28 Ιαν 2015

Πως αλλάζει ο κόσμος



    “Αν ήταν να σκοτώνουμε κάθε ανόητο, δεν θα είχαν επιβιώσει πολλοί σε αυτόν τον πλανήτη. Και όπως έχουμε ξαναπεί, οι πράξεις ενός ανόητου δεν δικαιώνουν τους υπόλοιπους ανόητους”. Ο άλλος έχει δικαίωμα ακόμη και στο λάθος. Είναι το αυτεξούσιο. Μερικές φορές μάλιστα οι επιπτώσεις των επί μέρους λαθών συμποσούμενες οδηγούν σε μαζική καταστροφή.
    Αλλά τι κάναμε εμείς για να ενημερωθεί ο άλλος; Να ελευθερωθεί από την ανοησία του; Γι΄ αυτό λοιπόν χρειάζεται ο καθαρός λόγος και όχι ασφαλώς η βία και η ύβρη. Ούτε λόγος με βία, ούτε βία με λόγο. Γιατί ο άλλος θα μείνει στη συσκευασία και θα χάσει το περιεχόμενο: το μήνυμα του λόγου. Αυτή η διαδικασία όμως θέλει υπομονή και πίστη. Ίσως τα αποτελέσματα να είναι μικρά, αλλά "οι μύλοι του Θεού δουλεύουν αργά, αλλά δουλεύουν καλά".

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ, όχι τόσο από ανοησία, όσο από σκοπιμότητα που ίσως επενδύει και στην ηλιθιότητα.. Πχ: πολιτικός γάμος, διαγραφή θρησκεύματος, πολιτική ονοματοδοσία, καύση νεκρών, μεταμοσχεύσεις... Αυτά τα θέματα, και άλλα, με κορυφαίο τη διαγραφή του θρησκεύματος, από ηθική, θρησκευτική ή πολιτική επιλογή κάποιων έγιναν ή τείνουν να γίνουν, νομική επιβολή σε όλους.
Ασφαλώς και θα οργισθούμε: «Οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε». Θα αντιδράσουμε...ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ.
   Ο άλλος είναι εικόνα Θεού και ελεύθερη προσωπικότητα. Το «ΟΧΙ» του το σέβεται κι ο Θεός. Ο άλλος μπορεί να είναι μια κατεστραμμένη εικόνα, απαιτείται όμως και προς αυτή την εικόνα σεβασμός και ανακαίνιση. Ο Χριστός ήρθε στη γη να αναστήσει "την πριν πεσούσαν εικόνα". Αυτό θα γίνει με το έργο του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας.
   Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα παραπάνω είναι δυσνόητα. Και απογοητευτικά. Κυρίως για όσους σκέφτονται και θέλουν κάτι να αλλάξει στην Πατρίδα. Πλήν όμως δεν θα αποφεύγαμε και μεις την αυτοκτονία του Ιούδα ή το μίσος των Φαρισαίων, αν και σε μας ο Χριστός και η Βασιλεία Του  μας  φαινόταν ότι  δεν έβγαιναν όπως θα τα θέλαμε, δηλ. πολιτικοοικονομικά και εθνικά.
    Ο  Χριστός είπε δύο - τρία πράγματα που μας όμως  βγάζουν από αυτό τον κίνδυνο της απόγνωσης για τα εθνικοκοινωνικά θέματα και τα περί αυτά αποτυχία μας. α] "Η βασιλεία η δική μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο β] Η βασιλεία του Θεού δεν έρχεται μετά παρατηρήσεως και γ] η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί". Για να συμπληρώσει και ο απόστολος Παύλος, ότι : α] "ουκ έχομε εδώ μένουσα πόλη, αλλά την μέλλουσα επιζητούμε, ότι, β] το πολίτευμα ημών εν ουρανοίς υπάρχει και γ] ότι: προσδοκούμε καινούς ουρανούς και καινούργια γη, όπου κατοικεί η δικαιοσύνη".
   Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η ζωή συνεχίζεται, η αποτυχία μας είναι προσωρινή και η ηλιθιότητα έχει ημερομηνία λήξεως και είναι προσωπική. Αν δεν καταφέρω να αλλάξω τον κόσμο, τουλάχιστο μπορώ να σώσω τον εαυτό μου. Αν δεν με ακούσουν, εγώ, δεν χάνω κάτι, μάλιστα εγγράφομαι και στο νέο μισθολόγιο: "Ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς".
   Η έρευνα λοιπόν περί του αν χάνουμε ή κερδίζουμε το παιγνίδι, για μας τους χριστιανούς τελικά δεν είναι μετρήσιμη. Δεν βγαίνει από την ΕΛΣΤΑΤ και από καμμιά δημοσκοπική εταιρεία. Χάνεται στην απεραντοσύνη της παντογνωσίας του Θεού. Έντεκα εκατομμύρια μάρτυρες φαίνεται πως δεν κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο κι ας είχαν την αλήθεια. Φαίνεται όμως. Αλλά τα φαινόμενα απατούν. Ο Χριστός ο ίδιος ήλθε στην χώρα του και οι δικοί του δεν τον δέχθηκαν, όσοι όμως τον δέχθηκαν, έδωκε σ΄ αυτούς την εξουσία να γίνουν παιδιά Του". Εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλει ο Θεός και όπως το θέλει, και από κεί και πέρα, ο λόγος είναι σπόρος, το πότε θα φυτρώσει, είναι θέμα Θεού. Γράφει κάποιος: “Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε... Όμως ξεχάσατε, πως ήμουν σπόρος”!!! Βέβαια είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να δούμε εδώ και τώρα αποτελέσματα, αλλά "μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες", ότι τελικά θα αλλάξουν και θα σωθούν πολύ περισσότεροι από όσους εμείς νομίζαμε. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
   Κι εδώ; Πάλι μας μίλησε και γι αυτό ο Κύριος: Τι είπε; «Αν με ακούσετε, θα φάτε τα αγαθά της γης, αν όχι, θα σας φάει το μαχαίρι». «Ζητείτε –λοιπόν- πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη Αυτού και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν».
Χριστιανική Εστία Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com