16 Δεκ 2014

Χρήστος Σαλταούρας, Απάντηση των όσων πλανεμένων διαδίδει ο Μάξιμος Βαρβαρής



ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
            Η παρούσα σύντομη μελέτη γράφεται ως απάντηση των όσων πλανεμένων διαδίδει ο Μάξιμος Βαρβαρής μέσα από τα αιρετικά βιβλία του.
Ο αιρετικός αυτός ισχυρίζεται στο βιβλίο του Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΑΝΟΜΟΥ ότι η Δευτέρα παρουσία του Ιησού Χριστού θα γίνει «τά μεσάνυκτα τῆς  25ης πρός 26ης Μαρτίου τοῦ 2018 μέ τό Παλαιό Ἡμερολόγιο ἤ ἀντίστοιχα 7ης πρός 8ης Ἀπριλίου μέ τό Νέο  καί ἡμέρα Σάββατο πρός Κυριακή» !!!

Ενώ ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είπε για τον χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας ότι «Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης ἢ τῆς ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι ἐν οὐρανῷ οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατήρ» Μάρκος 13: 32.  Ο αιρετικός Βαρβαρής λέγει ότι ο ίδιος γνωρίζει αυτό που δεν γνωρίζουν οι Άγγελοι και ο Ίδιος ο Ιησούς !!! Με άλλα λόγια βάζει τον εαυτό του εγωϊστικά πάνω από τους Αγγέλους και τον Ιησού Χριστό!
ΕΡΩΤΗΜΑ : ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ορθόδοξη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής : Ο Ιησούς Χριστός ως Θεός γνωρίζει τα πάντα άρα και τον χρόνο της Δευτέρας αυτού Παρουσίας. Ως Άνθρωπος όμως δεν γνωρίζει τον χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας.
Στο Μάρκος 13:32 ο Ιησούς μίλησε ως άνθρωπος γιατί δεν ήθελε να αποκαλύψει την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του. Η γνώση της ώρας δεν συμφέρει τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε πνευματική ετοιμότητα πάντοτε !
Ο Ιησούς  ως Θεός γνωρίζει τα πάντα : " νυν οίδαμεν ότι οίδας πάντα" - Ιωάννης 16:30 "Κύριε, συ πάντα οίδας"- Ιωάννης 21:17 "και τα εμά πάντα σά εστι και τα σά εμά"- Ιωάννης 17:10 Όλα όσα ανήκουν στον Πατέρα ανήκουν και στον Υιό άρα και η γνώση της ημέρας Εκείνης !
«Πάντα μοι παρεδόθη ὑπὸ τοῦ πατρός μου· καὶ οὐδεὶς ἐπιγινώσκει τὸν υἱὸν εἰ μὴ ὁ πατήρ, οὐδὲ τὸν πατέρα τις ἐπιγινώσκει εἰ μὴ ὁ υἱὸς» Ματθαίος 11:27
Ο Ιησούς γνωρίζει τον Πατέρα όπως κανείς άλλος. Τον γνωρίζει πλήρως όχι μερικώς. Για να γνωρίσει όμως κανείς τον άπειρο Θεό σημαίνει ότι έχει άπειρη γνώση !
«Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης ἢ τῆς ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι ἐν οὐρανῷ οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατήρ» Μάρκος 13: 32
Ο Υιός ως άνθρωπος δεν γνωρίζει τον χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας. Το λέγει ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Δεν ψεύδεται ο Ιησούς !
Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΑΡΒΑΡΗ
Ο πονηρός αιρετικός Βαρβαρής προσπαθεί με διάφορα σοφίσματα να μας πείσει ότι ο Ιησούς γνωρίζει όχι μόνο ως Θεός ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ως άνθρωπος τον χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας !!! Αυτό είναι αίρεση!
Λέγει συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του:
[Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Η Μία Υπόσταση του Χριστού
Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν, φέρνοντας μάλιστα και αγιοπατερικά επιχειρήματα, ότι εδώ ο Χριστός, μιλάει ως άνθρωπος, με την ανθρώπινή Του ιδιότητα. Και επειδή κανείς άνθρωπος δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, δεν γνωρίζει, ως άνθρωπος, και ο Χριστός.
Δεν έχουν όμως δίκαιο. Διότι Θεία και ανθρωπίνη Φύσις του Κυρίου μας, ήταν αρρήκτως συνδεδεμένες μεταξύ τους, στην μία Υπόσταση του Υιού και Λόγου του Θεού.
Στο Πρόσωπο δηλαδή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έχουμε ΜΙΑ Υπόσταση και δύο Φύσεις. Είναι Τέλειος Θεός και Τέλειος Άνθρωπος (εκτός αμαρτίας) σε ένα Πρόσωπο.Δεν έχουμε ΔΥΟ Πρόσωπα - ΔΥΟ Υποστάσεις - ΔΥΟ ξεχωριστούς «Χριστούς», για να πούμε ότι ο Χριστός, σαν άνθρωπος, δεν γνώριζε και δεν ήξερε, αυτά που γνώριζε και ήξερε ο Χριστός σαν Θεός.
Αυτές είναι αιρέσεις των πρώτων αιώνων και μάλιστα καταδικασμένες από Οικουμενικές και Τοπικές Συνόδους.
Λέγει ο Απόστολος Παύλος: «εις Θεός ο πατήρ... και εις Κυριος Ιησούς Χριστός, δι’ ου τα πάντα και ημείς δι’ αυτού». ]
Αυτά τα πονηρά λέγει ο αιρετικός…Συκοφαντεί τους Ορθοδόξους που λέγουν ότι ο Ιησούς ως άνθρωπος δεν γνωρίζει τον χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας ως Αιρετικούς που πιστεύουν σε δύο Χριστούς !!!
Όχι αιρετικέ Μάξιμε Βαρβαρή….δεν πιστεύουμε σε δύο Χριστούς όπως μας συκοφαντείς για να δικαιολογήσεις την πλάνη σου.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ
Θα παραθέσω αμέσως Γραφική απόδειξη ότι ο Ιησούς ως άνθρωπος δεν γνωρίζει τα πάντα όπως γνωρίζει ως Θεός :
« Καὶ Ἰησοῦς προέκοπτε σοφίᾳ καὶ ἡλικίᾳ καὶ χάριτι παρὰ Θεῷ καὶ ἀνθρώποις» Λουκάς 2:52
Αν ο Ιησούς Χριστός γνωρίζει ως άνθρωπος αυτά ακριβώς που γνωρίζει ως Θεός (δηλαδή ΤΑ ΠΑΝΤΑ), τότε ΠΩΣ «προέκοπτε σοφίᾳ» ;;;Η θεία σοφία δεν αυξάνεται, δεν προκόπτει, είναι ΠΛΗΡΗΣ ! ο Θεός είναι ΠΑΝΣΟΦΟΣ δεν έχει αύξουσα σοφία !!!
Σταμάτα επιτέλους αιρετικέ Βαρβαρή να διαδίδεις στα βλάσφημα βιβλία που πουλάς τις κακοδοξίες αυτές.
Δεν είπε ψέυδος ο Ιησούς όταν είπε : «Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης ἢ τῆς ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι ἐν οὐρανῷ οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατήρ» Μάρκος 13: 32.
Δεν είσαι εσύ Μάξιμε Βαρβαρή ανώτερος του Ιησού ως Ανθρώπου και των Αγίων Αγγέλων !

