15 Ιουλ 2013

Στο Άγιο Όρος θέλει να κουβαλήσει τον Πάπα ο Πατριάρχης!



Στο Άγιο Όρος θέλει να κουβαλήσει τον Πάπα ο Πατριάρχης!
Διά της πλαγίας οδού σχεδιάζει το Φανάρι να εκπληρώσει τη σφοδρή επιθυμία του Βατικανού να επισκεφθεί ο Πάπας το Περιβόλι της Παναγίας μας τον προσεχή Οκτώβριο!
Του Διονύση Μακρή
 Ως βασική προϋπόθεση την άμεση λύση του φορολογικού ζητήματος που ταλανίζει το Περιβόλι της Παναγίας έχουν θέσει οι Αγιορείτες Πατέρες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις το προσεχές Φθινόπωρο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα στον εθνικό κορμό.

Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον του καλοκαιριού και έχουν περάσει ήδη δυόμισι μήνες από τη συνάντηση Αγιορειτών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου γίνεται κατανοητό ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για μία συνάντηση κορυφής Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος και τα σχέδια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να προσκαλέσει τον Πάπα και τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα!
Βέβαια είναι πολύ δύσκολο οι δύο πολιτικοί ηγέτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση Σαμαρά και να παραστούν σε μία τέτοια συνάντηση κορυφής, ιδιαίτερα τώρα που το επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων είναι η Μ. Ανατολή και η ανατολική εν γένει Μεσόγειος! Κι είναι ακόμη πιο δύσκολο να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Πάπας ή κι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Ίσως γι’ αυτό καθυστερούν να ανακοινώσουν οτιδήποτε, αποφεύγοντας έτσι τις αντιδράσεις...
Ωστόσο, οι Αγιορείτες άφησαν με διπλωματικό τρόπο ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στις 17 Απριλίου 2013 στη γνωστή συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου! Θέτουν ωστόσο ως προϋπόθεση την άμεση λύση του φορολογικού ζητήματος, το οποίο ως γνωστό καταδικάζει με τη μορφή του αργού θανάτου τις Ιερές Μονές. Λύση που αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη περαιτέρω μετά και την αλλαγή, στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος συνέβαλε πλείστα στην προσέγγιση των Αγιορειτών με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Αγιώνυμης Πολιτείας στόχος του Φαναρίου δεν αποτελεί τόσο η συνάντηση κορυφής Ομπάμα -Πούτιν αλλά και Ευρωπαίων ηγετών στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους όσο αποτελεί η εκπλήρωση της σφοδρής επιθυμίας του Πάπα να επισκεφθεί την αγιώνυμη Πολιτεία!
Μέσα στο πλαίσιο αυτό άλλωστε οι Αγιορείτες ερμηνεύουν και εκλαμβάνουν τα υποκριτικά και παντελώς τυπικά πρόσφατα ανοίγματα του Πάπα Φραγκίσκου προς τον απεσταλμένο στη Ρώμη Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα κατά τη θρονική εορτή του Παπισμού... Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευελπιστεί πάντως πως μία από κοινού συνάντηση κορυφής του ιδίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Άγιο Όρος, παρουσία και των υπολοίπων Ορθοδόξων Προκαθημένων όχι μόνο θα τον απάλλασσε από το στίγμα του νοσηρού οικουμενισμού και της αίρεσης που ήδη τον ακολουθεί σήμερα αλλά θα του προσέδιδε και το απαραίτητο άλλοθι των εκκλησιαστικών εγκλημάτων του που τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια έχει διαπράξει.
Το εγχείρημα κρίνεται πολύ δύσκολο αν αναλογισθεί κανείς ότι η πλειονότητα των ασκητών που μονάζουν στην Αγιώνυμη Πολιτεία του Άθωνα είναι σφόδρα αντίθετοι με τον Παπισμό! Οι πανηγυρικές πάντως εκδηλώσεις -αν τελικά γίνουν -έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και σε αυτές θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στην δικαιοδοσία του Φαναρίου.
