26 Αυγ 2015

Παράρτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας που εδρεύει στη Μόσχα, φέρεται να κατασκόπευε τους υποψήφιους οπαδούς της

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ
Mario Anzuoni/ Reuters  --Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, μια πρόσφατη επιδρομή στο αρχηγείο της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στη Μόσχα, έφερε στο φως εξοπλισμό παρακολούθησης στους χώρους συνεντεύξεων των μελών της οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι μαγνητοσκοπήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό των οπαδών της «εκκλησίας».

Ο εξοπλισμός παράνομης ηχογράφησης και βιντεογράφησης είχε εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία μιας «θρησκευτικής» οργάνωσης που εδρεύει στη Μόσχα, ανέφερε η Γιούλια Ιβάνοβα, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής.
«Στο πλαίσιο ποινικής δίωξης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο οίκημα του «θρησκευτικού» συλλόγου. Η έρευνα απεκάλυψε εξειδικευμένες συσκευές μυστικής παρακολούθησης, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί στα δωμάτια όπου εγίνοντο οι προσωπικές συνεντεύξεις των μελών της οργάνωσης», είπε η Ιβάνοβα και πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον κάποιος φέρει ευθύνη γι’ αυτό το ζήτημα.
Οι πρώτες αναφορές για έρευνα στα γραφεία της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στο κέντρο της Ρωσικής πρωτεύουσας έγιναν στα τέλη Ιανουαρίου.
Όπως μετέδωσε η Ρωσική διαδικτυακή τηλεόραση LifeNews, το ένταλμα έρευνας εκδόθηκε ύστερα από πληροφορία ότι διάφορες συσκευές παρακολούθησης, όπως μικρόφωνα και κάμερες, είχαν τοποθετηθεί κρυφά στην «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας και εχρησιμοποιούντο συνεχώς από τα μέλη της.
Οι κατασκοπευτικές συσκευές εντοπίστηκαν στους χώρους όπου εγίνοντο οι εμπιστευτικές συζητήσεις γνωστές σαν ώτιτιγκ ('auditing'), ανέφερε το LifeNews.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι μαγνητοσκοπημένες και βιντεογραφημένες συνεντεύξεις ανάμεσα στους ανυποψίαστους επισκέπτες (υποψήφια μέλη) και των ανακριτών (ώτιτορς – auditors), επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν αργότερα για εκβιασμό των ανθρώπων αυτών (δηλ. των επισκεπτών).
Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Ρωσικό Πρακτορείο Πληροφόρησης RIA Novosti ότι «πιθανότατα, οι μαγνητοσκοπήσεις εχρησιμοποιούντο για τη λήψη ‘ευαίσθητων πληροφοριών’ σχετικά με τους πλούσιους επισκέπτες και την εκ των υστέρων χρησιμοποίησή τους εναντίον τους. Η πιθανή εκμετάλλευση των πληροφοριών αυτών για εκβιασμό, αποτελεί τώρα το θέμα της έρευνας».
Για τη Σαηεντολογία, η οποία ιδρύθηκε το 1952 από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι είναι μια καταστροφική Λατρεία – Σέκτα (cult) και μια εμπορική επιχείρηση. Έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον αμφιλεγόμενη νεοφανής «θρησκεία» του 20ου αιώνα. Διδάσκει ότι οι άνθρωποι είναι αθάνατα όντα τα οποία έχουν ξεχάσει την αληθινή τους φύση. Σύμφωνα με τον Χάμπαρντ, «οι στόχοι της Σαηεντολογίας είναι η ύπαρξη ενός πολιτισμού χωρίς παραφροσύνη (παράνοια – insanity), χωρίς εγκληματίες και χωρίς πολέμους, όπου οι ικανοί θα ευημερούν και οι τίμιοι θα έχουν δικαιώματα και όπου ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα.
Η «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας  είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις Νομικές Ρωσικές Αρχές, από τη δεκαετία του 1990, όταν οι μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει ερωτηματολόγια τα οποία οι οπαδοί του Χάμπαρντ διένεμαν σε υποψήφια μέλη. Η εμπεριστατωμένη μελέτη των βιβλιαρίων κατέδειξε ότι αυτά πληρούσαν όλα τα κριτήρια σαν «φορείς επαγγελματικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων», ανέφερε το LifeNews.
Τα υποψήφια μέλη ερωτούντο όχι μόνο αν ήσαν παντρεμένοι, ή για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τα ενδιαφέροντα, τα εισοδήματα και τις ενασχολήσεις τους κατά τον ελεύθερό τους χρόνο, αλλά, αν για παράδειγμα, κάποιο άτομο είχε υπηρετήσει στο στρατό, οι Σαηεντολόγοι έπαιρναν πληροφορίες για τον συγκεκριμένο αριθμό της μονάδας του και τον ακριβή χώρο αποθήκευσης των όπλων.
«Στις δραστηριότητες τους υπάρχουν χαρακτηριστικές ενδείξεις μιας καταστροφικής και ολοκληρωτικής σέκτας (“Signs of a destructive,totalitarian sect)», ανέφερε στο LifeNews πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στη Μόσχα.
«Αυτή η σέκτα δεν αφήνει στους οπαδούς της καμιά ελευθερία επιλογής. Τα μέλη της δεν έχουν καμία πιθανότητα διαφυγής. Αντιθέτως, κρατούνται κάτω από στενό έλεγχο (are being kept on a short leash) και βρίσκονται υπό συνεχή πίεση. Τα θύματα γίνονται πλήρως εξαρτημένα από τα μέλη της σέκτας λόγω των ευαίσθητων πληροφοριών που τους έχουν δώσει», ανέφερε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com