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΛΤΑΟΥΡΑ!!!

Απόστολος Φίλιππος είπε...

Με λιγα λογια ο αιρετικος « θεολογος» σαλτα - ουρας πιστεύει το πρωτο σκελος της βλασφημης αιρέσεως του αρχιεπισκοπου αυστραλιας στυλιανου ( οτι ο χριστος κατεβηκε απο τον ουρανό ατελής και αμαρτωλός ) πιστεύει οτι ναι μεν ο χριστος ηταν αναμάρτητος,αλλα ηταν και ειναι ατελής ως άνθρωπος για να ξερει το χρονο της δευτερας παρουσιας του χριστου..

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Μάξιμος υπήρξε συμφοιτητής μου και μπορώ να σάς πω, ότι παρά τον υπερβάλλοντα ζήλο του, είναι Κληρικός με ήθος και κατάρτιση. Το ότι πλανήθηκε στο θέμα του ορισμού χρονολογίας για τη Β΄ Παρουσία δεν τον καθιστά και αιρετικό !!! Ότι ο κ. Σαλταούρας, αντίθετα με όλη την πατερική εξηγητική Παράδοση, αρνείται ότι έγινε η θυσία της θυγατρός Ιεφθάε, βάσει μιάς εβραϊκής αναγνώσεως του κειμένου, πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί;

Ανώνυμος είπε...

