10 Σεπ 2014

Λυκούργος Νάνης, Το επαίσχυντο δήθεν "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους με τη σκανδαλώδη ανοχή της "διοικούσας" Εκκλησίας!Το επαίσχυντο δήθεν "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους με τη σκανδαλώδη ανοχή της "διοικούσας" Εκκλησίας!
Από σχόλιο  ΕΔΩ
Το έγκλημα συνετελέσθη! Το άνομο νομοσχέδιο περιεβλήθη, επί τέλους, για κάποιους, αγωνιωδώς αναμένοντες, παράγοντες της αποσύνθεσης και της ανωμαλίας, της συμφοράς και της παρακμής,, την ισχύ νόμου! Το έκτρωμα και τερατούργημα που στραγγαλίζει την ελευθερία της εκφράσεως και ποινικοποιεί την εκφορά και κατάθεση του γνήσιου, αγιογραφικού και αγιοπατερικού, εκκλησιαστικού λόγου κατέστη νόμος του κράτους προς αιώνια καταισχύνη των όσων συνετέλεσαν, καθ οιονδήποτε τρόπο, στη δρομολόγηση της απευκταίας αυτής εξελίξεως!

Το επαίσχυντο δήθεν "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους με τη σκανδαλώδη ανοχή της "διοικούσας" Εκκλησίας! Εκτός ολίγων επαινετέων εξαιρέσεων που διέσωσαν την αξιοπρέπεια και το κύρος του αρχιερατικού αξιώματος οι πλείστοι των ιεραρχών διακρίθηκαν για την εκκωφαντική τους σιωπή, τη βοώσα και κράζουσα απραξία, αφωνία και ατολμία τους! Με επικεφαλής τον, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, κατέχοντα την αρχιεπισκοπική καθέδρα της κατ Ελλάδα Εκκλησίας και ακολουθούσης της πλειοψηφίας των μελών του αρχιερατικού σώματος οι ποιμένες μας αποδείχθηκαν επιεικώς κατώτεροι των περιστάσεων καθιστώντας την Εκκλησία θεραπαινίδα του αντίχριστου Καίσαρα στον οποίο ούτε μια ντουφεκιά δεν είναι ικανοί να δώσουν!
Και σαν να μην έφθανε η σιωπή και ο συμβιβασμός είδαν το φως της δημοσιότητος και κάποιες επιεικώς ατυχείς, μολονότι βαρύτερη έκφραση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, επισκοπικές δηλώσεις γνωστής σκέψεως και κατευθύνσεως ιεραρχών, σφόδρα αρεστών στο πολιτικο-δημοσιογραφικό(καφρικό) κατεστημένο που διαφενετεύει τη δημόσια ζωή και "εκλεκτών" των συστημικών μέσων μαζικής εξαχρειώσεως (ΜΜΕ), που επεχείρησαν να απαξιώσουν στα μάτια της , ανηλεούς πλύσεως εγκεφάλου υφισταμένης, κοινής γνώμης εκείνους τους ποιμένες που δεν ταύτισαν την αρχιερατική τους τιμή και αξιοπρέπεια με την απαθή θέαση των όσων σατανικών τεκταίνονται στο ερεβώδες παρασκήνιο αλλά, υπείκοντες στη φωνή της αρχιερατικής τους συνειδήσεως και κατά ποιμαντικό χρεός ενεργούντες, καυτηρίασαν και στηλίτευσαν το ελεεινό προιόν του περιεχομένου της εγκεφαλικής κάψας ενίων πολιτικών "φωστήρων", υπηρετών της νέας θεότητας του αιώνα μας, της περιβόητης και διαβόητης και δυσώνυμης "θεότητας" του "αιώνος τούτου του απατεώνος και καταργουμένου", της "πολιτικής ορθότητας" δηλονότι!
Παρά τον ένοχο συμβιβασμό, όμως, της "διοικούσας" Εκκλησίας τα πιστά της μέλη, κληρικοί και λαικοί, δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα αναντίον της νομοθετικής κατοχυρώσεως του στραγγαλισμού της ελευθερίας της εκφράσεως που απεργάζεται, χρησιομοποιώντας ποικίλες και γελοίες σοφιστείες, το επαίσχυντο αυτό νομοθέτημα.
"Νυν κρίσις εστί"! Όχι μόνο των συμβιβασμένων ποιμένων αλλά και των πιστών τέκνων της Εκκλησίας, κληρικών και λαικών, και, ειδικά, των επιφορτισμένων με την απονομή της δικαιοσύνης! "Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις" εντέλλεται ο απολύτου κύρους και αιωνίας ισχύος νόμος του Θεού προς τα μέλη της Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων και προς τους επιφορτισμένους με την απονομή της δικαιοσύνης!! Νόμος με Ν κεφαλαίο και όχι νόμος με ν μικρό,άνομος και άθεσμος, που "αντινομοθετεί τω αιωνίω νομοθέτη Χριστώ" κατά τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο!
Η νέα τάξη και οι υπηρέτες της έχουν "λυσσάξει" να μας απο-ορθοδοξοποιήσουν, να μας αφελληνίσουν, να μας εκμαυλίσουν, να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Και στοχεύουν στην αλλοίωση του φρονήματός μας! Χτυπάνε με μένος την Ορθοδοξία, την Πατρίδα, την Οικογένεια, το γάμο, την πολυτεκνία. Προάγουν τον οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση στην Εκκλησία, απαξιώνουν τον πατριωτισμό και εθνισμό "βαφτίζοντάς" τον "εθνικισμό", καλλιεργούν το διεθνισμό και την κατάργηση των συνόρων, λανσάρουν τη σεξουαλική ανωμαλία και διαστροφή σαν "εναλλακτικό τρόπο σεξουαλικής συμπεριφοράς" ανατρέποντας την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία, φορολογούν αγρίως τους πολυτέκνους, εξοβελίζουν τους ιερείς-εξομολόγους απ τα σχολεία, απο-ορθοδοξοποιούν το μάθημα των Θρησκευτικών, μας έχουν ζεύξει στο άρμα της "πολυπολιτισμικότητας" και του "πολυθρησκειασμού".
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, (ψευδο) πνευματικοί άνθρωποι, κανάλια, ιστολόγια όλα υπηρετούν το δαιμονικό αυτό σκοπό. Κι από κοντά, με τον τρόπο τους, κάποιοι εξ αυτών ίσως και ανεπιγνώστως, "αβαντάρουν" την όλη κατάσταση και κάποιοι εκκλησιαστικοί καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι των, κατ όνομα και κατ ευφημισμόν, θεολογικών σχολών!
Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αγώνες! Για ύβρεις, απαξιώσεις, λοιδορίες, χλεύη, καγχασμούς, απαξίωση, επαγγελματική και κοινωνική εξουθένωση και για μαρτύριο ακόμη! Οι πιστοί όμως δεν είναι φορείς συστολής της αγωνιστικότητας και υποστολής της σημαίας του αγώνα αλλά φορείς ηρωικού και αγωνιστικού πνεύματος!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το επαίσχυντο δήθεν "αντιρατσιστικό" εχει προφανη σκοπο την φιμωση της φωνης των Ορθοδοξων,
οι οποιοι ενω μαχωνται κατα των ιδιων αμαρτιων ελπιζωντες στην αγαπη του Κυριου, παραμενουν με ενεργη προσπαθεια,
επομενοι των Πατερων και της αγιας πιστεως αυτων.

