19 Δεκ 2013

Χρήστος Σαλταούρας, Απάντηση σε αντιχριστιανικό επιχείρημα



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
                Στην εποχή μας έχει αναβιώσει ως μη ώφειλε ο αρχαίος Παγανισμός. Οι Νέο- Παγανιστές πολεμούν με δαιμονικό μένος την Εκκλησία του Ιησού Χριστού και την Αγία Γραφή. Στην παρούσα μελέτη θα εξετάσουμε ένα από τα πολλά συκοφαντικά ψευδοεπιχειρήματα των εχθρών του Χριστιανισμού ενάντια στην θεοπνευστία της Βίβλου. Η ανατροπή όλων των ψευδοεπιχειρημάτων τους θα απαιτούσε ολόκληρα βιβλία για να καλύψει το αστείρευτο πλήθος συκοφαντιών που γεννά η σατανική σκέψη τους. Οι εχθροί της Αγίας Γραφής ισχυρίζονται ότι αυτή έχει λάθη και αντιφάσεις και συνεπώς δεν είναι θεόπνευστη ! Μάλιστα αναφέρονται ακόμη και σε μαθηματικής φύσεως «αντιφάσεις» του Ιερού κειμένου προκειμένου να παραπλανήσουν τους αδαείς. Εκτοξεύουν το ύπουλο δηλητήριό τους και το συνοδεύουν με αρκετή δόση ειρωνείας για αυτό που ονομάζουν περιπαικτικά «άγια μαθηματικά της Βίβλου» !!!

ΤΟ  ΨΕΥΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
« Καὶ ἔζησε Θάρα ἑβδομήκοντα ἔτη καὶ ἐγέννησε τὸν ῞Αβραμ» Γένεση 11:26
« καὶ ἐγένοντο πᾶσαι αἱ ἡμέραι Θάρα ἐν γῇ Χαρρὰν διακόσια πέντε ἔτη, καὶ ἀπέθανε Θάρα ἐν Χαρράν» Γένεση 11:32
« τότε (ο Αβραάμ) ἐξελθὼν ἐκ γῆς Χαλδαίων κατῴκησεν ἐν Χαρράν. κἀκεῖθεν μετὰ τὸ ἀποθανεῖν τὸν πατέρα αὐτοῦ μετῴκησεν αὐτὸν εἰς τὴν γῆν ταύτην εἰς ἣν ὑμεῖς νῦν κατοικεῖτε» Πράξεις 7:4
«῞Αβραμ δὲ ἦν ἐτῶν ἑβδομηκονταπέντε, ὅτε ἐξῆλθε ἐκ Χαρράν» Γένεση 12:4
Ορίστε ! Λέγουν θριαμβολογούντες οι  Παγανιστές, η Γραφή αντιφάσκει προς τον εαυτό της!
Από την μία μεριά η Γένεση μας λέει ότι ο Θάρα εγέννησε τον Αβραάμ σε ηλικία 70 ετών και πέθανε σε ηλικία 205 ετών στη Χαρράν (Γένεση 11:26,32), μάλιστα το βιβλίο των Πράξεων μας λέγει ότι μετά τον θάνατο του Θάρα ο Αβραάμ εξήλθε από την Χαρράν και από την άλλη η Γένεση μας λέγει ότι όταν ο Αβραάμ εξήλθε από την Χαρράν ήταν μόνο 75 ετών !!! (Γένεση 12:4).
Οι αριθμοί όμως δεν βγαίνουν……
Διότι αν αφαιρέσουμε από την ηλικία θανάτου του Θάρα (205 έτη), την ηλικία που εγέννησε τον Αβραάμ (70 έτη), το αποτέλεσμα δεν μας κάνει την αναφερόμενη ηλικία του Αβραάμ, μετά τον θάνατο του Θάρα, όταν εξήλθε από την Χαρράν (75 ετών) !!!
205-70= 135 και όχι 75 !
