9 Απρ 2014

Νίκος Χειλαδάκης, Οι Τούρκοι ψηφίζουν Καμίνη, Μπουτάρη και…παντού μιναρέδες



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΜΙΝΗ,    ΜΠΟΥΤΑΡΗ  ΚΑΙ… ΠΑΝΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ
Την αμέριστη στήριξη των Τούρκων στις υποψηφιότητες των κ Καμίνη στην Αθήνα και Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, προβάλλουν πολλά τουρκικά δημοσιεύματα που τον τελευταίο καιρό ασχολούνται όλο και πιο πολύ με τις εκλογικές αναμετρήσεις στους δυο μεγάλους δήμους της χώρας μας. Φυσικά το μεγάλο κριτήριο για τις τουρκικές προτιμήσεις στους  «εκλεκτούς» της Άγκυρας, είναι οι δεδηλωμένες προθέσεις των αξιότιμων κ. Καμίνη και κ. Μπουτάρη να γεμίσουν με τζαμιά τις πόλεις τους και να τις «κοσμήσουν» με τους μυτερούς μουσουλμανικούς μιναρέδες που θα ξαναγυρίσουν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στη «λαμπρή» εποχή της Οθωμανικής περιόδου.

Ειδικά για την Αθήνα είναι εντόνως επικριτικά τα τουρκικά δημοσιεύματα για την, αδικαιολόγητη για την Άγκυρα, καθυστέρηση στην ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους, καθυστέρηση που σύμφωνα με τους Τούρκους… καταγγέλλεται διεθνώς, λες και δεν ξέρουν ότι ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας λειτουργούν περί τα 80 τζαμιά από Πακιστανούς, Αφγανούς, Άραβες, Αφρικανούς μουσουλμάνους κλπ. Το θέμα που «άναψε» τα τουρκικά σχόλια είναι η συζήτηση που έχει αναπτυχτεί μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, για την περίπτωση που ζητηθεί  να γίνει δημοψήφισμα για το τζαμί. Οι Τούρκοι επικρίνουν έντονα και καταγγέλλουν με σφοδρότητα την προοπτική για μια λαϊκή ετυμηγορία στο ζήτημα αυτό. Και ενώ στην Τουρκία απαγορεύεται αυστηρά η ανέγερση χριστιανικών ναών, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουμε αμέτρητα κρούσματα κακοποίησης και λεηλασίας ιστορικών βυζαντινών ναών της Μικράς Ασίας, ενώ πρόσφατα το ίδιο το Βατικανό εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τους χριστιανούς της Τουρκίας, οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας Τούρκοι έχουν εξοργιστεί γιατί… ορισμένοι υποψήφιοι για τον δήμο της ελληνικής πρωτεύουσας εκφράζουν κάποιους δισταγμούς στην άνευ όρων ανέγερση του τζαμιού που θα δίνει και το στίγμα του στα αεροπλάνα που έρχονται στην Αθήνα, σαν μια μουσουλμανική πόλη. Ντροπή μας!
Όσον αφόρα την Θεσσαλονίκη εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο βολικά για τους Τούρκους. Εδώ ο νυν δήμαρχος είναι το αγαπημένο και χαϊδεμένο παιδί της Άγκυρας καθώς έχει δείξει έμπρακτα την πρόθεση του να μουσουλμανοποιήσει την Θεσσαλονίκη προχωρώντας στην ανέγερση τζαμιών και μουσουλμανικών ιδρυμάτων, ενώ έχει ήδη εγκριθεί η δημιουργία τμήματος Ισλαμικών σπουδών στην… «Θεολογική» Σχολή της συμπρωτεύουσας. Ο αξιότιμος νυν δήμαρχος της συμπρωτεύουσας δεν πρόλαβε καλά καλά να εκλεγεί δήμαρχος την πρώτη φορά και συγκεκριμένα από τις 20 Νοεμβρίου του 2010 ανήγγειλε, όπως το δημοσίευσε τότε με πηχυαίους τίτλους η τουρκική εφημερίδα, Radıkal, ότι θα αναγείρει μνημείο υπέρ των Νεότουρκων, (δηλαδή των μεγαλυτέρων σφαγέων του ελληνισμού της Μικράς Ασίας), στην πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης.  Παράλληλα στην ίδια εφημερίδα γίνονταν γνωστό στο τουρκικό κοινό ότι ο κ. Μπουτάρης θα κάνει και τζαμί για τους μουσουλμάνους, Τούρκους και άλλους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη.  Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου, ο γνωστός ανταποκριτής στην Ελλάδα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, Στέλιος Μπερμπεράκης, δημοσίευε μια μεγάλη συνέντευξη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρη σε πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα. Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Μπουτάρης δήλωνε πως επιθυμία του είναι να ονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου όπου βρίσκεται το πατρικό, (;;),  σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, (δηλαδή του πατέρα της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας), σε… οδό Κεμάλ Ατατούρκ και παράλληλα επανέλαβε την επιθυμία του για μνημείο των Νεότουρκων στην πλατεία Ελευθερίας.  Τα «χτυπήματα» όμως του κ Μπουτάρη δεν σταμάτησαν εδώ. Στις 11 Δεκεμβρίου του 2011, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, αποκάλυπτε την... ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην Θεσσαλονίκη και για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, θα αναγείρει νέο μουσουλμανικό τέμενος για να υπάρχει μόνιμη θρησκευτική στέγη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θεσσαλονίκης. Οι δηλώσεις αυτές του αξιότιμου κ Μπουτάρη είχαν γίνει από την Σμύρνη όπου βρίσκονταν τότε καθώς το πήγαινε έλα στην Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ.  Παράλληλα είχε προσθέσει στις τότε δηλώσεις του ότι θα επιδιώξει με κάθε μέσο την αδελφοποίηση της Σμύρνης  με την Θεσσαλονίκη, ίσως στα… χνάρια του συνωστισμού της επίσης αξιότιμης  κ Ρεπούση. 
Εμπρός λοιπόν! Έχοντας την μεγάλη στήριξη της Άγκυρας να βγάλουμε ξανά δημάρχους τους κ Καμίνη και Μπουτάρη και να δούμε τους μιναρέδες να… στολίζουν επάξια την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη! Γιασασίν Καμίνμπεη και Μπουτάραγά! 
Αλλοίμονο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com