21 Αυγ 2014

Νίκος Χειλαδάκης, Αλλοίμονο αν το αλάθητο του Πάπα ισχύει και… για τους Ορθοδόξους επισκόπους.



Αλλοίμονο αν το αλάθητο του Πάπα ισχύει και… για τους Ορθοδόξους επισκόπους.
Από σχόλιο ΕΔΩ
Αλλοίμονο αν το αλάθητο του Πάπα ισχύει και… για τους Ορθοδόξους επισκόπους. Αλλοίμονο αν δεν αντιδράσει το πλήρωμα της εκκλησίας σε κάθε αιρετική παρεκτροπή από όσο και ψηλά αν προέρχεται αυτή. 
Ο Στήβεν Ράνσιμαν μας λέει ότι οι Βυζαντινοί παρά τη μεγάλη τους ευσέβεια στον πατριαρχικό θεσμό δεν δίσταζαν να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν Πατριάρχες όταν αυτοί παρεκτρέπονταν αιρετικά.

Ο γνωστός Θεολόγος Vladimir Lossky στο υπέροχο βιβλίο του, «Η Μυστική Θεολογία της Ανατολικής Εκκλησίας», μας λέει:
«Η Εκκλησία είναι καθολική εις πάντα τα μέρη αυτής. Έκαστον των μελών της , όχι μόνον ο κληρικός αλλά και πας λαϊκός καλείται να ομολογεί και να υπερασπίζει την αλήθειαν της παραδόσεως και να αντιτάσσεται και προς αυτούς ακόμη τους Επισκόπους, εάν ούτοι πίπτουν εις αίρεσιν.» 
Το ορθόδοξο ποίμνιο δεν είναι «πρόβατα» και ποτέ δεν ήταν. Ποτέ η Ορθοδοξία δεν είχε ταυτιστεί με τις παπικές ηγεμονιστικές τακτικές που έγραψαν ιστορία με την Ιερά Εξέταση, τα συγχωροχάρτια και άλλα παπικά εγκλήματα. 
Φαίνεται πως η οικουμενιστική «κατρακύλα» προς σκανδαλισμό του ποιμνίου αλλά και της Μιας Αληθινής Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας δεν έχει όρια. Άλλωστε το παράδειγμα το δίνει η ίδια η «κεφαλή» της. Δυστυχώς πολλοί ιεράρχες έχουν μεταλλαχτεί σε «διπλωμάτες του λόγου» και όπου πάνε ομιλούν την «γλώσσα της μόδας» που αρέσκεται να ακούει το εκάστοτε ακροατήριο τους αγνοώντας όμως έτσι με σκανδαλώδη τρόπο τον Ορθόδοξο λόγο. 
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστη , με πραγματικη ακριβεια η θεση του κ.Χειλαδακη

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com