15 Αυγ 2014

H Jamaat Ahadun Ahad που αποτελείτε από ξένους "μαχητές" ανεβάζει στο youtube βίντεο από την εκπαίδευση της

Μια νέα τζιχαντιστική ομάδα γνωστή ως Jamaat Ahadun Ahad, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο από στρατόπεδο εκπαίδευσης των μαχητών της στη Συρία που τελικά κάτω από την ανοχή των δυτικών δυνάμεων κατέληξε να είναι εκκολαπτήριο τρομοκρατών. Της οργάνωσης που σε ελεύθερη μετάφραση το όνομα σημαίνει η οργάνωση του "ενός και μοναδικού" ηγείται Τσετσένος φανατικός ισλαμιστής και τις τάξεις της πυκνώνουν τρομοκράτες από την Τσετσενία, την Ευρώπη, την Τουρκία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και πολλές αραβικές χώρες. 

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στο κανάλι του YouTube του Jamaat Ahadun Ahad's. Το βίντεο δείχνει ένα υποτυπώδες στρατόπεδο σε περιοχή που περιβάλλεται από δάσος. Στο ξέφωτο που είναι απλωμένο το στρατόπεδο φαίνονται σκηνές, ενώ η τοποθεσία του στρατοπέδου δεν δοθηκε στη δημοσιότητα αν και πιστεύεται ότι αυτό βρίσκεται κάπου στη Λατάκεια, όπου η ομάδα επικεντρώσει τις επιχειρήσεις της. Δεκάδες μαχητές της Jamaat Ahadun Ahad φαίνονται στο βίντεο να διεξάγουν ασκήσεις μικρής ομάδας όπως επιθέσεις, ενέδρες, περιπολίες, επαφή με τον εχθρό κάτω από πυρά κλπ. Σε μια από τις ασκήσεις, στο τέλος του βίντεο, μια ομάδα των μαχητών που παίζει το ρόλο εχθρικής περιπόλου πέφτει σε ενέδρα από ομάδα μαχητών που είναι καμουφλαρισμένοι, οι οποίοι σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης έχουν εντολή να πάρουν γρήγορα τα όπλα και τα πυρομαχικά από τους νεκρούς εχθρούς πριν αποχωρήσουν από το χώρο της ενέδρας. 
Παρά το γεγονός ότι οι μαχητές Jamaat Ahadun Ahad φαίνεται να είναι καλά οπλισμένοι, δεν φορούν στολές, σε αντίθεση με μαχητές μαχητές άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων. Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι πολλοί από τους μαχητές της οργάνωσης στο βίντεο έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπα τους. 
Της οργάνωσης "Jamaat Ahadun Ahad" ηγείται ένας Τσετσένος γνωστός ως Al Bara Shishani, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Από την Τσετσενία στη Συρία / From Chechnya to Syria" που παρακολουθεί τους εξτρεμιστές από το ρωσικό Καύκασο και την Κεντρική Ασία, οι οποίοι αγωνίζονται στη Συρία. Σύμφωνα με δήλωση της Jamaat Ahadun Ahad στο Twitter η "Σούρα - το συμβούλιο της ομάδας - αποτελείται από μουτζαχεντίν με μεγάλο παρελθόν, στα εδάφη της Τσετσενίας και το Αφγανιστάν." Η δήλωση κυκλοφόρησε στα αραβικά, αγγλικά και τουρκικά. 
Η Jamaat Ahadun Ahad αποτελείται τόσο από ξένους εξτρεμιστές που βρέθηκαν στη Συρία όσο και Σύρους. Σύμφωνα με μια ανάλυση της δύναμης της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "Από την Τσετσενία στη Συρία" η οργάνωση του "Ενός και Μοναδικού", είναι μια μικρή τζιχαντιστική ομάδα που αποτελείται από διάφορες ανώνυμες και ανεξάρτητες ταξιαρχίες muhajireen - ξένων ιερών πολεμιστών. Ένας αριθμός Ταξιαρχιών Ansar (Σύριοι φανατικοί) έχουν ενταχθεί επίσης στις τάξεις της ομάδας". "Ως επί το πλείστον η Jamaat Ahadun Ahad μπορεί να υπερηφανεύεται για τους πολλούς Τσετσένους, Τούρκους, Άραβες, Ευρωπαίους