11 Αυγ 2015

Ο Πάπας καθιερώνει κοινή μέρα προσευχής με τους ορθόδοξους για τη φύση



Με επιστολή του σε καθολικούς υψηλόβαθμους κληρικούς, ο πάπας Φραγκίσκος έκανε γνωστή την απόφασή του να καθιερώσει ημέρα προσευχής για τη φύση, η οποία θα γιορτάζεται, όπως και από τους ορθόδοξους, την 1η Σεπτεμβρίου.
Η σχετική πρόταση είχε γίνει εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, τον περασμένο Ιούνιο στο Βατικανό.
«Ως χριστιανοί θέλουμε να συμβάλουμε στο να μπορέσει να ξεπερασθεί η οικολογική κρίση την οποία ζει η ανθρωπότητα» γράφει, μεταξύ των άλλων ο ποντίφικας και παράλληλα υπογραμμίζει:  «Ο εορτασμός της ημέρας αυτής, κατά την ίδια ημερομηνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία θα αποτελέσει μια ωφέλιμη ευκαιρία για να γίνει σαφής η όλο και στενότερη κοινωνία μας με τους αδελφούς ορθοδόξους».

Ιταλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι η Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία πορεύονται, πλέον, πράγματι ως αδελφές εκκλησίες και ότι η σχέση του πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι στενότατη.
Κάτι, που αποδείχθηκε, άλλωστε, και από τη συμμετοχή του προκαθήμενου της ορθοδοξίας, μετά από σχετική πρόσκληση, στην συνάντηση για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, με τους Σιμόν Πέρες, πρώην πρόεδρο του Ισραήλ και τον Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής, η οποία οργανώθηκε από τον ποντίφικα στο Βατικανό, τον Ιούνιο του 2014.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Efstathios Efstathios είπε...

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από τέτοιες φανφάρες. Κάθε μέρα εορτάζουν Άγιοι της Εκκλησίας μας. Ας πάνε κάθε μέρα οι Ιερείς μας να κάνουν τουλάχιστον τον Όρθρο τιμώντας τους Αγίους μας και λατρεύοντας τον Τριαδικό μας Θεό. Τα εύκολα και κοσμικά ας τα αφήσουν στους Φράγκους!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com