8 Μαρ 2014

Ψηφοφορία ή αποστασία;




ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΄Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ;
Είναι αλήθεια ότι η Πατρίδα μας κρατάει ακόμη τις αρχές του Ευαγγελίου του Χριστού. Σέβεται την Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τους Κανόνες της. Το Σύνταγμά μας αναγνωρίζει και σέβεται την Αγία Τριάδα και προστατεύει το ιερό κείμενο των Αγίων Γραφών και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων. Θεσμικά λοιπόν επίσημη και επικρατούσα θρησκεία του κράτους μας είναι η Ορθοδοξία, ο Χριστιανισμός της Ανατολής δογματικά, λατρευτικά, ηθικά, εθιμοτυπικά, οικογενειακά κλπ.
Βέβαια τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους δέσεις. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα ακόμη και στο λάθος και στο διαφορετικό. Μπορεί να πεί όχι στο Θεό δημιουργό, να κάνει γιαγιά του μια μαϊμού, να αρνηθεί τη διδασκαλία του Χριστού και να αγκαλιάσει το διάβολο, να εγκαταλείψει το φυσιολογικό και να διαστραφεί πλήρως και τελείως στην ψυχή και στο σώμα, ακόμη και να ακρωτηριασθεί και να καταστήσει τον εαυτό του ανάπηρο. Να κάνει την αμαρτία τρόπο ζωής.

Από το σημείο όμως αυτό, του ατομικού αυτοπροσδιορισμού, μέχρι το σημείο να κάνει κάποιος την ιδιοτροπία του ιδεολογία, να θέλει να τη διαδώσει και να την προπαγανδίζει συνεχώς, ή το χειρότερο, διά νόμου να την επιβάλει, ως παράλληλο τρόπο ζωής κατά πάντα νόμιμο και επιτρεπτό, αυτό δεν μπορεί ούτε από εκατομμύρια έτη φωτός να το κάνει ούτε στα παιδιά του, πόσο μάλλον στα παιδιά της Ελλάδος. Η εξαίρεση των εξαιρέσεων δεν μπορεί ποτέ να γίνει κανόνας.
Ένα κράτος λοιπόν που σέβεται τον εαυτό του, την παράδοσή του, την ιστορία του, την πολιτιστική και ηθική κληρονομιά του, χωρίς βεβαίως να καίει τις μάγισσες και να μαστιγώνει και διαπομπεύει τη διαφορετικότητα ή τις όποιες μειονότητες, οφείλει όμως να προστατεύσει την πλειοψηφεία και το μέλλον αναγνωρίζοντας ως επικρατούσα άποψη τη γνώμη της πλειοψηφείας, όπως αυτή έρχεται από το παρελθόν ως ιστορία, κείμενα και αγώνες, διαγράφεται στο παρόν ως συλλογικό ήθος και πορεύεται ως προοπτική στο μέλλον. Επίσης και όπως αυτή διαμορφώνεται στο παρόν μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες και ανόθευτα δημοψηφίσματα.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε ως παράδοση, δηλ. "ό,τι πανταχού, πάντοτε και υπό πάντων [συνολικά] επιστεύθη και εβιώθη", το Ευαγγέλιο, τα κείμενα των Αγίων Πατέρων, τις αποφάσεις των Συνόδων, τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό του Βυζαντίου και της Ρωμιοσύνης. Δεν έχουμε τον προτεσταντισμό που δικαιολογεί την ασυδοσία ή τον αγγλικανισμό που αποδέχεται την ομοφυλοφιλία ή τον παπισμό που με την απολυτότητά του έθρεψε την παιδεραστία. Εμείς εδώ έχουμε Ορθοδοξία και η Ορθοδοξία χωρίς να κατακρίνει πρόσωπα, καυτηριάζει και ελέγχει με ευαγγελικό τρόπο κάθε παράβαση και παρακοή από το θέλημα του Θεού.
Αυτό όμως το δόγμα και το ήθος της Ελληνορθοδόξου ζωής και Παραδόσεως δεν αρκεί μόνο ένα κράτος να το προστατέψει. (Ποιό κράτος; Ένα κράτος που είναι έτοιμο να υιοθετήσει κάθε ευρωπαϊκή οδηγία και εξαρτάται οικονομικά και διοικητικά από μια Ευρώπη βυθισμένη στην αίρεση, είναι ανίκανο να οριοθετήσει τις αρχές που το διέπουν και το συγκρατούν...Το διαπιστώνουμε καθημερινά. Τέλος πάντων...). Πρέπει και ο λαός να σταθεί στις επάλξεις της Δημοκρατίας που βασικό δόγμα της έχει την αρχή της πλειοψηφείας και να μη αφήσει να νομοθετούν στο μέλλον άνθρωποι και κομματικοί σχηματισμοί που δεν αποδέχονται το Ευαγγέλιο και την Παράδοσή μας.
Για παράδειγμα ο Πλάτων έλεγε ότι όποιος δεν έχει οικογένεια δεν πρέπει να ασχολείται με την παιδεία και τα κοινά... Θα λέγαμε λοιπόν κάπως παρηλλαγμένο: όποιος εκ πεποιθήσεως δεν αποδέχεται την οικογένεια, όπως την διατυπώνει το Ευαγγέλιο, και υιοθετεί διαφορετικό μοντέλο συζυγικής ζωής (μουσουλμανικό, ομοφυλοφιλικό...), στη θεωρία και την πράξη, αυτός ασφαλώς μπορεί να κάνει κουμάντο στο σώμα του, όχι όμως και στην Ελλάδα και στη νεολαία της.
Αυτόν τον άνθρωπο ή το κόμμα ασφαλώς και οι ψηφοφόροι Έλληνες Ορθόδοξοι και πατριώτες θα κάνουν το λάθος της ζωής τους αν τον βάλουν με την ψήφο τους να κατευθύνει τις τύχες της πατρίδος. Τότε θα μιλάμε περί συνολικής αποστασίας από το θέλημα και τους νόμους του Θεού και θα έχουμε καταρακώσει με τα χέρια μας το ιερό προνόμιο "του εκλέγειν" ψηφίζοντας με κριτήριο ό,τιδήποτε άλλο, ελαφρά τη καρδία, εκτός όμως από την ορθόδοξη πίστη μας. Ο λόγος αυτός δεν είναι φτηνός, κομματικός, αλλά δημοκρατική διαβούλευση, δικαίωμα στην έκφραση και ελευθερία λόγου πατριωτικής και ορθόδοξης συνειδήσεως.
Μπορεί να ανήκουμε γεωγραφικά στην Ευρώπη, όμως είμαστε το κάτι άλλο μέσα σ΄ αυτή. Είμαστε η Ανατολή στη Δύση, η Ορθοδοξία στην Αίρεση, ο αληθινός Χριστιανισμός μέσα στον μουσουλμανισμό και η υγεία μέσα στο αρρωστημένο ήθος του δυτικού τρόπου ζωής. Δεν μπορεί οι διαρκώς πάσχοντες από ευρωπαϊκό στραβισμό και οι ασπόνδυλοι και άρριζοι εκσυγχρονιστές να νομοθετούν για τους Ορθόδοξους Έλληνες, αντίθετα με την "μια για πάντα παραδεδομένη σε μας πίστη".
Ας μη τους αφήσουμε!!!!!
Και ο τρόπος είναι ένας: η ιερή ψήφος μας!!!!!
Αυτή είναι το δημοκρατικό μας υπερόπλο!!!!
Αλλά και το χριστιανικό μας καθήκον...

