7 Φεβ 2015

Πόλη 626 μ.Χ, Ελλάδα 2015 μ.Χ : Άμεση σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης.



   Το 7ο αιώνα μετά Χριστόν, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κίνδυνο από τους Πέρσες και τους Αβάρους. Ο Πατριάρχης Σέργιος βλέπει τον αυτοκράτορα Ηράκλειο να θέλει να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Καρχηδόνα και για να τον αποτρέψει του δίνει ως δάνειο τα χρήματα των εκκλησιαστικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και τα ιερά σκεύη των εκκλησιών της Κωνσταντινούπολης για να χρηματοδοτήσει τον  βυζαντινό στρατό και να αποτρέψει τον κίνδυνο. Αλλά και στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης οι Έλληνες ευεργέτες και οι Έλληνες του εξωτερικού και οι πλούσιοι του Ελληνικού Έθνους και η Ορθόδοξη Εκκλησία χρηματοδότησαν αφειδώς την Ελληνική Επανάσταση και πολλοί από αυτούς έμειναν πάμφτωχοι και ζητιάνευαν για να ζήσουν.

    Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο από την πρωτοφανή αγριότητα και σκληρότητα της Γερμανικής κυβέρνησης, απειλές και εκβιασμούς που έχουν ως στόχο το Ελληνικό Έθνος και την επιβίωσή του.
    Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος πρέπει να συγκαλέσουν σε ολομέλεια τις Συνόδους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης για να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
    Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας άμεσα να δει πως μπορεί μέσω των Μητροπόλεων, των ενοριών και των μοναστηριών, να στηρίξει οικονομικά την Ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες της Ελλάδας, όπως έκανε σε ανάλογη περίπτωση και η Εκκλησία της Κύπρου.
    Να καλέσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικές θυρίδες και από τα σπίτια και να τα επιστρέψουν στις τράπεζες, όλα ή τουλάχιστον μέρος από αυτά.
   Να καλέσει όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό να επαναφέρουν μέρος από αυτά από ξένες τράπεζες σε Ελληνικές και να στηρίζουν την Εθνική Οικονομία.
   Να καλέσει όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να στείλουν με εμβάσματα, μικρά ή μεγάλα ποσά, στην Ελλάδα και να ζητήσει τη συμπαράσταση όλων των Ελληνορθόδοξων Μητροπόλεων του κόσμου, ειδικά της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.
    Να καλέσει όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, να μεταβούν είτε στην Εφορία είτε στις Τράπεζες και να εξοφλήσουν μέρος των φόρων ( ή όλο το φόρο που έχουν ) και των ληξιπρόθεσμων χρεών ( πληρώνοντας τις δόσεις ή μέρος των δόσεων ) μέσα στον Φεβρουάριο. Να καλέσει όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ελλάδας να μην αποκρύβουν τα εισοδήματά τους, να κόβουν κανονικά αποδείξεις, να αποδίδουν κανονικά τον ΦΠΑ στο Ελληνικό Κράτος.
   Να καλέσει τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς στο εξωτερικό, τους μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες, να έρθουν και να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να υψώσουν στα πλοία τους Ελληνική σημαία ( τουλάχιστον για 1 χρόνο ), να συνεισφέρουν ποσά στο Ταμείο του Κράτους για την απόσβεση του Χρέους. Όσοι έχουν βγάλει χρήματα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν μεγάλες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ ( εντός ή εκτός Ελλάδας )να προσφέρουν το 10% των χρημάτων τους για τη σωτηρία της Ελλάδας.
   Το Ρωμαϊκό- Βυζαντινό Κράτος στηρίχθηκε και επιβίωσε για 3 αιώνες και έζησε στιγμές δόξας, όταν οι Μακεδόνες βασιλείς καθιέρωσαν το ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ, δηλαδή οι πλούσιοι της κοινότητας να καλύπτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις των αδυνάτων, φτωχών της κοινότητας.
    Πάντοτε η Ορθόδοξη Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό του Ελληνικού Έθνους. Στις κρίσιμες στιγμές ήταν ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΑ, δίπλα στον Ελληνισμό. 
   Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να κηρύξει πανστρατιά ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ και συμπαράστασης για την σωτηρία της πατρίδας, της Ελλάδας. Κάθε Έλληνας Χριστιανός πατριώτης, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, σήμερα πρέπει να συστρατευθεί στην προσπάθεια για οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας και τη αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης. 
    Η Ελληνική Ιστορία θα γράψει ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ αυτούς που θα συμπαραταχθούν στη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας.
    Η Εκκλησία ήταν παρούσα τον 7ο αιώνα και το 626 μ.Χ στη Κωνσταντινούπολη γράφτηκε λαμπρή ιστορία με τον Ακάθιστο Ύμνο.
   Η Εκκλησία ήταν παρούσα το 1821 και γράφτηκε λαμπρή Ιστορία με πρωταγωνιστές Επισκόπους και απλούς παπάδες.
Η Εκκλησία ήταν παρούσα και στη Κατοχή και στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων που απειλούνταν με αφανισμό.
Σήμερα είναι η μεγάλη ΩΡΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των δύο Αρχιεπισκόπων, Ιερωνύμου και Ειρηναίου, και των Μητροπολιτών σε όλη την Ελλάδα, και των μοναστηριών και του Αγίου Όρους. 
Ας ακουστεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα και σε όλο το κόσμο που ζουν Έλληνες και ελληνικής καταγωγής πολίτες  ο θριαμβικός παιάνας, με μπροστάρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας .
 «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας… νυν υπέρ πάντων αγών».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1.H εκκλησία της Κύπρου έκανε κάτι τραγικό παρέδωσε την περιουσία στο εκεί ΤΑΙΠΕΔ.Δηλ παρέδωσε την περιουσία στους Τοκογλύφος.Αυτό δεν ηταν καθόλου συνετό.
2.Πράγματι οι Ελληνες πρεπει τις αποταμιεύσεις τους να τις έχουν στην Ελλάδα,ωστόσο το Ευρώ φτιάχτηκε επίτηδες ώστε σε μια στιγμη κρίσης,έστω και τεχνίτης,να γκρεμίζεται ολοσχερώς ή χώρα μας .Μετα μην ξεχνάμε οτι η υπόθεση της καταστροφής της οικονομικής της Κύπρου μέσα σε μια μέρα απο τον Νταιτσεμπλουμ αναγκάζει τον κοσμο που έχει λεφτά να τα μετακινεί με ολέθριες συχνα συνέπειες.Αν δεν καταργηθεί το ευρώ ,λυπάμαι αλλά θα υφισταμεθα μια μονιμη γάγγραινα στη χώρα μας

