10 Μαΐ 2014

Ο Καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν και ο πανθρησκειακός "προσκυνητής"

Ο Καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν και ο πανθρησκειακός προσκυνητής
Ο Δαλάι Λάμα, κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη το 2012, πήρε μέρος στη λειτουργία της εορτής της Πεντηκοστής στον Παπικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Ο Αρχιεπίσκοπος της Βιέννης, Καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν είπε στην αρχή της λειτουργίας ότι ο Δαλάι Λάμα είχε ζητήσει να επισκεφθεί τον ναό του  Αγίου Στεφάνου ως "προσκυνητής" - με τον ίδιο τρόπο που είχε επισκεφθεί τα ιερά της Lourdeς και Fatima. (Δείτε και Ο Δαλάι Λάμα και οι προσευχές – Η πανθρησκεία στην πράξη.)
Ο Οικουμενισμός βλέπουμε με την άμβλυνση των θεολογικών κριτηρίων που έχει καταφέρει, θεωρεί ότι είναι πολύ φυσικό εκπρόσωποί του  να συμμετέχουν χωρίς αναστολές σε κοινές με τους ετερόδοξους αλλά και ετερόθρησκους λατρευτικές εκδηλώσεις και συμπροσευχές.
Η ονομασία "Δαλάι Λάμα" σημαίνει "κοσμικός ωκεανός" και "γκουρού", "δάσκαλος". Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει στη γη τη ζωντανή ενσάρκωση του Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα, που είναι μια από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα η μορφή του ελέους.
Στόν Θιβετιανό Βουδισμό  εκτός από τις τρεις «πολύτιμες πέτρες», σύμφωνα μέ βουδιστική ἔκφραση που είναι ὁ Βούδας, τό «Ντάρμα» (η διδασκαλία του Βούδα) καί η «Σάνγκα» (η κοινότητα των πιστών, το κοινόβιο), προστίθεται καί ένα τέταρτο στοιχείο: η απόλυτη ἐξάρτηση από τον Λάμα, τον πνευματικό «δάσκαλο» (γκουρού).
Για το ποιος είναι ο Tenzin Gyatzo, ο τελευταίος (14ος) Δαλάϊ Λάμα που κυκλοφορεί "ξυπόλητος ο καημένος" αλλά πάντα με λιμουζίνα (!).(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και ( ΕΔΩ)

Οι βασικές διδασκαλίες του Βουδισμού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με θεμελιώδεις χριστιανικές αλήθειες τις οποίες απορρίπτει ο Βουδισμός.   Στο Σύμβολο της Πίστεως παρουσιάζονται περιληπτικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.  Ο Χριστιανισμός, πιστεύει  σ΄ένα Θεό «Πιστεύω εις ένα Θεόν…», πιστεύει στήν ύπαρξη και  αθανασία της ψυχής, πιστεύει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο μόνος Σωτήρας καί Λυτρωτής του κόσμου και όχι ένας ¨φωτισμένος» άνθρωπος όπως ο Βούδας, πιστεύει στο Άγιο Πνεύμα, στην Εκκλησία, στην Ανάσταση των νεκρών και στη Δευτέρα Παρουσία και όχι στη μετενσάρκωση όπως ο Βουδισμός.
Ένα μικρό δείμα για την πίστη του Βουδισμού . Στη φωτογραφία η  Σρι Ντέβι ή αλλιώς Πάλντεν Λάμο είναι η προστάτρια «θεά» του Δαλάι Λάμα. Την βλέπουμε έτοιμη να πιει αίμα από ένα μεγάλο ανθρώπινο κρανίο. Είναι στολισμένη με νεκροκεφαλές και τομάρια γδαρμένων ανθρώπων... Περισσότερα  για τους δαιμονικούς θεούς του Βουδισμού ΕΔΩ
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com