ακόμη και αρκετούς πρώην Ταλιμπάν", προφανώς από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Η Jamaat Ahadun Ahad λέγεται ότι είναι ουδέτερη στην αντιπαράθεση μεταξύ του ισλαμικού κράτους και του μετώπου της Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Οι ομάδες τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, στήνουν στρατόπεδα εκπαίδευσης των μαχητών τους. Ήδη φέτος, οι τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον οκτώ στρατόπεδα εκπαίδευσης. Στα μέσα Μαρτίου, το μέτωπο της Αλ Νούσρα, αντίπαλος του ισλαμικού κράτους, ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε λειτουργία δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Συρία. Το στρατόπεδο Ayman al Zawahiri που βρισκόταν στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ και πήρε το όνομά του από τον εμίρη της Αλ Κάιντα (βέβαια το ισλαμικό κράτος για την ώρα ελέγχει την πόλη της Ντέιρ αλ Ζουρ). 
Το άλλο στρατόπεδο, η θέση του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, που ονομάζεται Abu Ghadiya πήρε το όνομά του από τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ο Abu Ghadiya σκοτώθηκε σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία το φθινόπωρο του 2008. Στις αρχές του Απριλίου, η Jaish al Muhajireen wal Ansar (ο στρατός των ξένων ιερών πολεμιστών και των υποστηρικτών, ή απλά, στρατός Muhajireen), μια ομάδα ξένων μαχητών με επικεφαλής διοικητές από τον Καύκασο, μελη του Ισλαμικού Εμιράτου του Καυκάσου, που κυκλοφόρησε βίντεο από το στρατόπεδο εκπαίδευσης τους στο Χαλέπι. Στο βίντεο που περιλαμβάνεται υλικό από εκπαίδευση κατασκευής βομβών. Στις αρχές του Μαΐου, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την ύπαρξη του στρατοπέδου Zarqawi, το οποίο έχει πάρει το όνομά του δολοφονηθέντος ιδρυτή της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας της Δαμασκού. Τον Ιούνιο, μια ομάδα τζιχαντιστών από το Ουζμπεκιστάν γνωστή ως Imam Bukhari Jamaat κυκλοφόρησε βίντεο από το στρατόπεδο εκπαίδευσης τους στη Συρία. Το στρατόπεδο αυτό επίσης πιστεύεται ότι βρίσκεται στο Χαλέπι. 
Τον Ιούλιο, το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε φωτογραφικό υλικό από στρατόπεδα εκπαίδευσης του στην επαρχία Ninewa στο Ιράκ, και αρκετές φωτογραφίες από ένα στρατόπεδο του στο Χαλέπι της Συρίας. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους, του Μέτωπου Αλ Νούσρα, του στρατού των ιερών ξένων πολεμιστών, του Imam Bukhari Jamaat και του Jamaat Ahadun Ahad θυμίζουν φωτογραφίες και βίντεο από την Αλ Κάιντα και το δίκτυο των στρατοπέδων στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90. Η Αλ Κάιντα που χρησιμοποίησε ένα ευρύ δίκτυο στρατοπέδων, όπως το Khalden και το Al Farouq εκπαίδευσε χιλιάδες ξένων μαχητών που πολέμησαν στο πλευρό των Ταλιμπάν στην 55η Αραβική Ταξιαρχία. Η Αλ Κάιντα όμως σε αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσε και τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στη Δύση, συμπεριλαμβανομένης και τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ. 
Δείτε το βίντεο από το στρατόπεδο της οργάνωσης Jamaat Ahadun Ahad 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com