9 Μαρ 2014

Bαπτιστής Πάστορας o μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας

ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ ΠΑΣΤΟΡΑΣ Ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Tα Τhe Christian Post 25/02/14, Ηuffingtonpost,Washington post και άλλα μεγάλα διεθνή μέσα προβαίνουν σε μια συνταρακτική αποκάλυψη.Με πηχιαίους τίτλους σε άρθρα τους τονίζουν: Ο διορισμένος μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov είναι Bαπτιστής Πάστορας.

Από την εκκλησία των Βαπτιστών slovo shizni
Ηγείται της Εκκλησίας Slovo Zhizni που σημαίνει Λόγος της Ζωής και η οποία ανήκει σε ένα διεθνές δίκτυο εκκλησιών βαπτιστών που φέρουν την ίδια ονομασία και βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους.Ο ίδιος ο μεταβατικός πρόεδρος παρουσιάζει ως κάτι θετικό την φιλύποπτη θρησκευτική του ταυτότητα καθώς τον βγάζει “από τα στερεότυπα που διχάζουν την Ουκρανία δηλ.των Δυτικών Καθολικών και των Ανατολικών Ορθοδόξων”.
Η Ουκρανία των 45 000 000 πολιτών αριθμεί μόνο 135.000 Βαπτιστές . Οι ίδιοι το δικαιολογούν λόγω της απαγόρευσης των μισσιονάριων επί Σοβιετικής Ένωσης .Το τελευταίο διάστημα γίνονται συνέχεια νέοι προσηλυτισμοί παρ΄όλο που ο περισσότερος κόσμος τους αντιμετωπίζει καχύποπτα, ως σέκτα. Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ όπου οι Ευαγγελικές Εκκλησίες είναι τόσο ισχυρές.Η Ένωση των Ευαγγελικών Βαπτιστών της Ουκρανίας έχει κατά το παρελθόν στηρίξει όλες τις πολιτικές θέσεις του προβεβλημένου πάστορα.(Religious News Services.com)
Απο το site της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Βαπτιστών όπου εκθειάζουν τον νέο Προεδρο μέλος τους
 Χαρά και λύπη ξεχειλίζει τις καρδιές μας.Γιορτάζουμε τη γέννηση μιας νέας Ουκρανίας αλλά και θρηνούμε για τους νέους ανθρώπους ,τους φοιτητές και τους άντρες που θυσιάστηκαν για να φθάσουμε ως εδώ ” δήλωσε η European Baptist Federation σ΄ένα δελτίο τύπου της την προηγούμενη Κυριακή.
“Το Κοινοβούλιο ανέλαβε την ευθύνη να βάλει τέλος στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και υιοθέτησε μια σειρά από ουσιαστικούς νόμους.Ο εν Χριστώ αδερφός μας και πάστορας σε μια από τις Εκκλησίες των Βαπτιστών στο Κιέβο  δρ. Oleksandr Turchynov βουλευτής της πρώτης γραμμής της αντιπολίτευσης εκλέχθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου”
φωτο από το σεμινάριο στο θεολογικό Ινστιτούτο της εκκλησίας Λόγος του Θεού στο Κίεβο
H Ευρωπαική Ομοσπονδία των Βαπτιστών τονίζει ότι οι χριστιανοί διαδραμάτισαν ένα πολύ ρόλο  σημαντικό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
” Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων η χριστιανική κοινότητα της Ουκρανίας ήταν το φως και το άλας για τα 2 μέρη.Οι γιατροί,νοσοκόμες,μάγειρες ,φοιτητές και άλλες χριστιανικές ομάδες βοήθησαν όπου υπήρχε ανάγκη. ”
“Οι Eκκλησίες προσεύχονταν μαζί για την ειρήνη και για την παρέμβαση του Θεού”.
«Τα άτομα άρχισαν να κραυγάζουν στο Θεό ενώ τα ΜΜΕ και η τηλεόραση μιλούσαν για το ρόλο της Εκκλησίας και ανέφεραν αποσπάσματα από την Αγία Γραφή!” σημειώνει η Οργάνωση.Το δελτίο τύπου μεταφέρουν τα Τhe Christian Post 25/02/14, Huffingtonpost,Washington post, News religion com
“Nα ενώσουμε τις προσευχές μας για τον μελλοντικό ηγέτη της χώρας.Παρακαλούμε προσευχηθείτε γι αυτήν την μεταβατική κυβέρνηση που ασκεί κοινοβουλευτικά και προεδρικά καθήκοντα ώστε να οδηγείται από την ευχή και το φόβο του Θεού.»
