16 Δεκ 2014

Η ισλαμοποίηση των Βαλκανίων

Η ισλαμοποίηση των Βαλκανίων
Γράφει ο Β. Α. Κόκκινος 
Η πολιτική επικαιρότητα υπερισχύει πάντοτε στα σχόλια και τις προβλέψεις των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Συνεπεία τούτου περνούν αστηλίτευτες ορισμένες πράξεις διαφθοράς και δεν σχολιάζονται καν άλλες, που περισφίγγουν απειλητικώς τη χώρα μας. Στις πρώτες ανήκει η υπεξαίρεση ποσού 800.000 ευρώ του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, που ομολόγησε στον ανακριτή την πράξη του, ισχυρισθείς ότι υπέκυψε στο πάθος της κυβείας. Ποιος τον επέλεξε άραγε και με ποια εχέγγυα;

Ομοίως ανήκουν και οι τροπολογίες που εμνημόνευσε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στο από 5/11/2014 έγγραφό του προς τη Βουλή, όπου επισημαίνει το «κουκούλωμα» παρανομιών.
Στις δεύτερες όμως ανήκει η βαθμιαία ισλαμοποίηση των Βαλκανίων, η οποία περιβάλλει τη χώρα μας, χωρίς να μας απασχολεί προσηκόντως.
Από το 2000 έως και σήμερα, 450 τεμένη έχουν ανεγερθεί στην ΠΓΔΜ, εκ των οποίων τα 150 στην πρωτεύουσα τα Σκόπια και το Τέτοβο. Το κόστος κατασκευής του καθενός εκτιμάται, κατά μέσο όρο, σε 1 εκατομμύριο δολάρια. Η σημασία του είναι προφανής, για μία χώρα, όπου το ΑΕΠ ανέρχεται περίπου σε 12 δις. Δολάρια. Η κατασκευή των τεμενών αποτελεί σοβαρή οικονομική δραστηριότητα. Η Σαουδική Αραβία έχει διαθέσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή τεμενών, ισλαμικών κέντρων και σε χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, καθώς και για την κάλυψη εξόδων των «χοτζάδων – προσκυνητών» στη Μέκκα.
Η Τουρκία αποστέλλει περί τις 500.000 τούρκους σπουδαστές κα επισκέπτες, καθώς και ομιλητές της Ισλαμικής θεολογίας, με κάλυψη των εξόδων τους, από την Άγκυρα, γεγονός που αποτελεί σημαντική πηγή συναλλάγματος για την ΠΓΔΜ. Οι Ισλαμικές ΜΚΟ αποτελούν αγωγούς εισροής πράσινων κεφαλαίων. Οι γνωστότερες είναι η Εl Hila, η Merhamet και η Bamerishya, που διαθέτουν μεγάλα ποσά και απασχολούν μόνιμο προσωπικό σε σταθερή βάση. Συγχρόνως επιδοτούν τη συστηματική είσοδο Μεσανατολιτών αλλά κα Μαλαισιανών και Πακιστανών λεκτόρων και ιμάμηδων, που επισκέπτονται τα Σκόπια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι λεγόμενοι Γουχαμπιστές ελέγχουν τα κυριότερα τεμένη των Σκοπίων και χρηματοδοτούνται αδρά από την “Islamic Bank of Development”, που εδρεύει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και ελέγχεται από τον διεθνή οργανισμό «Ισλαμικής Συνεργασίας».
Η τουρκική οργάνωση «ΤΙΚΑ» (Turkish International Cooperation and Development Agency) είναι αρκετά δραστήρια στα Σκόπια με κύριο μέλημα τη χρηματοδότηση της οθωμανικής κληρονομιάς, αλλά και ισλαμικών θρησκευτικών φροντιστηρίων και τεμενών. Συντηρεί επί πολλά έτη το κολλέγιο «YA KE MAL» και αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας βαθμίδος. Επιπλέον, χρηματοδοτεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο των Βαλκανίων, το οποίο εισάγει τούρκους φοιτητές κάθε έτος, καθώς και καθηγητές. Το κολλέγιο αυτό συνδέεται με τη γνωστή τουρκική οργάνωση «ΙΗΗ», που αποτελεί το βασικό όργανο συνεννοήσεως μεταξύ της κυβερνήσεως Ερντογάν και των διεθνών δικτύων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Στελέχη αυτής, όπως ο Μετίβ Τσελίλ, που διαμένει στην Κωνσταντινούπολη και ο Μπεζουντζιντίν Σενάμπι, που διαμένει στα Σκόπια, παίζουν σημαντικό ρόλο στο κολλέγιο αυτό.
Η «ΤΙΚΑ» έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της ισλαμικής θεολογικής σχολής του Στίπ, και κάθε έτος 100 σπουδαστές στέλνονται με πλήρη υποτροφία στην Τουρκία. Στο Τέτοβο, η «ΤΙΚΑ» ίδρυσε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, όπως και τοπικό μορφωτικό κέντρο στις πόλεις Οχρίδα, Μπίτολα, Βαλάντοβα και Πλάσνιτσα.
Άλλη αλβανική ΜΚΟ, χρηματοδοτείται από την «ΙΗΗ» και συντονίζει τις δράσεις για περαιτέρω τουρκική διείσδυση στη χώρα, βασιζόμενη στο αλβανικό στοιχείο. Το κέντρο διαμεσολαβήσεων ευρίσκεται στη Βιέννη, όπου σε μεγάλα ξενοδοχεία λαμβάνονται επί τόπου και τοις μετρητοίς οι «δωρεές». Στη Βιέννη επίσης διεξάγεται και ο γενικότερος συντονισμός μεταξύ Βοσνίων και Κοσσοβάρων, τόσο Γουχαμπιστών, όσο και αυτών που υπόκεινται στον έλεγχο της Τουρκίας. Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι, επιδοτούμενοι από την Τουρκία, με την υποχρέωση να έχουν ορισμένο αριθμό παιδιών.
Το ισλαμικό τόξο κορυφούται στη Βουλγαρία, όπου το 1/7 του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, κατοικούντες πλησίον των συνόρων Ελλάδος και Τουρκίας. Η τελευταία επιδεικνύει ενδιαφέρον προς αναστήλωση Οθωμανικών μνημείων σε παραμεθόριες περιοχές. Η Θεσσαλονίκη, που ονομάζεται γενέτειρα του Κεμάλ, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το τουρκικό κράτος και ενδιαφέρει τη «νεο-οθωμανική» στρατηγική της Άγκυρας.
Κι εμείς;
Καθεύδουμε υπό Μανδραγόρα!
Πηγή εφημερίδα «Εστία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com