Μην χρησιμοποιείς ανώνυμε το όνομα του Απόστολου Φιλίππου.
Αν πιστεύεις τα πλανεμένα του π.Μάξιμου Βαρβαρή να μην χρησιμοποιείς το όνομα του Απόστολου Φίλιππου.

Του Μάξιμου Βαρβαρή τα πλανέμενα κανείς γνωστός θεολόγος και κληρικός δεν τα δέχεται. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΗΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=pJGzYsAW_HU

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ VS ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Μαξιμος ειναι πλανεμενος, η Ιερα Συνοδος της εκκλησιας εχει καταδικασει το βιβλιο του.
Για αυτο χρειαζετε προσοχη.Ειναι ψευδοπροφητης. Είπε ο Κύριος, «Βλέπετε͵ μὴ πλανηθῆτε. «Προσέχετε ἑαυτοῖς ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν͵ οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐν δύμασι προβάτων͵ ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες· ἀλλ΄ ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτοὺς» (Ματθ. 7.15), λέει˙ δηλαδή από τα λόγια, από την ψευδοπροφητεία, από την υποκρισία τους, από την κακοδοξία τους, από την βλασφημία τους θα τους καταλάβετε.

Ανώνυμος είπε...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατόπιν σχετικών Γνωμοδοτήσεων των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και επί των Αιρέσεων, σχετικά με το εκδοθέν βιβλίο του φερομένου ως μοναχού κ. Μαξίμου Βαρβαρή, με τον τίτλο: «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013 », ενημερώνει ότι το εν λόγω βιβλίο γέμει κακοδοξιών, δεν εκφράζει την Ορθόδοξη Θεολογία και Πίστη και συνιστά στους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε κείμενα και λόγους που δεν στηρίζονται στην Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας μας. Επί των κανονικών προβλημάτων σχετικά με την αποπομπή του ανωτέρω από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η Δ.Ι.Σ. απεφάνθη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ορθώς έπραξε.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου


george1 είπε...

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο του κ. Σαλταουρα. Εγινε αιτια να δουμε τι κρυβετε πισω απο το καναλι megasfilippos, αλλα και το ιστολογιο του. Ειναι πραγματι πολυ λυπηρο οταν πισω απο χριστιανικες προσπαθειες κρυβονται ανηθηκοτητες. Ειναι απιστευτο, να χωριζεται το ονομα του κυριου Σαλταουρα στα δυο, για να μειωθει.


Περι του προκειμενου θεολογικου θεματος παραθετω την αποψη του αγιου Ιωαννου του Δαμασκηνου:

Προς επικύρωση όλων των παραπάνω αναφέρουμε τη γνώμη του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο οποίος λέει: «Η μέν ανθρωπίνη φύσις ουσιωδώς ου κέκτηται τήν των μελλόντων γνώσιν (η ανθρώπινη φύση του στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει τα μέλλοντα)· η δέ του Κυρίου ψυχή διά τήν πρός αυτόν τόν Θεόν-Λόγον ένωσιν καί τήν υποστατικήν ταυτότητα κατεπλούτησε μετά των λοιπόν θεοσημείων (μαζί με τα άλλα θεία σημάδια έλαβε) καί τήν των μελλόντων γνώσιν». Με αυτό τον τρόπο γίνεται «πάσιν έκδηλον (σε όλους φανερό), ότι γινώσκει μέν ως Θεός (την ημέρα π. χ. της δευτέρας παρουσίας), αγνοείν δέ φησιν ως άνθρωπος», αγνοεί σαν άνθρωπος. http://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%B4%CE%BF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D

Επισης παραθετω και την αποψη του αειμνηστου Νικολαου Σωτηροπουλου στο ακολουθο video :

https://www.youtube.com/watch?v=pJGzYsAW_HU (ευνοητο ειναι οτι κανεις δεν συμφωνει με το τελευταιο λεπτο του video )

Τελος θελω να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου στο παρον ιστολογιο για τις πολυ αξιολογες αναρτησεις του.