Τόσο η ανάδειξη του πάστορα στο Ύπατο αξίωμα όσο και οι παραδοχές των Βαπτιστών για την ενεργό συμμετοχή των ουνιτών ελληνοκαθολικών και σχισματικών ορθοδόξων στην Ανατροπή του Γιανούκοβιτς αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το θρησκευτικό υπόβαθρο του κινήματος.
Παράλληλα ο νέος Πρόεδρος είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλλερ εκ των οποίων ένα του έργο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ στις ξενόγλωσσες ταινίες.
Ο Turchynov κατά τ΄άλλα σπούδασε μεταλλουργία σύμφωνα με το BBC και ήταν διευθυντής σε ένα από τα πρώτα ανεξάρτητα πρακτορεία τύπου στην Ουκρανία.
Η Eυρωπαική Ομοσπονδία των Βαπτιστών βλέπει στην εκλογή του  Turchynov μια νίκη όχι μόνο των Βαπτιστών αλλά του χριστιανισμού.Ενώ οι εφημερίδες δεν παραλείπουν να θυμίσουν ότι ο Γιανούκοβιτς είναι ορθόδοξος της Μόσχας. Yπάρχει και άλλος βουλευτής βαπτιστής, ο Pavel Unguryan, Διευθυντής του Τομέα Ιεραποστολής της Εκκλησίας των Βαπτιστών της Ουκρανίας και στενός συνεργάτης του μεταβατικού Προέδρου.
Bρυξέλες Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π -  pentapostagma
Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, ένας πράκτορας στο πλάι της Τιμοσένκο
Θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για την επάνοδο της πρώην πρωθυπουργού
Πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), πρώην μέλος της περιβόητης σοβιετικής νεολαίας Κομσομόλ και αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Πατρίδα, ο 49χρονος μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας  Ολεξάντερ Τουρτσίνοφθεωρείται το δεξί χέρι της άρτι απελευθερωθείσας πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο. Οι σχέσεις τους είναι τόσο στενές που ουκρανοί ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατικής αλλαγής ανησυχούν ότι ο Τουρτσίνοφ προλειαίνει το έδαφος για την επάνοδο στην εξουσία της Τιμοσένκο - ορκισμένης εχθρού του ανατραπέντος προέδρουΒίκτορ Γιανουκόβιτς.
Και ενώ η καταδίκη της πρώην πρωθυπουργού για κατάχρηση εξουσίας το 2011 θεωρείται από πολλούς αναλυτές πολιτικά υποκινούμενη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη βάζουν στο ίδιο «τσουβάλι» με τον Γιανουκόβιτς - μήπως η Τιμοσένκο δεν ανήκει στην ίδια διεφθαρμένη και κηλιδωμένη πολιτική και οικονομική ελίτ εναντίον της οποίας διαδηλώνουν οι Ουκρανοί; Και όταν ακόμη και το Κρεμλίνο αποκαλεί κάποιον - ούτε λίγο ούτε πολύ - «μαφιόζο», κάτι δεν πάει καλά.
«Αν θεωρείτε κυβέρνηση ανθρώπους που περιφέρονται στο Κίεβο κουβαλώντας Καλάσνικοφ και φορώντας μαύρες μάσκες, τότε θα είναι δύσκολο για εμάς να συνεργαστούμε με αυτή την κυβέρνηση. Κάποιοι από τους ξένους εταίρους μας σκέφτονται διαφορετικά» δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας και την απόφαση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίαςΚάθριν Αστον να μεταβεί στο Κίεβο για να συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον Τουρτσίνοφ. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που τώρα είναι υπεύθυνος να διαπραγματευθεί για το μέλλον της χώρας και να τη βγάλει από την κρίση; Και γιατί οι διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου δείχνουν να μην τον εμπιστεύονται;
Οταν την περασμένη Κυριακή ο Γιανουκόβιτς φυγαδεύτηκε από το Κίεβο, ο Τουρτσίνοφ έσπευσε να προτρέψει τους διαδηλωτές να «επιστρέψουν στα σπίτια τους γιατί είχαν επιτύχει τους στόχους τους». Το 2008 ο Τουρτσίνοφ έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Κιέβου και έχασε με μεγάλη διαφορά σε ψήφους, παρά την υποστήριξη προς το πρόσωπό του της τότε πρωθυπουργού Τιμοσένκο. Γεννημένος το 1964 στην ίδια πόλη με την Τιμοσένκο, το κατά κύριο λόγο ρωσόφωνο Ντνιπροπετρόβσκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, ο Τουρτσίνοφ είναι πάστορας στην εκκλησία των Βαπτιστών του Κιέβου - ασυνήθιστο για την ορθόδοξη και καθολική Ουκρανία.
