28 Αυγ 2014

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα 28-8-2014 ο θεολόγος Νικόλαος Ι. Σωτηρόπουλος




Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα 28-8-2014 ο θεολόγος Νικόλαος Ι. Σωτηρόπουλος ευχηθείτε για την ψυχή του. Αιωνία του η μνήμη.  
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς στο Θέρμο -Αγρινίου αύριο στις 5μ.μ.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατώδυνοι την ψυχήν κατέστημεν κοινωνοί της θλιβερής πληροφορίας επί τη βάσει της οποίας ο γνωστός ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο, ομολογητής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο εκλεκτός επιστήμων, ο ακαταπόνητος κήρυκας του Θείου λόγου, ο άνθρωπος που θυσίασε πανεπιστημιακή καριέρα προκειμένου να στρατευθεί στην ευλογημένη στρατεία της ιεραποστολής,ο μέγιστος αντιαιρετικός θεολόγος, ο φόβος και τρόμος των αντίχριστων χιλιαστών, εκοιμήθη εν Κυρίω! Ο μεταστάς ωφέλησε πνευματικά τόσο με τα κηρύγματά του όσο και με το απαράμιλλο συγγραφικό του έργο χιλιάδες ψυχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερα οι απόδημοι Έλληνες χάρη στα εμπνευσμένα και μαχητικά του κηρύγματα προφυλάχθηκαν και προφυλάσσονται απ τη λύμη των διαφόρων αιρέσεων μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν ο οικουμενισμός, παπισμός, προτεσταντισμός κ.ο.κ. Ειδικώς εναντίον του επαράτου και παναιρετικού οικουμενισμού επανειλημμένως κινήθηκε η γραφίδα του αειμνήστου στηλιτεύοντας κατά χρέος τα οικουμενιστικά εγκλήματα και τους αυτουργούς τους. Δυστυχώς προ 21 ετών, φθόνω του αρχεκάκου όφεως, όλως αντικανονικώς επεβλήθη σε βάρος του αειμνήστου από μία άγνωστη στο ιεροκανονικό δίκαιο "μείζονα και υπερτελή" σύνοδο ένας δήθεν αφορισμό σε βάρος του που ναι μεν ουδόλως κέκτηται ιεροκανοκική ισχύ πλην όμως υποβαθμίζει το κύρος της διοικούσας Εκκλησίας και των εμπνευστών, επιβαλλόντων και υποστηρικτών αυτού.Η κοίμηση του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου σηματοδοτεί εξ αντικειμένου ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την Ελλαδική Εκκλησία σε μια εποχή κατά την οποία ο οικουμενισμός και η εκκοσμίκευση λυμαίνονται τον εκκλησιαστικό βίο και ο ελληνικός λαός τυγχάνει σε μεγάλο ποσοστό ουσιαστικώς αποίμαντος, έρμαιο των αιρέσεων και του συγκρητισμού. Είθε ο Κύριος του Αμπελώνος να αναδείξει και άλλους ιεραποστόλους εμπνεομένους απ το ιεραποστολικό ιδεώδες του μακαριστού. Γιατί πριν απ όλα και πάνω απ όλα ο αοίδιμος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπήρξε ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ! ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ! Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος ας τον συγχωρήσει κι ας τον
καλέσει κοντά του.
Νομίζω ότι ήταν άξιο τέκνο του
Κυρίου μας.

Ανώνυμος είπε...

Σαν σήμερα, 28 Αυγούστου 2010, εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης. Σήμερα, 28 Αυγούστου 2014, τέσσερα χρόνια μετά, εκοιμήθη και ο Πρύτανης των Ελλήνων Θεολόγων, ο μέγας Ομολογητής της Πίστεως, το πιστότερο και γνησιότερο πνευματικοπαίδι του π. Αυγουστίνου, ο αγωνιστής Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Για να καταδειχθεί σε μερικούς και μερικές πόσο στενά συνυφασμένη ήταν η μοίρα και πόσο παράλληλος ο βίος των δύο ανδρών.

Ανώνυμος είπε...