Απόστολος Φίλιππος είπε...

18/10/14 12:39 π.μ. Ο ανωνυμος και ο θρασύδειλος εισαι εσυ,και κακως σου απαντω (στους ανωνύμους = πονηρους δεν πρεπει να απανταμε και κακως δημοσιευουν σχολια σας) .Εγω χρησιμοιποιωντας το ονομα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ το κανω γιατι θελω να πω την γνώμη μου επώνυμα,γιατι αυτο ειναι το ονομα του ιστολογιου μου και μεσα απο το ιστολογιο μου μπορει να βρει κανεις (αν ψαξει)και το ονομα μου και το επιθετο μου.Αυτα που λες για τους γνωστους θεολογους και φαρισαιους δεν μου κανουν καμια εντυπωση,και μου θυμιζεις τους λογους των γραμματέων και φαρισαιων της εποχης του χριστου (᾿Ιωάν. ζ΄ 37-52, η΄ 12) [Ἀπεκρίθησαν οὖν αὐτοῖς οἱ Φαρισαῖοι· μὴ καὶ ὑμεῖς πεπλάνησθε; Μή τις ἐκ τῶν ἀρχόντων ἐπίστευσεν εἰς αὐτὸν ἢ ἐκ τῶν Φαρισαίων; Ἀλλ' ὁ ὄχλος οὗτος ὁ μὴ γινώσκων τὸν νόμον ἐπικατάρατοί εἰσι! . Η ιδια ιστορια επαναλαμβανεται σε καθε εποχη,και αν θες να μαθεις το τι πιστεύω,πιστευω την ερμηνεια των αγιων πατερων της εκκλησιας που εξηγουν διαφορετικα απο αυτο που ερμηνευει ο αιρετικος σαλτα-ουρας,αν αυτους του θεωρεις οτι ειναι γελιοι τοτε δυστυχως και ατυχως ο γελιος εισαι εσυ.Ανωνυμε 17/12/14 10:02 μ.μ. Για τον αν πλανηθηκε θα πρεπει να ελθει πρωτα το 2018 για να το ξερουμε τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να ''αγαπιόμαστε''...Στο θεμα ομως της αιρεσεως του σαλτα-ουρα δεν μου απαντησε κανεις..Αλλα παρακατω προσάπτω ολα τα αγιοπατερικα επιχειρηματα που αποδεικνύουν οτι ο σαλτα-ουρας εχει πλανηθει, και αυτος και ολλοι ομοϊδεάτες του παπαγαλοι.. Η απαντηση στον ΑΙΡΕΤΙΚΟ και κομπλεξικό «θεολογο» χρηστό σαλτα - ουρα, για το υβριστικό σχολιο του για τον ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ πατερα μαξιμο βαρβαρη, που με λιγα λογια ο αιρετικος « θεολογος» σαλτα - ουρας πιστεύει το πρωτο σκελος της βλασφημης αιρέσεως του αρχιεπισκοπου αυστραλιας στυλιανου ( οτι ο χριστος κατεβηκε απο τον ουρανό ατελής και αμαρτωλός ) πιστεύει οτι ναι μεν ο χριστος ηταν αναμάρτητος,αλλα ηταν και ειναι ατελής ως άνθρωπος για να ξερει το χρονο της δευτερας παρουσιας του . http://elladapoyantisteketai.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΝ 7η -8η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2018
