23 Αυγ 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο «Ελληνισμός της Διασποράς» και η αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο



Σάλο έχει προκαλέσει  η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην Πρεμετή που κάνει λόγο για τον «Ελληνισμό της Διασποράς» στην Αλβανία κι όχι για την αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, γεγονός που καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνονται θέματα εθνικής υφής κόμματα και πρόσωπα τα οποία θέλουν να παίξουν ρόλο και να καθορίσουν την τύχη της πατρίδας. (ΕΔΩ)
Έ, όχι και Έλληνες της Διασποράς οι Βορειοπειρώτες!..
• Ήταν να το … μάθουμε και αυτό: Οι Βορειοηπειρώτες, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον Ελληνισμό της Διασποράς της Αλβανίας! Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα και θεωρητικά να αντισταθεί σε κάθε επιβουλή κατά των Ελλήνων και των Ομογενών, ακόμη και σε απλά και ιστορικά τεκμηριωμένα ζητήματα δεν μπορεί να αρθρώσει εθνικό λόγο. 

«Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους αντιστόρητους και πολιτικά αναλφάβητους συντάκτες της ανακοίνωσης (του ΣΥΡΙΖΑ), ότι οι Έλληνες της Β. Ηπείρου - Ν. Αλβανίας αποτελούν αυτόχθονη και Ιστορική Κοινότητα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διασπορά» επισημαίνει με καυστική της ανακοίνωση η Ομάδα Πολιτών «Ευτοπία» που δραστηριοποιείται στα Γιάννενα, θέτοντας το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. 
Ενδιαφέρον όμως έχει και η συνέχεια των επισημάνσεων της «Ευτοπίας»:
«Όσον αφορά τα περί “αυτοσυγκράτησης από τα δύο μέρη”, που αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , αναρωτιόμαστε ποιά η ευθύνη και πού προκάλεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα. 
Αναρωτιόμαστε επίσης εάν η σύνταξη του κειμένου αποτελεί  προϊόν άγνοιας ,  βλακείας ή  μήπως συμβαίνει  κάτι άλλο ; 
Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάποιο υπόγειο νήμα που συνδέει τη νέα ηγεσία της Αλβανίας  με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει το συντομότερο δυνατόν τον κίνδυνο που δημιουργείται με την ανακοίνωση της, που προσφέρει ένα ακόμα δώρο στην ακροδεξιά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα  επαληθευθεί η άποψη ότι από τον Κωστή Μοσκώφ και τον  Νίκο Σβορώνο, καταλήξαμε στη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο Τατσόπουλο». (ΕΔΩ)
Αυτοί που προσκυνούσαν τον σφαγέα των Βορειοηπειρωτών «συμπαραστέκονται» στον Ελληνισμό της... Αλβανίας! (ΕΔΩ)
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Πρεμετή
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Ελληνισμού της Διασποράς στην Αλβανία
avgi,21/08/2013
"Τα γεγονότα βίας και συγκρούσεων στην Πρεμετή της Αλβανίας, αυτήν εδικά την περίοδο, έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν βοηθούν το κλίμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών της περιοχής. Συγκρούσεις για λόγους θρησκευτικής πίστης σε μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια ήταν και είναι πάντα επικίνδυνες για όλους τους λαούς ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων", υπογραμμίζει σε δήλωσή του  Β.Πριμικήρης, ο συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Πρεμετή της Αλβανίας. 
 "Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη, ειδικότερα στέκεται στο πλευρό του Ελληνισμού της Διασποράς στην Αλβανία και στο αναφαίρετο δικαίωμά του να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς κανένα εμπόδιο και φόβο. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά χωρίς αρρωστημένους εθνικισμούς και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις. Παίζουν με τη φωτιά όσοι νομίζουν ότι μπορούν να οξύνουν τις σχέσεις των ανθρώπων με θρησκευτικούς και εθνικιστικούς φανατισμούς εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Επιβάλλεται η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές", καταλήγει η δήλωση του Β. Πριμικήρη.
Ακολουθεί βίντεο από το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα από το Μανώλη Γλέζο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com