Επιπροσθέτως αξίζει να υπομνησθεί ότι την αυτή ημερομηνία (27 Αυγούστου), προ τεσσάρων ετών, εκοιμήθη εν Κυρίω και ο πνευματικός πατέρας του αειμνήστου Νικολάου Σωτηρόπουλου και εμπνεύσας στον αοίδιμο το ιδεώδες της ιεραποστολής, μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος, ο και ιδρυτής της εκλεκτής ιεραποστολικής αδελφότητος ΣΤΑΥΡΟΣ που τόσα προσέφερε και προσφέρει στον αμπελώνα του Κυρίου. Λ.Ν.

Ιωάννης Ν. Μαρκάς είπε...

Προσέξατε κάτι;
Ο κυρός Σωτηρόπουλος εκοιμήθη την ίδια μέρα (28/08), όπως ακριβώς πρίν απο 4 έτη όταν και εκοιμήθη ο πνευματικός του πατέρας, ο Άγιος Φλωρίνης Αυγουστίνος.
Ο Νίκος Σωτηρόπουλος υπήρξε αναμφισβήτητα ο καλύτερος μαθητής και συνεχιστής του θεολογικού έργου του παππού.
Και ο Πανάγαθος Θεός τον πήρε στον Ουρανό την ίδια μέρα με τον Άγιο Γέροντα του!
Σημειολογικά δέ να αναφέρουμε πως στις 28 Αυγούστου του 430 εκοιμήθη ο Ιερός Αυγουστίνος και πως στις 28 Αυγούστου, με το παλαιό, εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου!

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΙΚΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Πόση λάσπη έφαγε αυτός ο άνθρωπος! Μέχρι και "παράσιτο" τον αποκάλεσε κάποιος τελευταία! Ποιον, το Σωτηρόπουλο!

Ανώνυμος είπε...

Στου παλληκαριου τον ταφο ,δοξολογια Θεου.
Στου ομολογητη τον ταφο αγγελοι παρστσνται μεθ ολης της Ορθοδοξιας.

Ανώνυμος είπε...

Η λάσπη που εκτόξευσε αυτός ο κύριος επιστρέφει πάνω του!

Ανώνυμος είπε...

Η στρατευομένη εκκλησία χάνει ένα άξιο τέκνο της καί η θριαμβεύουσα τό κερδίζει! θλιβόμεθα για τό πρώτο καί μας παρηγορεί τό δεύτερο! Αιωνία σου η μνήμη σεβαστέ μας Νικόλαε Σωτηρόπουλε πρέσβευε για την χειμαζόμενη εκκλησία καί πατρίδα που αγάπησες ! Είθε ο Θεός νά αφήνει στόν αμπελώνα του αντικαταστάτες αυτών που φεύγουν
΄΄Ωραίος κάλλει΄΄

Ανώνυμος είπε...

Αιωνια η μνημη του εξαιρετου αυτου ανθρωπου και θεολογου,με το εξαιρετικο χριστιανικο ηθος μας εδινε παραδειγμα.ΠΟΛΥ ΛΥΠΗ ΕΦΕΡΕ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟΣ.Αγωνιστηκε με σθενος μεχρι τελευταιας εναντιον του Οικουμενισμου.Ο θεος να τον αναπαυσει.Ποσους θανατους εχουμε δει εδω και καιρο ανθρωπων του Θεου απο αυτο το ιστιολογιο.Ο θανατος σκαει διπλα μας ...ειναι αναγκη να ελθουμε σε μετανοια ολοι.-

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ είπε...

ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ [ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ!]....
ΕΣΒΗΣΕ, ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΜΙΑ ΙΕΡΟΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΗ ΓΡΑΦΙΔΑ.
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ
ΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που λεγεις λασπη ειναι ατοφια η θεολιγια των θεοφορων Πατερων της Ορθοδοξιας.