« καὶ δώσω τοῖς δυσὶ μάρτυσί μου, καὶ προφητεύσουσιν ἡμέρας χιλίας διακοσίας ἑξήκοντα, περιβεβλημένοι σάκκους. οὗτοί εἰσιν αἱ δύο ἐλαῖαι καὶ αἱ δύο λυχνίαι αἱ ἐνώπιον τοῦ Κυρίου τῆς γῆς ἑστῶσαι. καὶ εἴ τις αὐτοὺς θέλει ἀδικῆσαι, πῦρ ἐκπορεύεται ἐκ τοῦ στόματος αὐτῶν καὶ κατεσθίει τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν· καὶ εἴ τις θελήσει αὐτοὺς ἀδικῆσαι, οὕτω δεῖ αὐτὸν ἀποκτανθῆναι. οὗτοι ἔχουσιν ἐξουσίαν τὸν οὐρανόν κλεῖσαι, ἵνα μὴ ὑετὸς βρέχῃ τὰς ἡμέρας τῆς προφητείας αὐτῶν, καὶ ἐξουσίαν ἔχουσιν ἐπὶ τῶν ὑδάτων στρέφειν αὐτὰ εἰς αἷμα καὶ πατάξαι τὴν γῆν ἐν πάσῃ πληγῇ, ὁσάκις ἐὰν θελήσωσι. καὶ ὅταν τελέσωσι τὴν μαρτυρίαν αὐτῶν, τὸ θηρίον τὸ ἀναβαῖνον ἐκ τῆς ἀβύσσου ποιήσει μετ' αὐτῶν πόλεμον καὶ νικήσει αὐτοὺς καὶ ἀποκτενεῖ αὐτούς. καὶ τὸ πτῶμα αὐτῶν ἐπὶ τῆς πλατείας τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἥτις καλεῖται πνευματικῶς Σόδομα καὶ Αἴγυπτος, ὅπου καὶ ὁ Κύριος αὐτῶν ἐσταυρώθη» Αποκάλυψη 11: 3- 8
« καὶ προσεκύνησαν τῷ δράκοντι τῷ δεδωκότι τὴν ἐξουσίαν τῷ θηρίῳ, καὶ προσεκύνησαν τῷ θηρίῳ λέγοντες· Τίς ὅμοιος τῷ θηρίῳ; τίς δύναται πολεμῆσαι μετ' αὐτοῦ; καὶ ἐδόθη αὐτῷ στόμα λαλοῦν μεγάλα καὶ βλασφημίαν· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία πόλεμον ποιῆσαι μῆνας τεσσαράκοντα δύο» Αποκάλυψη 13:4-5
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ θα πολεμήσει την Εκκλησία 42 μήνες ή 1260 ημέρες (3,5 χρόνια δηλαδή). Το ίδιο διάστημα οι Δύο Προφήτες του Θεού θα δρούν στην γή και θα επιτελούν θαυμαστά σημεία.
Παρακαλώ τους αναγνώστες να μετρήσουν αντίστροφα 42 μήνες από την 7η Απριλίου του 2018 για να δουν πότε θα έπρεπε να ξεκινήσει ο πόλεμος του Αντιχρίστου ενάντια στους Αγίους και πότε θα έπρεπε να ξεκινήσουν το κήρυγμά τους (των 1260 ημερών) οι Δύο Προφήτες !!!
Δηλαδή θα έπρεπε ήδη ο Αντίχριστος να είχε ενθρονιστεί δημόσια και να είχε ήδη ξεκινήσει τον πόλεμό του και οι Δύο Προφήτες ήδη να είχαν και αυτοί εμφανιστεί και ξεκινήσει το έργο τους !!!
Βλέπετε εσείς κανέναν ενθρονισμένο Αντίχριστο ;
Βλέπετε πουθενά τους δύο Προφήτες ;
Μέχρι την 7η Απριλίου του 2018 απομένουν λιγότεροι από 42 μήνες !
Θα συνετιστούν οι ψευδολόγοι ;
«ὅσα ἐὰν λαλήσῃ ὁ προφήτης ἐκεῖνος τῷ ὀνόματι Κυρίου, καὶ μὴ γένηται καὶ μὴ συμβῇ, τοῦτο τὸ ρῆμα ὃ οὐκ ἐλάλησε Κύριος· ἐν ἀσεβείᾳ ἐλάλησεν ὁ προφήτης ἐκεῖνος, οὐκ ἐφέξεσθε αὐτοῦ» Δευτερονόμιον 18:22.

