10 Οκτ 2013

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο



Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου (10-10-2013)
Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κάλεσε ως Συνοδικό Σύνεδρο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, σε αντικατάσταση του μη προσελθόντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιακωβος ορίσθηκε Συνοδικός Σύνδεσμος στην Συνοδική Επιτροπή επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Επίσης αποφάσισε, βάσει του άρθρου 34, παρ. 3 και 4 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», να γνωστοποιήσει τα ονόματα των Μελών της Τριμελούς Επιτροπής στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο για τα περαιτέρω.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δέχθηκαν τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Αθηναγόρα και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο, οι οποίοι κλήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο να δώσουν εξηγήσεις για διοικητικά θέματα των Ιερών Μητροπόλεών τους.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανανέωσε την θητεία των Μελών Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com