Οτι ευθαρως ομολιγησεν ο ευλογημενος αυτος ανθρωπος ενωπιον των αποστατων ειναι η πιστις των Πατερων. Ισως ως ανθρωπος να εσφαλε σε κατι.Ισως. Αλλα οταν κατακεραυνωσε την πλανη ,και αφωρισθηκε προς προασπησι της αποστασιας,Χριστον ομολογουσε και την αγιαν πιστιν του

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστος Νικολαος κοιμηθηκε την ιδια ημερα με τον αγιο Γεροντα του Αυγουστινο Καντιωτη.Και οι δυο κοιμηθηκαν παραμονη της Αποτομης του Τιμιου Προδρομου ο οποιος αποκεφαλιστηκε γιατι ελεγξε τον παρανομο Ηρωδη.Οι μακαριστοι υπηρξαν γνησιοι μιμητες του Τιμιου Προδρομου .Πρωτον αγαπησαν πολυ το κηρυγμα (και μαλιστα αυτο που στοιχιζει στον ιεροκηρυκα.Οχι το ανωδυνο που δεν κοστιζει τιποτα).Δευτερον υπηρξαν πολυ ακεραιοι ηθικα.Πεντακαθαρη η ζωη τους.Ελαμπε το λιποσαρκο σωμα τους απο την νηστεια και την εγκρατεια.Τριτον δεν αγαπησαν τα λεφτα,τις μπιζνες,τις καταθεσεις.Ηταν αφιλοχρηματοι και παραλληλα πολυ ελεημονες.Τελος εμπαιχθηκαν απο τους ισχυρους της ημερας εκκλησιαστικους και οχι μονο.Οπως ο αγιος Ιωαννης ο Προδρομος απο τους Φαρισαιους.Αν μου επιτρεπετε να ρωτησω αυτους που γραφουν για αφορισμους κ.λ.π. Ο ιερος Χρυσοστομος πεθανε καθηρημενος απο τους επισκοπους της εποχης του ? Πως τον τιμαμε τοτε σαν ενα μεγαλο Πατερα της Εκκλησιας ! Ευχομαι ο Κυριος να αναπαυσει την ψυχουλα του δουλου του Νικολαου.Εμεις ας αναρωτηθουμε μεσα μας.Αραγε τι μας στοιχιζει η πιστη μας στον ΧΡΙΣΤΟ ? Αραγε διωχθηκαμε,αφοριστηκαμε,μας κοροιδεψανε που ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι?Αραγε οταν υβριζεται ο Κυριος και ο Θεος μας και απο Αρχιερεις ακομα αντιδρουμε οπως τοτε ο επισκοπος Μυρων Νικολαος και σημερα Αγιος Νικολαος ? Αυτο εκανε ο μακαριστος Νικολαος Σωτηροπουλος στην τραγικη εποχη μας.Σαν ανθρωπος ειχε και αυτος τις ελλειψεις του .Ομως σιγουρα δεν ηταν μασωνος,δεν ηταν κοπελι του παπα,δεν ζουσε με σκοπιμοτητες,δεν αγαπουσε τα λεφτα,δεν ηταν -συγχωρεστε με -πνευματικος χαμαλαιων.ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΙΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ. Λ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΝ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΗ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΡΦΕ. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν σταμάτησες να μιλάς, να νουθετείς, να ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ με παρρησία. Μας έδειξες τον δρόμο. Ως καλοί συνάδελφοι, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τον ακολουθήσουμε.


απόσπασμα από κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικό το κείμενο του ιστολογίου "Παιδαγωγός". Μπράβο σας, το διαβάσαμε.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο Μακαριστός ήτο αληθώς Άγιος, Ορθόδοξος Κήρυξ της Αληθείας και Θεολόγος βαδίζων επί των ιχνών των βημάτων των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Είθε ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός όπως κατατάξη τον Μακαριστόν αδελφόν ημών Νικόλαον εν τω χορώ των Αγίων της Θριαμβεβούσης Εκκλησίας. Όσο δια τους λασπολόγους και αθλίους συκοφάντες του αι συκοφαντίαι, τα ψεύδη και η δαιμονική των εμπάθεια ας καταστούν κατηγορητήριον οίον θα δικάση τούτους. Ας έχουμε την ευχή του, ας μιμηθούμε τους αγώνας του, την καρτερίαν του, τας γνώσεις και την πίστιν και αφοσίωσιν του εις την Αγίαν ημών Εκκλησίαν, Αμήν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com