25 Φεβ 2014

Τι ακριβώς συζητούν στις διαχριστιανικές συναντήσεις;

Ολλανδία Συνάντηση στο Ρόττερνταμ του Μητροπολίτη Αθηναγόρα Πέκσταντ με τον Αρχιεπίσκοπο των Παλαιοκαθολικών στην Ολλανδία Joris Vercammen, μετά από τη Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικόλαου. Τι ακριβώς συζητούν δες παρακάτω.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι συμβαλλουν στην εξαπλωση της Αληθειας;;;Γ`Ιωαν 1-8)
Η Ζωη εκεινων που οδηγουνται απο το Αγ.Πνευμα,διακρινεται απο την αγαθοτητα,τη δικαιοσυνη και την αληθεια.Εφ 5-9).
----

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα
πιο γελοίοι δεν μπορούν να γίνουν οι οικουμεσται έσκασα στα γέλια από την στεναχώρια μου θα με πιάσουν και τα κλάματα . Πληρώνονται και 2πλο μισθό έναν από Ελλάδα και έναν από κει μετά δεν θα χουμε κρίση στην Πατρίδα μας.Τουλάχιστον να εκτιμούν το μισθό της Πατρίδας και όχι να τον προδίδουν με τα έργα τους...
Ας ελπίζουμε να μετανοήσει ο κ.Αθηναγορας

Ανώνυμος είπε...

Οικουμενισμός και σοβαρότητα κάθε άλλο παρά συμβιβάζονται!

Ανώνυμος είπε...

Την εμπαιδωση της εμπρακτου αρνησεως της αγιας πιστεως των επτα Οικουμενικων συνοδων και των συνοδων του αγιου και μεγαλου Φωτιου και των ησυχαστικων συνοδων του αγιου Γρηγοριου του Παλαμα.

Ανώνυμος είπε...

Προφανως συζητουν πως δεν θα καθηρεθουν εκ της ιερωσυνης, οι εξ ορθοδοξιας οικουμενιστες, οι συμπροσευχομενοι και επιτρεπωντες τους λατινους του ιεροπρατειν.

Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που δεν θελουν να αναγνωρισθει ως αγια και οΙκουμενικη η συνοδος του 1351.

Την ιδια στιγμη, θα εχουν καθερεθει της ιερωσυνης των, ολοι μαζεμενοι.
Ασε μου θα καταδειχθει οτι ετεροδοξουν της ολης Ορθοδοξιας....

”Τους δε νυν αναφανεντας και συνοδικως εξελεχθεντας εκεινοις ομοφρονας, και απλως οσοι της συμμοριας αυτων, αποκηρυκτους τε και αποβλητους εχομεν της καθολικης και αποστολικης του Χριστου Εκκλησιας,ει μη μεταμεληθειεν, και τω απο Χριστου αναθεματι καθυποβαλομεν, και τους κοινωνουντας τουτοις εν γνωσει ακοινωνητους εχωμεν, και πασης ιερατικης λειτουργιας τους εχοντας απογυμνουμεν.

(Πρακτικα των αγιων και οικουμενικων συνοδων, Εκδοση καλυβης Τιμιου Προδρομου Αγιας Αννης, Αγιου Ορους,τομος γ' σελις 572)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com