Δηλαδή, σύμφωνα με τους Παγανιστές, η Γραφή παρουσιάζει τον Αβραάμ μετά τον θάνατο του Θάρα να είναι 75 ετών ενώ σύμφωνα με τα αναφερόνμενα σε άλλα εδάφια ήταν 135 ετών !!!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ
            Το παραπάνω ψευδοεπιχείρημα και ο τρόπος παρουσιάσεως αυτού, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τακτικής διαφόρων εχθρών της Αγίας Γραφής. Με τέτοιου είδους εύλογες εκ πρώτης όψεως αιτιάσεις, προσπαθούν να επιτεθούν στον Χριστιανισμό και να πλανήσουν τους αφελείς και αστήρικτους.
Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν οι ασεβείς.
« Καὶ ἔζησε Θάρα ἑβδομήκοντα ἔτη καὶ ἐγέννησε τὸν ῞Αβραμ καὶ τὸν Ναχὼρ καὶ τὸν ᾿Αρράν. Αὗται αἱ γενέσεις Θάρα· Θάρα ἐγέννησε τὸν ῞Αβραμ καὶ τὸν Ναχὼρ καὶ τὸν ᾿Αρράν, καὶ ᾿Αρρὰν ἐγέννησε τὸν Λώτ.  καὶ ἀπέθανεν ᾿Αρρὰν ἐνώπιον Θάρα τοῦ πατρὸς αὐτοῦ ἐν τῇ γῇ, ᾗ ἐγεννήθη, ἐν τῇ χώρᾳ τῶν Χαλδαίων.καὶ ἔλαβον ῞Αβραμ καὶ Ναχὼρ ἑαυτοῖς γυναῖκας· ὄνομα τῇ γυναικὶ ῞Αβραμ Σάρα, καὶ ὄνομα τῇ γυναικὶ Ναχὼρ Μελχά, θυγάτηρ ᾿Αρρὰν καὶ πατὴρ Μελχὰ καὶ πατὴρ ᾿Ιεσχά.  καὶ ἦν Σάρα στεῖρα καὶ οὐκ ἐτεκνοποίει.  καὶ ἔλαβε Θάρα τὸν ῞Αβραμ υἱὸν αὐτοῦ καὶ τὸν Λὼτ υἱὸν ᾿Αρράν, υἱὸν τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ, καὶ τὴν Σάραν τὴν νύμφην αὐτοῦ, γυναῖκα ῞Αβραμ τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ, καὶ ἐξήγαγεν αὐτοὺς ἐκ τῆς χώρας τῶν Χαλδαίων πορευθῆναι εἰς γῆν Χαναὰν καὶ ἦλθον ἕως Χαρρὰν καὶ κατῴκησεν ἐκεῖ.  καὶ ἐγένοντο πᾶσαι αἱ ἡμέραι Θάρα ἐν γῇ Χαρρὰν διακόσια πέντε ἔτη, καὶ ἀπέθανε Θάρα ἐν Χαρράν» Γένεση 11:26-32
Διαβάζοντας περισσότερα εδάφια από το μισό εδάφιο (« Καὶ ἔζησε Θάρα ἑβδομήκοντα ἔτη καὶ ἐγέννησε τὸν ῞Αβραμ»  Γένεση 11:26), που παραθέτουν οι αρνητές της Γραφής, έχουμε μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που θέλουν να μας περάσουν οι ασεβείς !
Διότι απλόυστατα η Γραφή δεν λέγει ότι ο Αβραάμ γεννήθηκε ΟΤΑΝ ο Θάρα ήταν 70 ετών όπως υποθέτουν οι άσχετοι με την Γραφή άθεοι !
« Καὶ ἔζησε Θάρα ἑβδομήκοντα ἔτη καὶ ἐγέννησε τὸν ῞Αβραμ καὶ τὸν Ναχὼρ καὶ τὸν ᾿Αρράν» Γένεση 11:26.
Δεν λέγει η Γραφή ότι και τα τρία αδέλφια γεννήθηκαν την ίδια χρονιά- το εβδομηκοστό δηλαδή έτος του Θάρα-αλλά ότι αφού ο Θάρα είχε γίνει 70 ετών, κατόπιν έλαβαν χώρα οι γεννήσεις αυτές ! Μάλιστα ο Αρράν που αναφέρεται τελευταίος  στην σειρά δεν σημαίνει ότι γεννήθηκε και τελευταίος. Η σειρά αναφοράς των ονομάτων δεν σημαίνει πάντοτε ότι με αυτή την σειρά εγεννήθησαν. Ο Αρράν πέθανε πρώτος από τα τρία αδέλφια αφού πρώτα εγέννησε τον Λώτ, την Μελχά και την Ιεσχά,ο δε Ναχώρ έλαβε για γυναίκα του την κόρη του αποθανόντος ήδη αδελφού του, την Μελχά.