Απόστολος Φίλιππος είπε...

george Ber δωσε μου τα στοιχεια σου αν σου βαστάει γιατι αυτο που ειπες συκοφάντη σηκωνει μυνηση ( πισω απο χριστιανικες προσπαθειες κρυβονται ανηθηκοτητες. )!!! Οσω για την αποψη του αγιου ιωαννου του δαμασκηνου που μονομερος παρουσιαζεις και διαστρευλωνεις βλασφημως οπως ολλοι οι πονηροι αιρετικοι (η ανθρώπινη φύση του στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει τα μέλλοντα),άκουσον - άκουσον ο κυριος ιησους χριστος συμφωνα με τη διαβολη σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ!!!.Σου παραθετω αυτουσια και με ολες τις παραπομπες πολλων αγιων πατερων και με πρωτο τον αγιο ιωαννη το χρισοστομο οπου αποκαλυπτει οτι αυτο που λεει ο σαλτα-ουρας και υποστηριζεις εσυ ειναι ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΑΙΡΕΣΗ!!!Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
«"Δια την ημέραν δε εκείνην και την ώραν κανείς δεν γνωρίζει τίποτε, ούτε οι άγγελοιτων ουρανών, παρά μόνον ο Πατήρ μου".
Με την δήλωσιν "ούτε οι άγγελοι" τους απεστόμωσεν, ώστε να μη ζητήσουν να μάθουνο,τι δεν γνωρίζουν εκείνοι, λέγων δε "ούτε ο Υιός" τους εμποδίζει όχι μόνον να μάθουν,αλλά και να ερευνούν.
Ότι δε δι’ αυτό το είπε, βλέπε πως τους απεστόμωσε καλύτερα μετά την ανάστασιν, όταντους είδε να γίνωνται περισσότερον περίεργοι. Διότι τώρα μεν τους ανέφερε πολλά και διάφορα τεκμήρια, τότε δε τους είπεν απλώς∙ "δεν είναι ιδική σας υπόθεσις να γνωρίζετε τους χρόνους η τους καιρούς".
Έπειτα, δια να μη είπουν ότι παρεμελήθημεν, περιεφρονήθημεν, ούτε αυτού δεν είμεθαάξιοι, λέγει∙ "τους οποίους ώρισεν ο Πατήρ κατά την ιδικήν του εξουσίαν". Διότιεφρόντιζε πάρα πολύ να τους τιμά και να μη τους αποκρύπτη τίποτε. Δια τούτο αυτό τοαφήνει εις την δικαιοδοσίαν του Πατρός, αφ’ ενός δια να κάμη το πράγμα φοβερόν, καιαφ’ ετέρου να αποκλείση εκείνους να πληροφορηθούν αυτό που ελέχθη.
Διότι εάν δεν είναι αυτό και το αγνοεί, πότε θα το γνωρίση; Μήπως μαζί μας; Και ποίος θα ημπορούσε να το είπη αυτό; Και τον μεν Πατέρα τον γνωρίζει ακριβώς, τόσονακριβώς μάλιστα όσον Εκείνος γνωρίζει τον Υιόν, την δε ημέραν την αγνοεί;
Έπειτα, το μεν Πνεύμα ερευνά και τα βάθη του Θεού, και Αυτός δεν γνωρίζει ούτε τον χρόνον της κρίσεως;
Αλλά το μεν πως πρέπει να κρίνη το γνωρίζει και τα απόκρυφα του καθενός τα γνωρίζει καλώς, αυτό δε που είναι πολύ πιο ασήμαντον από εκείνο, αυτό θα το αγνοούσε;
Πως όμως, εάν "όλα έγιναν δι’ αυτού και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτε", ηγνόησε τηνημέραν; Διότι αυτός που εδημιούργησε τους αιώνας, είναι φανερόν ότι εδημιούργησε και τους χρόνους, εάν δε εδημιούργησε τους χρόνους, εδημιούργησε και την ημέραν∙ πως λοιπόν αγνοεί αυτήν που εδημιούργησεν;» [405]
Καμμία σχέση λοιπόν, δεν έχει απ’ ότι είδαμε, η ερμηνεία όλων των Αγίων και θεοφόρων Πατέρων μας, με την ερμηνεία που δίνουν, όλοι οι ανωτέρω, στο χωρίο: «Περί δε της ημέρας εκείνης η της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ει μη ο πατήρ»
Λίγη προσοχή λοιπόν και σεβασμός, δεν θα έβλαπτε, σε ο,τι έχει σχέση με την ερμηνεία της Αγίας Γραφής και των θεμάτων αυτών ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ http://elladapoyantisteketai.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι παραπλανιτες,πλανουν τον κοσμο ειτε με τις ψευδοπροφητειες ειτε με τις μελλοντολογιες ,ειτε με τα οραματα ,ακομη δε και με τα θαυματα,,,ινα φερουν κερδη και δοξα και δικους τους μαθητες πισω αυτων.
Να μελετησουμε πως σκοπος των πραγματικων Προφητειων ειναι η αφυπνισις και η μετανοια ωστε ανα πασα στιγμη ο ΧρΙστιανος να ειναι ετοιμος ακομη και τον θανατο να αντιμετοπισει αλλα και τον επερχομενο Αντιχριστο.

