά από τις κάλπες. Μήπως και ο Θεός σώσει την πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Άραγε ποιος είναι πιο επικίνδυνος ;
Αυτός που επισκέπτεται το σπίτι μας κουστουμαρισμένος και μας έχει εξαπατήσει επανειλημένως και έρχεται ξανά να μας γελάσει, ή ο γύφτος που κοιτάει να κλέψει καμιά κότα από το κοτέτσι;
Ποιος από τους 2 έχει "λιγότερο δάκο";

Λιγότερο δάκο έχει η ΝΔ;; Γιατί επειδή μας κοροϊδεύουν και πάνε στην εκκλησία το Πάσχα καια το 15αύγουστο και φωτογραφίζονται πάντα προεκλογικά με τον Άνθιμο; Ανοίξτε το διαδίκτυο και δείτε τους πόσοι από αυτούς είναι ροταριανοί και μασόνοι.

Όσο για τη σύσταση να ψηφίζουμε ΠΡΟΣΩΠΑ που έχουν πνευματική ζωή. Με αυτό το επιχείρημα ψηφίζαν οι χριστιανοί της θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ για 20 χρόνια. ΚΑι έβγαινε ο Παπανδρέου και μας άλλαξε τα φώτα (νόμος για εκτρώσεις, εκκλησιαστική περιουσία, σχολικά βιβλία, συνδικαλισμός μαθητών στα σχολεία, εξωσυζυγικές του σχέσεις με Λιάνη κλπ). Σε τι χρησίμευε η διακοσμητική γλάστρα (Παπαθεμελής); Ανέκοπτε από το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τις αποφάσεις του; Όχι. Απολύτως τίποτε.

Εγώ δεν ξέρω από ποιες ομιλίες και από ποια χωρία τα μάζεψαν αυτά (γιατί αν απομονώνεις μια φράση, χωρίς να γράψεις πότε και σε ποιον την είπε και τι ακόμη είπε, δεν είναι ούτε πολύ πνευματικό ούτε πολύ σωστό, ειδικά όταν γίνεται πριν τις εκλογές).
Άρα μην συνεχίζουμε να κάνουμε σήμερα, 30 χρόνια μετά, τα ίδια λάθη ψηφίζοντας κομματικά προβατάκια που μας δείχνουν τι καλοί χριστιανοί που είναι (και θα ψηφίζουν στη σνέχεια μνημόνια για να μας σώσουν).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com