10 Ιουλ 2013

Τα κριτήρια αξιολόγησης όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα



"Σαρώνει" το Δημόσιο το πολυνομοσχέδιο
Μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο καταργεί τους σχολικούς φύλακες, την δημοτική αστυνομία αλλά και 46 ειδικότητες καθηγητών σε επαγγελματικά Λύκεια θέτοντας το σύνολο του προσωπικού σε διαθεσιμότητα.
Επί της ουσίας, 12.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο εκ των οποίων 4.250 θα τεθούν εντός του Ιουλίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα και στους υπουργούς, που μέχρι τώρα δεν έχουν συνεισφέρει στην κινητικότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άλλη επιλογή θα είναι οι οριζόντιες λύσεις.
"Δεν θα διστάσω δημόσια και έγκαιρα να επισημάνω καθυστερήσεις, αξιοποιώντας φυσικά και την υψηλή εποπτεία του κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Μην φτάσουμε πάλι στο Νοέμβριο και μου πείτε ότι δεν έχουμε τίποτα εκεί. Είναι σαφές πως θα αξιοποιηθούν οι προβλέψεις του Νομοσχεδίου", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Σε αυτή την ομάδα ανήκουν 2.200 σχολικοί φύλακες, 2.000 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και 50 πλεονάζοντες υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
"Ο θεσμός του σχολικού φύλακα ξεκίνησε με κοινοτική οδηγία, δείξαμε πόσο απαραίτητος είναι, καθημερινά δίνουμε μάχες στα σχολεία για να τα κρατάμε καθαρά από ναρκωτικά, από περιθωριακά άτομα, ενδοσχολική βία που κάθε μέρα αυξάνεται. Η κυβέρνηση ας το σκεφτεί λοιπόν", είπε ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων, Χάρης Μπάστας.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο άλλοι 8.200 υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ειδικότερα, πρόκειται για 3.500 δημοτικούς υπαλλήλους, 2.000 υπαλλήλους υπουργείων, 1.500 εκπαιδευτικούς με αδυναμία άσκησης καθηκόντων και 1.200 υπαλλήλους δημοτικών φορέων.
Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα κριτήρια αξιολόγησης όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα και αφορούν:
-τη βασική και επαγγελματική τους εκπαίδευση
-την εργασιακή και διοικητική τους εμπειρία
-τις δεξιότητες
-τις επιδόσεις
-τις πειθαρχικές ποινές
-τις αδικαιολόγητες απουσίες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί πως στη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων που μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας, όσοι δεν έχουν περάσει από γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για έξοδο από το Δημόσιο και τόνισε: "Είναι σαφές ότι έχουν μειωμένες πιθανότητες επανατοποθέτησης όσοι δεν έχουν σκληρό ΑΣΕΠ".
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι. Αύριο το ΠΑΜΕ διοργανώνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 24ωρη γενική απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη 16 Ιουλίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους απειλούν με νέες καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια, ενώ σήμερα, δημοτικοί υπάλληλοι κατέλαβαν το κτίριο του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων.
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών η οποία κατέληξε στο δημαρχείο. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πάντως ότι πρόθεσή τους δεν είναι να σταματήσει η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com