15 Οκτ 2014

Εκτενέστατη Απάντηση του Υπουργού Παιδείας υπέρ της ίδρυσης Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Εκτενέστατη Απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με την ίδρυση Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η Απάντηση δείχνει ξεκάθαρα ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η στήριξη με κάθε τρόπο του εγχειρήματος αυτού.
Δείτε την Απάντηση:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός οικουμενιστής του τά έγραψε αυτά του Λοβέρδου ;

Ανώνυμος είπε...

Iδού τι έγραψε τον περασμένο Μάϊο ο (οικουμενιστικός) Θεολογικός Σύνδεσμος Λαρίσης, για το θέμα σχολιάζοντας επικριτικά την αρνητική άποψη του τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας για την ίδρυση Τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών:


* Σημείωση "Θεολογικού Συνδέσμου":

Θεωρούμε λάθος την απόφαση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας μόνο και μόνο από το γεγονός ότι - σύμφωνα με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος - το θέμα κρίνεται από ομολογιακή σκοπιά. H Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ δεν είναι εκκλησιαστική σχολή για να έχει κάθε - νόμιμο και κανονικό - δικαίωμα να αρνείται τη λειτουργία στη δομή της ενός ετεροθρήσκου προγράμματος σπουδών (όπως π.χ. θα μπορούσε να πράξει μια εκ των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών), αλλά είναι - η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, όπως και η αντίτοιχη του ΕΚΠΑ - μια πανεπιστημιακή σχολή που προσφέρει γνώσεις και παράγει έρευνα. Ετσι, η Θεολογική Σχολή όπως δεν μπορεί, σύμφωνα με τη κρατούσα νομολογία (βλ. αποφάσεις ΣτΕ 194/1987, 1798/1989, τις οποίες ασφαλώς θα έχουν υπόψιν τους οι αξιότιμοι καθηγητές του Τμήματος Ποιμαντικής) να αρνηθεί τη φοίτηση σε οποιονδήποτε ετερόδοξο, ετερόθρησκο ή ακόμη και σε άθεο, έτσι δεν μπορεί ν' αρνηθεί τη σύσταση προγράμματος θρησκευτικών μη χριστιανικών σπουδών, με την επίκληση ομολογιακού τύπου επιχειρημάτων.

http://religiousnet.blogspot.gr/2014/04/oxi.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο ΄΄θεολογικός σύνδεσμος ΄΄ Λάρισας εκπροσωπεί τους θεολόγους της Λάρισας ; Άν δέν τους εκπροσωπεί αλλά απλώς κάποιοι μεμονωμένοι θεολόγοι χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο τότε καταχρηστικώς τον χρησιμοποιούν

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω "Θεολογικός Σύνδεσμος" εκπροσωπεί τους οικουμενιστές θεολόγους της Λαρίσης και απηχεί τις απόψεις του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Ο επίσημος Σύλλογος Θεολόγων λειτουργεί ως παράρτημα της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) και εκφράζει τις καθαρά ομολογιακές και παραδοσιακές θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως τό λένε ΄΄ θεολογικός σύνδεσμος ΄΄ Λάρισας είναι παραπλανητικό !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com