14 Ιουλ 2015

Η Καινή Διαθήκη, οι Προτεστάντες, οι Κιλκισιώτες και η Μητρόπολη Κιλκίς



Η Καινή Διαθήκη, οι Κιλκισιώτες και η Μητρόπολη Κιλκίς
Του Θεόφιλου Κυριακίδη
Χθες Σάββατο, σχεδόν όλοι οι Κιλκισιώτες βρήκαν στα γραμματοκιβώτιά τους μία Καινή Διαθήκη και μέσα σε Αυτήν να υπάρχουν διαφημιστικά φυλλάδια, από την οργάνωση, Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση, η οποία με το πρόσχημα της διανομής της Καινής Διαθήκης, διανέμει και αιρετικό υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα.
Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση είναι παραπλανητική. 
Η Ιερά μητρόπολης Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας εξέδωσε ανακοίνωση για την δράση αυτής της οργάνωσης καθώς και συστάσεις προς το ποίμνιό της.
Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου πληροφορηθήκαμε την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, (12:10΄ μεσάνυχτα), ότι το μόνο που θα κάνει είναι ότι, θα ενημερώσει το ποίμνιό της το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία. 
Ως προς τους εργαζόμενους, ασθενείς και «χλιαρούς», ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν μια προσπάθεια ενημέρωσής και γι' αυτούς.

Δείτε σχετικά και :
-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''.http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7907.html
-Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com