Απο το 2007 ειναι κλεισμενοι σε σπηλαια της Ρωσιας χριστιανικη σεκτα με το ονομα '' Αληθινη Ρωσικη Ορθοδοξη Εκκλησια '' με την πλανεμενη αποψη καποιων πως εφθασαν τα εσχατα.

Οι ψευδοπροφητες πλανουν εαυτους και αλληλους προκαλωντας συγχυση και εμπαιγμο ,τρομο και φοβια και καποιοι ειναι δυνατον να στραφουν στα ορη ,χωρις να υπαρχει λογος σοβαρος.
Η Αγια Γραφη μας λεγει να δοκιμαζουμε τα πνευματα ει εκ Θεου εστιν οτι πολλοι ψευδο-προφηται εξεληλυθασιν εις τον κοσμον.
Εν τω Ονοματι λοιπον του Κυριου λαλουντες ωστε πλανησαι ει δυνατον και τους εκλεκτους.
Ετσι ειχαν διαδοθει οι προφητειες στο Τραχονι Λεμεσου και ο κοσμος ετρεχε να αγορασει τα βιβλια του γνωστου εκδοτου.και μεσα σε αυτα ,μπλεχτηκε και γνωστος Ιερευς που γνωριζουμε .
''Τεκνια μηδεις πλανατω ημας.Ιωαν 4-1)''.

george1 είπε...

Οταν καποιος γραφει ανηθηκοτητες και δεν το κατανοει τοτε πρεπει να προσεξει διοτι κατι δεν παει καλα. Προφανως σχετιζεται και με το θεμα της προβολης της πλανης. Ειναι γνωστο αλλωστε, οτι της πλανης προηγουνται τα αιτια αυτης.Τι σχεση εχουν καποια κειμενα με την ηθικη του ευαγγελιου ;

Ειναι κυριολεκτικα απιστευτο να λεει μοναχος σε ομιλια του στο youtube οτι αυτο που ειναι θεοπνευστο και δεν αλλαζει με τιποτε ειναι οτι η β παρουσια θα γινει στις 7 Απριλιου του 2018, και οτι η εμφανιση του αντιχριστου θα γινει Σεπτεμβρη-Οκτωβρη του 2014, βία τον Ιανουαριο του 2015.
Πως ειναι δυνατο να εχουν βρει καποιοι οτι ο αντιχριστος θα ειναι ο πριγκηπας Ουλλιαμ τη στιγμη μαλιστα που εχουν εκδωσει βιβλιο που παρουσιαζουν το ονομα του αντιχριστου ως FOX ;

Ειναι ακατανοητο πως υπαρχουν χριστιανοι που δεχονται η προβαλουν τοσο χονδροειδης πλανες.

Ουσιαστικα καποιοι θελουν να μας πουν οτι ξεπερασαν τους γεροντες Πορφυριο και Παισιο αλλα και ολους τους προορατικους πατερες της εποχης μας. Η γνωμη μου ειναι οτι, οσοι εχουν πιστεψει οτι ανεβηκαν πολυ ψηλα, να προσεξουν τη πτωση.

Προσωπικα δεν θυμωνω, ουτε ταρασωμαι βλεπωντας καποιες τραγικες καταστασεις.Ομως λυπαμαι διοτι βλεπω αδελφους μου να ειναι εγκλωβισμενοι απο απλοικες παγιδες του εχθρου με τις οποιες ουτε θα επρεπε να ασχολειτε κανεις.

Αποστολος Φιλιππος, ειρηνευε αδελφε. Συνεχισε το εργο σου στο καναλι με πνευματικο τροπο, διοτι παρεχει ωφελεια, και αφησε τα εσχατολογικα. Αυτα θα τα λυσουν οταν ελθει η ωρα, οι αγιοι της εκκλησιας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ !
ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ!

Απόστολος Φίλιππος είπε...