Επαναλαμβάνω ότι η σειρά αναφοράς των ονομάτων τέκνων στην Αγία Γραφή δεν σημαίνει πάντα ότι με αυτή τη σειρά εγεννήθησαν.
«υἱοὶ δὲ ῾Αβραάμ· ᾿Ισαὰκ καὶ ᾿Ισμαήλ» Α Παραλειπομένων 1:28.
Στο παρόν εδάφιο αναφέρεται για παράδειγμα πρώτα ο Ισαάκ και κατόπιν ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Ισμαήλ ! Και αυτό διότι ο Ισαάκ είναι σπουδαιότερος του Ισμαήλ, πρόγονος του Χριστού και ο νομικά μονογενής υιός του Αβραάμ – Γένεση 22:2 / Εβραίους 11:17, αφού ο Ισμαήλ εκδιώχθηκε (Γένεση κεφάλαιο 21).
«Καὶ ἦν Νῶε ἐτῶν πεντακοσίων καὶ ἐγέννησε τρεῖς υἱούς, τὸν Σήμ, τὸν Χάμ, καὶ τὸν ᾿Ιάφεθ» Γένεση 5:32
Το Γένεση 5:32 λέγει ότι ο Νώε ήταν 500 ετών ΚΑΙ εγέννησε τρείς υιούς.Δεν λέγει ότι  ΟΤΑΝ ήταν 500 ετών γέννησε τρείς υιούς. Άλλωστε ο Νώε που είχε μία σύζυγο ΠΩΣ ήταν δυνατόν να γεννήσει τρείς υιούς κατά την διάρκεια ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ (του πεντακοσιοστού της ηλικίας του);;; Τα τρία τέκνα του Νώε δεν ήταν τρίδυμα- δεν είχαν την ίδια ηλικία.
Στο Γένεση 9:24 λέγεται για τον Χάμ : « ἐξένηψε δὲ Νῶε ἀπὸ τοῦ οἴνου καὶ ἔγνω ὅσα ἐποίησεν αὐτῷ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ὁ νεώτερος».
Συνεπώς η φράση «Καὶ ἦν Νῶε ἐτῶν πεντακοσίων καὶ ἐγέννησε τρεῖς υἱούς, τὸν Σήμ, τὸν Χάμ, καὶ τὸν ᾿Ιάφεθ» σημαίνει ότι τα σχετικά με την γέννηση των τριών τέκνων του Νώε άρχισαν να λαμβάνουν χώρα κατά το πεντακοσιοστό έτος της ηλικίας του (σημειώστε το στρογγυλό του αριθμού), όχι ότι και τα τρία τέκνα γεννήθηκαν το ίδιο έτος. Επίσης βλέπουμε ότι ο «υἱὸς αὐτοῦ ὁ νεώτερος» ο Χάμ δηλαδή, αναφέρεται πριν τον Ιάφεθ. Ο δε Σημ, λόγω του ότι από αυτόν θα ερχόνταν ο Μεσσίας, αναφέρεται πρώτος.
Ομοίως ο Αβραάμ λόγω της σπουδαιότητος του αναφέρεται πρώτος από τα άλλα αδέλφια του και όχι διότι απαραιτήτως είναι ο πρώτος υιός του Θάρα.
Συνεπώς ουδεμία πραγματική αντίφαση υπάρχει στην Αγία Γραφή. Το όλο ψευδοεπιχείρημα των εχθρών της πίστεως στηρίχθηκε σε μία αυθαίρετη υπόθεση…..στην υπόθεση ότι ο Αβραάμ γεννήθηκε ΟΤΑΝ ο Θάρα ήταν 70 ετών ! Όπως τα τέκνα του Νώε, έτσι και τα τέκνα του Θάρα δεν ήταν συνομήλικα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com