Και δεν ειναι οξυμωρο , το οτι εχει τις ευλογιες της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας μας, το "αντιρατσιστικό",
το οποιο ανοιγει κερκοπορτες στην αιρεση προς προσβολην της ιδιας.

Η ιδια Ιερα Συνοδος, ΚΑΚΩΣ δεν εξετασε την καταγγελια εναντιον του αιρετικιζωντος Σεβ. Μητρ. Περγαμου,
υπο των ΚΑΚΩΣ αποτειχισθεντων εξ΄ αυτης.

ΟΠΩΣ "ΦΙΛΑΔΕΛΦΩΣ" ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ, ΟΥΤΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ,
ΚΑΙ ΤΟΥΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΗΣ.
Ο λογος του Αποστολου Παυλου, ειναι εκεινος που κρινει την ενεργεια της Ιερας Συνοδου, της ποιμενουσης εμας.
"εἰ δέ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα τῶν οἰκείων οὐ προνοεῖ, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων" (Α' Τιμ. 5.8)

Ενω οι κινδυνοι για τους πιστους της Ορθοδοξους Εκκλησιας ειναι προφανεις απο το "αντιρατσιστικο",
οι κινδυνοι απο την πλανεμενη φιλοσοφικη θεωρηση της Ορθοδοξου θεολογιας απο τον Σεβ. Περγαμου Ιωαννη , δεν φαινεται να ειναι
ευδιακριτοι εκει που θα επρεπε εκ του αξιωματος της Αρχιερωσυνης, ιδως οπως διαφανηκε μετα το σχετικο συνεδρειο στο Βελιγραδι.