Συγγραφέας θρίλερ
Αλλά οι εκτός πολιτικής δραστηριότητές του δεν σταματούν εδώ: ο Τουρτσίνοφ είναι και συγγραφέας μυθιστορημάτων με αγαπημένα θέματα τη διαφθορά, την παραοικονομία και την απολυταρχία. Το βιβλίο του Ψευδαίσθηση φόβου (Illusion of Fear), από το 2005, ένα ψυχολογικό θρίλερ «διανθισμένο» με αποσπάσματα από τη Βίβλο και εικονογραφημένο με πίνακες του Ιερώνυμου Μπος, έγινε ταινία και ήταν υποψήφια για το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2008. Σπούδασε μεταλλουργία και πρώτη φορά αναμείχθηκε με την πολιτική ως μέλος της Κομσομόλ - της κομμουνιστικής οργάνωσης των νέων στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Ηταν υπέρμαχος ωστόσο των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και συμμετείχε στις πρώτες διερευνητικές κινήσεις της Σοβιετικής Ενωσης προς τον πολιτικό πλουραλισμό. Αμέσως μετά την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος ο Τουρτσίνοφ ανέλαβε επικεφαλής ενός εκ των πρώτων ανεξάρτητων ειδησεογραφικών πρακτορείων της Ουκρανίας, ενώ ίδρυσε και μια πολιτική δεξαμενή σκέψης. Το 1993 έγινε σύμβουλος σε οικονομικά θέματα του τότε πρωθυπουργού και αργότερα προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, ενώ το ίδιο έτος ίδρυσε μαζί με τον Πάβλο Λαζαρένκο το κόμμα Hromada, στο οποίο έγινε μέλος και η Τιμοσένκο - τότε πάμπλουτη ολιγάρχης που προσπαθούσε να αυξήσει την επιρροή της στην πολιτική. Ο Τουρτσίνοφ εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 1998.
Το 1999 ο Λαζαρένκο κατέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες - την ίδια περίοδο που ξεκίνησαν έρευνες για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος όταν ήταν πρωθυπουργός το 1996-97 - και το Hromada κατέρρευσε. Αυτό όμως δεν σήμαινε και το τέλος της πολιτικής καριέρας του Τουρτσίνοφ και της Τιμοσένκο: οι δυο τους ίδρυσαν το κόμμα Πατρίδα που πρωτοστάτησε στην αντιπολίτευση κατά του προέδρου Κούτσμα. Το 2004 ο Τουρτσίνοφ βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του Βίκτορ Γιουστσένκο, του οποίου αργότερα η ήττα από τον Γιανουκόβιτς πυροδότησε τη λεγόμενη Πορτοκαλί Επανάσταση της Ουκρανίας. Το 2005, επί πρωθυπουργίας Τιμοσένκο, ο Τουρτσίνοφ διορίστηκε επικεφαλής της SBU, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Στόχος του ήταν να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα απομάκρυναν την υπηρεσία από το σοβιετικό παρελθόν της, ωστόσο παρέμεινε στο αξίωμα μόλις επτά μήνες, αφού απομακρύνθηκε όταν η Τιμοσένκο καθαιρέθηκε από το αξίωμα της πρωθυπουργού. Επέστρεψε στην κυβέρνηση ως αναπληρωτής πρωθυπουργός στη δεύτερη κυβέρνηση της Τιμοσένκο, που διήρκεσε από το 2007 ως το 2010.
Δημοσιεύτηκε στο HELIOS PLUS στις 25 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com