29 Αυγ 2014

Καλό παράδεισο αδερφέ μας θεολόγε κ.Νικόλαε Σωτηρόπουλε. Ανοιχτή Επιστολή συναδέλφων.




Αγαπητέ μας δάσκαλε και συνάδελφε,
Είχαμε την χαρά να ακούσουμε τις ομιλίες σου στη Θεσσαλονίκη,  στην αίθουσα της Απολύτρωσης, που πάντα γέμιζε ασφυκτικά.
Άριστος θεολόγος, μετά από πολυετή και εξαντλητική μελέτη, μπορούσες και κονιορτοποιούσες τα επιχειρήματα τωνΜαρτύρων του Ιεχωβά και μας έδινες πνοή ζωντάνιας και ελπίδας.
Δεκάδες Ορθόδοξοι νέοι τότε, έβγαιναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καλούσαν σε διάλογο τους μάρτυρες του Ιεχωβά (που στεκόταν ανά δύο σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο για προσηλυτισμό) και με τα επιχειρήματα που είχες διδάξει σεβαστέ μας θεολόγε, αποκάλυπταν δημοσίως την πλάνη τους.

Άριστος φοιτητής θεολογικής και φιλοσοφικής, συνάδελφός μας, αντί να κοιτάξεις να διοριστείς και να εξασφαλίσεις κι εσύ το επαγγελματικό μέλλον σου, επέλεξες να αφιερωθείς ως απλός άμισθος εργάτης, στην αδελφότητα του Σταυρού και στο έργο του π.Αυγουστίνου Καντιώτη.
Θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία εκείνες τις εποχές αλλά και τις προσπάθειες των Ορθοδόξων πιστών -μέσα από τιςΟρθόδοξες Χριστ/κές Αδελφότητες- για να ξαναζωντανέψουν την εκκλησία που ήταν κυριολεκτικά σε τέλμα.
Σήμερα...
σήμερα όμως τα πράγματα αντί να καλυτερέψουν, χειροτέρεψαν.
Σήμερα η "εκκλησία" δεν αντιδράει για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής όπως αντιδρούσε ο Άγιος Κοσμάς. Δεν αντιδράει και δεν τολμάει καν να καταδικάσει ευθέως την ομοφυλοφιλική διαστροφή και την εκχυδαιοποίηση της κοινωνίας μας. 
   Σήμερα η "εκκλησία", ευχαριστεί την Κυβέρνηση που υιοθέτησε τις προτάσεις της στο αντιρατσιστικό!
Σήμερα η "εκκλησία" υπάρχει μόνον "ως φολκλόρ" για τις τελετές ορκωμοσίας -όπως προέβλεπε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Σήμερα η "εκκλησία" δεν τολμάει να αντιδράσει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και σε όσους το υλοποιούν.
Σήμερα η "εκκλησία", τάσσεται υπέρ της ίδρυσης τζαμιών και έδρας Ισλαμικών σπουδών, εύχεται καλό μπαϊράμι και κάνει δώρο το κοράνι.
Σήμερα η "εκκλησία" διοργανώνει "συλλείτουργα" ιεραρχών, σχεδόν σε κάθε ονομαστική εορτή μητροπολίτη  και μάλιστα συχνά με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη "εκκλησιαστικού" σταθμού.
Σήμερα, μητροπολίτες  ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά στον φωτογραφικό και τηλεοπτικό φακό, δίπλα σε πολιτικούς, δίπλα σε ροταριανούς και μασόνους.
Ακόμη και αγιορίτες, ποιος να το φανταστεί...
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, οι μάρτυρες του Ιεχωβά -κυριολεκτικά- ξαναβγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα η "εκκλησία", αντί να απευθύνει εκ νέου το ανάθεμα, χαρακτηρίζει τους αιρετικούς"αδελφές εκκλησίες" και χωρίς καμία ντροπή συμπροσεύχεται δημοσίως μαζί τους!
Σήμερα η "εκκλησία" μας, γέμισε λύκους. Και οι λύκοι φοβούνται τον τσομπάνη, και επιδιώκουν δολίως να τον κατασπαράξουν. Και συ, ως καλός τσομπάνης, έκρουες πάντα έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου.