5 σχόλια:

π. Geras Imos είπε...

Άλλο ένα «μπλε» - «βαθύ γαλάζιο» κείμενο. Στοχεύει εναντίον του άθεου Τσίπρα χωρίς να μιλάει για τη ΝΔ η οποία μέσω των Ευρωβουλευτών της, παρέα με τους συριζαίους (...) ψηφίζει Νόμους κατά της «ομοφοβίας» (...). Κανείς όμως δεν λέει ότι αυτοί οι Νόμοι απαγορεύουν στους γονείς να διαμορφώσουν συνείδηση ανδρική στα αγόρια και θυλική στα κορίτσια. Κανείς δεν λέει ότι με τους τελευταίους νόμους θα απαγορεύεται στα παιδιά να λένε την μάνα τους «μαμά» ή τον πατέρα τους «μπαμπά». Καλό ξημέρωμα λοιπόν στις χριστιανικές οργανώεις.

Οικότροφος Μ. Βασιλείου (Αθήνα).

ΥΓ.: Υποχρέωση ψήφου υπάρχει στην Δημοκρατία, όχι στην Δικτατορία.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι αδελφοί από τη Λαμία, να μη ψηφίσουμε όσους προωθούν τέτοιους νόμους, τι όμως να ψηφίσουμε δε μας λέτε , ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.. Δεν υπάρχουν στη πατρίδα μας παιδιά της εκκλησίας μας στο χώρο της πολιτικής που όχι μόνο αντιδρούν στα όσα κακώς κείμενα και εσείς κατά καιρούς επισημαίνετε, αλλά προβάλουν και συγκεκριμένες προτάσεις ρωμαίικες, ελληνορθόδοξες δηλαδή ...Δεν υπάρχουν άραγε; Τι λέτε;

γιώργος είπε...