Το οτι η Ιερα Συνοδος μας, η ποιμαινουσα την τοπικη μας Εκκληδια, δεν εξετασε μια ΚΑΛΩΣ συγκροτημενη καταγγελια εναντιον της
ιδιοπιστιας του Σεβ. Περγαμου, συναδει απολυτα. με το οτι δεν προστατεψε την Ορθοδοξη Εκκλησια της Ελλαδος,
της οποια ειναι η διοικητικη αρχη, απο τις προσβολες των αιρετικων και των συναφων δια των δυνατοτητων του "αντιρατσιστικου"


Η προνοια και η φροντιδα για τους αλλους , οπως στο "αντιρατσιστικό", η οποια εναντιουται στην προνοια για τους δικους μας,
συνιστα αρνησι πιστεως και αυτο εκ δευτερου, επομενης προτερας πτωσεως.

Διοτι, η περιθαλψις του ομολογουντος τον Θεον Πατερα υποστατικως θελητην της θειας ουσιας, συνιστα ή οχι, και παλιν αρνησιν πιστεως;

Θα ειναι φοβερο, εαν η Ιερα Συνοδος της Εκκλησιας της Ελλαδος, εκλαμβανει το ακολουθο, ως Ορθοδοξη θεολογια.

"Και το σημαντικό δεν είναι απλώς ότι ο Υιός θέλεται υπό του Πατρός, αλλά λέγει ο Αθανάσιος στον τρίτο κατά
Αρειανών λόγο «ο Πατήρ και της ιδίας αυτού υποστάσεως εστί θελητής». Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι υπόσταση στον Αθανάσιο σημαίνει ακόμη ουσία – είναι μάλλον
το ίδιο πράγμα- έχετε τη διπλή έννοια συγχρόνως ότι η ύπαρξη της ουσίας του Θεού, αλλά και της ουσίας του Πατρός του ιδίου,
από την οποία πηγάζει ο Υιός κ α ι α υ τ ή α κ ό μ α θ έ λ ε τα ι υ πό τ ο υ Π α τ ρ ό ς κ αι γ ι' α υ τ ό υ π ά ρ χ ε ι.
Δεν είναι αναγκαστική η ύπαρξη της ουσίας. «Ο Πατήρ της ιδίας αυτού υποστάσεως εστι θελητής».
(Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου Ζηζιούλα, Περί Δογματικής και Δογμάτων Μαθήματα των ετών 1984 - 85 [Διαθεσιμο στο διαδυκτιο])

Η θεια ουσια δεν εχει την υπαρξη της, εξ ετερου αυτης. θεολογειται απο τους αγιους και θεοφωρους Πατερες σαν κατι "μὴ δεόμενον ἑτέρου πρὸς ὕπαρξιν"

Οὐσία ἐστὶ πρᾶγμα αὐθύπαρκτον καὶ μὴ δεόμενον ἑτέρου πρὸς ὕπαρξιν.
(αγιου Ιωαννου Δαμασκηνου.Πίναξ σὺν Θεῷ τῶν φιλοσόφων κεφαλαίων τοῦ Δαμασκηνοῦ,PG 94, 605B)

Γερασιμος Θηκαρας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για την Εκκλησία της Ελλάδος πήρε τα εύσημα των Οικολόγων-πρασίνων για τη στάση του τήρησε στο "αντιρατσιστικό"!

Ανώνυμος είπε...

Ας ετοιμάζονται ένιοι εξ' ημών νά γίνουν ΄΄καγκελάριοι΄΄ Αυτό το αξίωμα δίδεται στη ΄΄στενή΄΄ Μήπως κάποιος έχει λάβει ποτέ του αυτό τό αξίωμα ; Ευκαιρία λοιπόν νά προαχθεί ! Η ποινή είναι μή εξαγοράσιμη έγινε δεκτή πρόταση του Π.Σ.Ο.Κ. να αυξηθεί από 3 μήνες (εξαγοράσιμη) σέ 9 μήνες !

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Η πηγή της κακοδαιμονίας της "Διοικούσης Εκκλησίας" είναι ο Οικουμενιστής Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μεθοδικά και αθόρυβα εφαρμόζει, όλα αυτά τα χρόνια, τα ΝεοΤαξικά σχέδια εντός της Εκκλησίας μας.
Δυστυχώς, οι τρείς τελευταίοι Αρχιεπίσκοποι (Σεραφειμ, Χριστόδουλος και ο νυν) έχουν καταρρακώσει το Συνοδικό θεσμό.
Συγχαρητήρια στο Φλωρινιώτη ομολογητή γιατρό κ. Νάνη.
Βασίλης Κερμενιώτης,
Υπαγόμενος στην Ιερά μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μας λείπει ένας ιεράρχης του
ύψους του π. Αυγουστίνου Καντιωτη !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com