το βιντεο Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλ 2012
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ κολοβοθησονται αι ημεραι εκειναι ΜΑΤΘΑΙΟΣ 24,κεφ. 21
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΓΙΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΑΚΗ 'Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ' ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 15-1-1995
https://www.youtube.com/watch?v=UB5uB0jXCEM

Απόστολος Φίλιππος είπε...

george Ber Ο Ανήθικος και ο προστυχος εισαι εσυ που ριχνεις λασπη χωρις να με ξερεις,απλα γιατι δεν εχεις επιχειρηματα.Επαναλαμβανω αν σου βασταει δωσε μου τα στοιχεια σου και θα σου ξηγησω το ονειρο..

george1 είπε...

Δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να χανει το χρονο του κανεις, συνομιλοντας με πλανεμενους. Η πλανη ειναι μια τραγικη κατασταση με δυσκολο δρομο επιστροφης.Ειναι φανερο πλεον το γιατι καποιοι ανθρωποι πλανωνται και πλανουν και αλλους. Μηπως τα λεγομενα και γραφομενα τους, το φανερωνουν ;

Προσωπικα δεν ειπα κανενα ανηθικο, ουτε προστυχο, αλλα κατεγραψα την ποιοτητα τον λογων που εγραφησαν. Μια πραγματικοτητα.Και κατα το ευαγγελιο, αλλα και κατα κοσμο, ειναι ανηθηκοτητες .Και για αυτο δεν εχω κανενα προβλημα να το ξαναπω. ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΗΚΟΤΗΤΕΣ.

Οπως ειπε και ο κυριος Σαλταουρας, δεν εχω ουτε εγω κανενα προβλημα με τις υβρεις που εδεχτηκα. Ειναι συνηθεις καταστασεις σε αυτες τις περιπτωσεις.

Το κερδος για τους αναγνωστες των ανωτερω διαλογων ειναι να κατανοησουν το που μπορει να οδηγησει η πλανη. Ειναι δυνατο να φθασει να βιωνει κανεις, αλλο ευαγγελιο, αλλη θρησκεια, γεματη παθη.

Το πληρωμα της εκκλησιας δεν θα παυσει ποτε να πορευεται με τους αγιασμενους λογους των αγιων της καθε εποχης και να λυπαται για τις ανοητες πλανες που θα ακουει.

Γνωριζει να ξεχωριζει τα αυτονοητα

http://www.oodegr.co/oode/esxata/max_telos2.htm

Ανώνυμος είπε...

Μην χρησιμοποιείς ανώνυμε το όνομα του Απόστολου Φιλίππου.

Ο Απόστολος Φίλιππος διαφωνεί μαζί σου!

Διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με όλες τις πλάνες τις εσχατολογικές του Μάξιμου Βαρβαρή!

κωστας είπε...

αγαπητέ απόστολε φίλιππε ειρηνευε .

Unknown είπε...

ΕΣΧΑΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

«Δια την ημέραν δε εκείνην και την ώραν κανείς δεν γνωρίζει τίποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνον ο Πατήρ μου». Με την δήλωσιν «ούτε οι άγγελοι» τους απεστόμωσεν, ώστε να μη ζητήσουν να μάθουν ό,τι δεν γνωρίζουν εκείνοι, λέγων δε «ούτε ο Υιός» τους εμποδίζει όχι μόνον να μάθουν, αλλά και να ερευνούν. Ότι δε δι' αυτό το είπε, βλέπε πώς τους απεστόμωσε καλύτερα μετά την ανάστασιν, όταν τους είδε να γίνωνται περισσότερον περίεργοι. Διότι τώρα μεν τους ανέφερε πολλά και διάφορα τεκμήρια, τότε δε τους είπεν απλώς· «δεν είναι ιδική σας υπόθεσις να γνωρίζετε τους χρόνους ή τους καιρούς»28. Έπειτα, δια να μη είπουν ότι παρεμελήθημεν, περιεφρονήθημεν, ούτε αυτού δεν είμεθα άξιοι, λέγει· «τους οποίους ώρισεν ο Πατήρ κατά την ιδικήν του εξουσίαν»29. Διότι εφρόντιζε πάρα πολύ να τους τιμά και να μη τους αποκρύπτη τίποτε. Δια τούτο αυτό το αφήνει εις την δικαιοδοσίαν του Πατρός, αφ' ενός δια να κάμη το πράγμα φοβερόν, και αφ' ετέρου να αποκλείση εκείνους να πληροφορηθούν αυτό που ελέχθη... - See more at:



http://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=126&t=16993

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com