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό πολύ να διαβάζει κανείς τόσο αψυχολόγητα κείμενα σαν αυτό το ανώνυμο κείμενο που το υπογράφει η "Ορθόδοξη Ιεραποστολή"...

Ήθελα να ήξερα οι συντάκτες του κειμένου αυτού σε άλλη χώρα ζούνε ; Σε άλλον πλανήτη; Δεν ξέρουν ότι ο λαός μας είναι φτωχός υλικά αλλά κυρίως πνευματικά;
Οι τράπεζες έχουν φάει το καταπέτασμα και συνεχίζουν να παίρνουν το σπίτι του φτωχού. Πού είναι η αλληλεγύη των τραπεζιτών ;;; Γιατί δεν ζητείται από αυτούς αγώνας υπέρ του λαού ;
Η Εκκλησία δεν είναι μόνο οι Κληρικοί όπως νομίζουν οι συγγραφείς του παρόντος..είμαστε όλοι Εκκλησία !

Όσο για το ατυχέστατο παράδειγμα του αλήστου μνήμης Πατριάρχου Σεργίου καλά θα κάνουν οι της "Ορθοδόξου Ιεραποστολής" να μελετήσουν τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ της Εκκλησίας εναντίων του !!!

Ο Σέργιος ήταν αιρετικός Μονοθελήτης και ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος πολέμησε την Ορθοδοξία...

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαλταούρα είναι ιεροσυλία η καταστροφή των θρύλων Το ότι ο πατριάρχης Σέργιος ήταν ό,τι ήταν ξεχάστηκε καί τό όνομά του είναι συνδεδεμένο μέ τόν Ακάθιστο Ύμνο καί ας μείνει έτσι στό διηνεκές καθώς καί του Ηρακλείου με την ύψωση του Τιμίου Σταυρού, γεγονότα κορυφαία που μας νανούρισαν από τά γενοφάσκια μας Αφήστε μας καί λίγη αθωότητα πιά ! Ποιός θυμαται οτι ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας ,αλλά δέν έχει καί καμμία απολύτως σημασία ,μάλλον ήταν καί η πρόνοια του Θεού για νά υπηρετηθεί τό σχέδιο της οικονομίας του !

Ανώνυμος είπε...

O κ. Σαλταούρας μπερδεύει τα δογματικά με τα πρακτικά θέματα. Και είναι λυπηρό αυτό. Το ότι ο Πατριάρχης Σέργιος ήταν μονοθελητής είναι γνωστό. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την πράξη του υπέρ του Βυζαντίου ; Δηλαδή, αναιρούμε τον Ακάθιστο Ύμνο και τη σωτηρία της Πόλης από την Παναγία ; Δηλαδή, αναιρούμε την απόκτηση του Τιμίου Σταυρού από τον Ηράκλειο με τη βοήθεια της Εκκλησίας ; Γιατί η Εκκλησία μας τιμά τα γεγονότα αυτά ;

Επίσης, το κείμενο μιλά για την έκκληση της Εκκλησίας της Ελλάδας προς όλους τους πιστούς που αποτελούν τα μέλη της. Δεν μιλά μόνο για τους κληρικούς,αλλά για όλους μας.
Ο λαός μας είναι φτωχός, αλλά έχει φιλότιμο. Και φυσικά αναφερόμαστε και στο ρόλο των πλουσίων ( αφού μιλάμε για Εθνικούς Ευεργέτες ) που πρόσφεραν ( στο παρελθόν ) υπέρ των εθνικών αγώνων.

Αν ξαναδιαβάσει το κείμενο ο κ. Σαλταούρας θα δει ότι μας αδικεί και τα συμπεράσματά του είναι αυθαίρετα και εντελώς διαφορετικά. Δεν κατάλαβε το πνεύμα του κειμένου.

Ο διαχειριστής του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com