23 Αυγ 2013

Νίκος Χειλαδάκης, Μεγάλος υποκριτής ο Ερντογάν



ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Μιας φωτογραφία του Ερντογάν που κυκλοφόρησε η γνωστή τουρκική επιθεώρηση, Aydınlık και που δείχνει τον Τούρκο πρωθυπουργό σε μια θερμή χειραψία με τον Αιγύπτιο στρατηγό, El Sisi, που όπως είναι γνωστό ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου και στενό φίλο του Ερντογάν, Mohamed Morsı, προκαλεί πολλά ερωτήματα στην Τουρκία και έρχεται σαν κόλαφος για τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Η φωτογραφία αυτή που κυκλοφόρησε παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες του Ερντογάν να εξαφανιστεί, δείχνει την μεγάλη υποκρισία του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος δίνοντας μια φοβερή παράσταση σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού Ülke TV ξέσπασε σε δάκρυα όταν διαβάστηκε το γράμμα ανώτατου στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου προς την 17χρονη κόρη του, η οποία έχασε τη ζωή της στη βία που συνταράσσει τη χώρα. Μάλιστα θέλοντας να δώσει ακόμα πιο δραματικό τόνο στην θεατρική του παράσταση  ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για τη δίκη του κόρη, αποκαλύπτοντας ότι του είχε αφήσει ένα σημείωμα ζητώντας του να «αφιερώσει και σε εκείνη ένα βράδυ», αλλά λόγω δουλειάς δεν τα κατάφερε. Η επιστολή που αναγνώσθηκε στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής ανήκει στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ αλ-Μπαλτάζι, και απευθύνεται στην 17χρονη Άσμα, την κόρη του, που φέρεται να σκοτώθηκε κατά την έφοδο των δυνάμεων καταστολής στις καθιστικές συγκεντρώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο.
Η φυτογραφία όμως που δημοσίευσε το Aydınlık και που βγήκε λίγες μέρες πριν από τα γεγονότα τα της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη και στο Dolmabahçe κατά την διάρκεια της τότε επίσκεψης του αρχηγού το Αιγυπτιακού Γενικού Επιτελείου στην Τουρκία, είναι, όπως τονίζεται, άλλο ένα δείγμα της μεγάλης υποκρισία του Τούρκου πρωθυπουργού που σίγουρα είναι αόριστος ηθοποιός. Έτσι ενώ από την μια συγκινεί το τηλεοπτικό κοινό με τα δάκρυα του, από τη άλλη όμως και ενώ συνομιλούσε με τον El Sisi, που τώρα τον κατηγορεί σαν πραξικοπηματία και δολοφόνο των Αδελφών Μουσουλμάνων, του είχε πλέξει το εγκώμιο σαν ένα ικανότατο και άξιο στρατηγό που υπηρετεί επάξια τα συμφέροντα της πατρίδας του της Αιγύπτου. Άλλωστε τα ίδια δεν έκανε και με τον Άσαντ της Συρίας που μέχρι πριν από δυο χρόνια ο Ερντογάν τον αποκαλούσε αδελφό του και τώρα τον χαρακτηρίζει δολοφόνο ;
Αλλά ενώ κάποιοι τουρκολάγνοι εδώ στην Ελλάδα συγκινήθηκαν με τα δάκρυα του Ερντογάν, στην ίδια την Τουρκία μεγαλώνει όλο και περισσότερο η κριτική για την πολιτική του  Τούρκου πρωθυπουργού η οποία έχει απομονώσει  την γειτονική χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι σε δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, στις 23/8, προβάλλονται οι δηλώσεις τριών παλαίμαχων Τούρκων διπλωματών, του Onur Öymen, πρώην διπλωματικού πρέσβη  της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ,του γνωστού πρώην υπουργού Εξωτερικών, İlter Türkmen και του πρώην πρέσβη της Τουρκίας στην Γαλλία, Akın Özçer. Και οι τρεις εξαπολύουν έντονη επίθεση κατά της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν τον οποίο κατηγορούν για πολιτική  που έχει απομονώσει   διπλωματικά την θέση της Τουρκίας.
Πάντως εμείς εδώ στην Ελλάδα χωρίς ηγεσία και με ηθικό στο ναδίρ, ας ελπίσουμε ότι τα δάκρυα του υποκριτή Ερντογάν να μην μας βγουν «ξινά», καθώς ενώ η Τουρκία απομονώνεται αυξάνοντα παράλληλα και οι τουρκικές προκλήσεις προς την ελληνική πλευρά και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.

1 σχόλιο:

γιωργος είπε...

Δυστυχως εμεις κυβερνωμεθα απο προδοτες , τσιρακια της Μπιλντεμπερκ και του εβραικου κατεστημενου.Ας προσευχηθουμε ο Θεος να προστατευει το εθνος μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com