Έτσι, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς, για πρώτη φορά στη ζωή σου πριν από 21 χρόνια "ανταμείφθηκες".  Γεύτηκες με τον αφορισμό τις "ευχαριστίες τους" για τους πολυετείς αγώνες και τους κόπους σου. 
Ως θεολόγος, γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είσαι ο μόνος που είχες την τιμή να δεχθείς τέτοια "δώρα". Γνωρίζεις ότι ο Ιερός Χρυσόστομος, πέθανε στον δρόμο για την εξορία. Ο Χριστός φροντίζει να επιβραβεύει τους εργάτες του με τα σημάδια από τις πληγές των διωκτών Του. Τώρα που η ψυχή σου θα πηγαίνει να Τον συναντήσει, περήφανα θα μπορεί να επιδείξει τα επιτίμια με τα οποία τιμωρήθηκες.
Ζει όμως, Κύριος ο Θεός ημών. ΖΕΙ. Αργά ή γρήγορα όλοι αυτοί θα φύγουν από αυτή τη ζωή και θα δώσουν λόγο. 
Φεύγεις από τον πρόσκαιρο αυτό κόσμο την ίδια ημέρα, 4 ακριβώς χρόνια μετά την κοίμηση του αγωνιστή Ιεράρχη και καθοδηγητή σου π.Αυγουστίνου. Όμως δεν μπορούμε να το κρύψουμε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη στιγμή, αισθανόμαστε τον ήδη δύσκολο αγώνα, δυσβάστακτο, ειδικά με το κενό που αφήνει η απουσία σου.
Όπως όμως έγραφε στο ημερολόγιό του ο μητροπολίτη Αττικής Νικόδημος (που έβλεπε κι αυτός με πόνο να του έχουν πάρει αντικανονικώς την επισκοπική του θέση και να την λυμαίνονται λύκοι, που το μόνο που άφησαν στην εκκλησία ήταν οι καταθέσεις τους στις τράπεζες και τα βίντεο με τις αισχρές και ανήθικες συνομιλίες τους):
"19-01-1975. (...) Ὁ καλός Θεός μᾶς παίρνει πάντοτε τά στηρίγματα. Δέν θέλει νἄχουμε ἄλλο στήριγμα στή γῆ παρά αὐτόν τόν ἴδιο"
Μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν σταμάτησες να μιλάς, να νουθετείς, να ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ με παρρησία. Μας έδειξες τον δρόμο. Ως καλοί συνάδελφοι, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τον ακολουθήσουμε.
Δείτε σχετικά και:
Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Ο περιβόητος αφορισμός μου http://aktines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3560.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αβρααμ δεχτηκε στην αγκαλια του ενα ακομη τεκνο,ο παραδεισος δεχτηκε εναν ακομη πολιτη ,στον παραδεισο γινεται σημερα χαρα,χαιροντε οι αγιοι και οι αγγελοι για τον αφοσιΩμενο δουλο του Θεου,για τον αδολο ,ανιδιωτελη κηρηκα του λογου του Θεου.Χαιρομαστε για την αιωνια χαρα σου,δεν κρυβουμε τη θληψι μας,διοτι χασαμε εναν καλο ιεροκηρυκα,εναν καλο συμβουλο,εναν καλο συνοδυπορο στο δρομο του Θεου,που μας διαφωτιζε ,ενεθαρινε ,μας ξεκουραζε ,μας δροσιζε μεσα στον καυσωνα της πλανης και της αμαρτιας γυρω μας.Εμεις φτωχευσαμε και ατενιζουμε σε σενα ,να πρεσβευης μαζι με ολους τους αγιους για να αξιωθουμε να ακολουθησουμε τον δρομο της Αληθειας του Ευαγγελιου.
Χαιρε δουλε πιστε του Κυριου,διοτι εχεις πολυ μισθο απο τον Κυριο,ενω δεν ησουν κληρικος ,απεκτησες πολα πνευματικα τεκνα με το γραπτα και προφορικα κυρυγματα σου .
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com