Ίσως αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που να μπορεί/ούν να σηκώσουν στην πλάτη τους το έθνος ,αλλά νυν καιρός ανάγκης ήλθεν ημίν , νυν παρέστη χρεία βοηθείας , από που;Μα από τον Μεγαλοδύναμο , την Παναγία μας και τους αγίους.Τώρα στη νηστεία ας προσευχηθούμε , να γονατίσουμε , να παρακαλέσουμε.Ας αλλάξουμε την κακή μας πορεία και τότε θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα.Ένας εναντίον είκοσι , 10 εναντίον 100 κοκ...Στο χέρι μας είναι λοιπόν.Ας το κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Nαι ειμαστε ορθοδογοι χριστιανοι βαπτισμενοι στο ονομα της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,αυτο σημενοι οτι αποδοχομεθα
το νομο του Θεου ,που ειναι η παλαια και η καινη διαθηκη.Τη διαθηκη που εχει συναψει ο Θεος μαζιμας,που λεει ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ καμνων ελεος εις γενεαν γενεων των αγαπωντων με και φυλασοντων τα προσταγματα μου και
ανταποδιδων τας αμαριας των πατερων επι τα τεκνα μεχρι τριτης και τεταρτης γενεας των μισουντων με.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ.
Αυτο σημαινει,οτι αφου συνηψαμε διαθηκη με το Θεο την ωρα που βαπτιστηκαμε,υποσχεθηκαμε στο Θεο,οτι αποδεχομεστε το νομο του και θα τον τηρησουμε,το ποσο βαραινει η ομοφυλοφιλια και ποσο θεομισητη ειναι φαινεται μεσα στην ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,με το που εκαψε ο Θεος τα Σοδομα και τα Γομορα ,και το ποσο βαρια επιτιμια επιβαλουν οι ιεροι κανονες των αγιων πατερων μεσα στο πηδαλιο.
Γιαυτο δεν μπορουμε να αποδεχτουμε νομους θεομισητους εναντια στο νομο του Θεου και του Ευαγγελιου,σιγα σιγα θα γινη νομος και ο φονος.
Πρεπει να απαιτησουμε απο τους κηβερνωντες αυτη τη στιγμη να αποσυρουν το νομο υπερ της ομοφυλοφυλιας ,προτου φτασουμε στις εκλογες,πρεπει να ζητησουμε εκ των προτερων αποδειξεις της αξιοπιστιας τους ,διοτι αφου εκλεγουν και υστερα αλλα υποσχοντε και αλλα πρατουν,πρεπει να τους αναγκασουμε παντιω τροπω να υποκυψουνε ,διοτι ειμαστε οι πλειοψηφια,πρωτου ειναι πολυ αργα.
Μεσα απο την τηλεοραση σε διαλογο με τους πολιτικους μεσα απο τον τυπο να απαιτησουμε εφαρμωγη του ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ εδω και τωρα και οχι της ευρωπαικης ενωσεως η οποιαδηποτε αλλου,πρεπει να φωναξουμε μεχρι τον ουρανο να διεκδικησουμε την εφαρμογη του νομου του Θεου ,πρωτου ειναι πολυ αργα και χασουμε το πεχνιδι και συναπωλεσθουμε μαζι τους .Ας αρχισουμε το διαλογο μαζι τους αυτη τη στιγμη,ηδη χασαμε πολυ καιρο.
Επειδη δεν γνωριζουμε ποιο θα ειναι το επομενο κομα ,που θα εκλεγη ,που πιθανον αλλα να λεει προεκλογικα και αλλα να πρατη,πρεπει να κατωχειροθουμε απο τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Οχι μονο την καταργιση του νομου υπερ της ομοφυλοφιλιας πρεπει να απαιτησουμε ,αλλα και του νομου της μετατροπης του μαθηματος των θρησκευτικων σε θρησκεολογια και της
διδασκαλειας του κορανιου στο πανεπιστημιο ,διοτι εμεις ειμαστε
ορθοδοξοι και δεν μπορουμε να επιτρεψουμε τη διδασκαλεια αλλης θρησκειας αλλου θεου,συμφονα με τη διαθηκη του ΘΕΟΥ ΟΥ ΛΑΤΕΨΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ.Ας πανε σε πανεπιστημια μουσολμανικων χωρων να διδαξουν το κορανιο,προτου επιφερουμε την οργη του ΘΕΟΥ στα κεφαλια μας,ηδη με το οικουμενισμο εχει ελθη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com