Πρόθεση, όπως λέγεται του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να στρέψει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στον Άθωνα όχι για να δώσει το απαραίτητο κύρος και ακτινοβολία κοσμικού κυρίως τύπου στο χιλιετές ορθόδοξο κέντρο του μοναχισμού και να αναδείξει τα ιερά κειμήλια αλλά ως διαδίδεται για να υπάρξει μία πόρτα διεξόδου σε περίπτωση που δυσκολέψουν κατά απρόβλεπτο τρόπο οι καταστάσεις στην Τουρκία! Σε μία τέτοια περίπτωση προσωρινής δηλαδή μετακόμισης του Πατριαρχείου το μοναστήρι Ξηροποτάμου φημολογείται πως θα κλιθεί, λόγω της θέσης του να φιλοξενήσει την προσωρινή έδρα του Πατριαρχείου!!!
Δεν αποκλείεται οι Αγιορείτες Πατέρες να ματαιώσουν τις προγραμματισμένες με την κυβέρνηση εκδηλώσεις στην περίπτωση, που οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών αθετήσουν την υπόσχεση που έδωσαν ενώπιον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επανεξετάσουν εξ αρχής το φορολογικό καθεστώς! Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να αποδοθεί στις επετειακές εκδηλώσεις η μεγαλύτερη δυνατή επισημότητα! Ψιθυρίζεται μάλιστα ότι στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από την ομογένεια να βολιδοσκοπήσουν η και να πιέσουν τον Μπαράκ Ομπάμα να αποδεχθεί την πρόσκληση που σχεδιάζει να του αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση! Ανάλογη βολιδοσκόπηση φέρεται να έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο ζητώντας του τη μεσολάβηση ώστε να γίνει δυνατή μία τέτοια συνάντησης κορυφής στον κατ’ εξοχήν χώρο της ειρήνης και της καταλλαγής...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει επισκεφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ιδιωτικά το «περιβόλι της Παναγίας» και είναι γνώστης της ιστορίας και της σημασίας του Άθωνα στην ορθόδοξη παράδοση. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι το ζήτημα των προετοιμασιών των εορταστικών εκδηλώσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκπρόσωποι της Αγιορείτικης κοινότητας. Από την πλευρά της Πολιτείας στη συνάντηση παρίσταντο τότε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο τ. υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου. Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους είχαν εκπροσωπήσει οι ηγούμενοι Πέτρος της Ιεράς Μονής Διονυσίου, Ελισαίος της Σίμωνος Πέτρας, ο ιερομόναχος Νικόδημος από τη Μεγίστης Λαύρας, ο μοναχός Νικόδημος της Αγίου Παύλου και ο μοναχός Φώτιος της Γρηγορίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Ιεράς Κοινότητας κ. Παπαδημητρίου.
 Συντάκτης: Διονύσης Μακρής
Πηγή: “Στύλος Ορθοδοξίας”Ιούνιος 2013

5 σχόλια:

Αλεξανδρος Γαλανοπουλος Βερολινο Γερμανιας είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΜΟΥ!

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:

ΤΟΝ Πάπα ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣ!!!

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ!!!

ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ!!!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΦΗΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΟΥΣΤΕΣ!!!

Αλεξανδρος Γαλανοπουλος
Βερολινο Γερμανιας

Ανώνυμος είπε...

Υπό την αναγκαία προυπόθεση, ότι αληθεύουν, τα όσα καταγγέλει, ο έγκριτος δημοσιογράφος του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ κ. Μακρής, πρόκειται,το δίχως άλλο, για "καραμπινάτο" σκάνδαλο. Καθώς φαίνεται, ο περιπίπτων από (οικουμενιστικού)ολισθήματος εις ολίσθημα, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, δεν ορρωδεί προ ουδενός, στα πλαίσια της φρενήρους πορείας του για συμπόρευση με τον αιρετικό παπισμό. Καταπατεί ασύστολα τους θεόπνευστους ιερούς κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών, περιφρονεί σκαιώς την ευαισθησία, επί θεμάτων Ορθοδόξου Πίστεως, του ορθοφρονούντος ποιμνίου, πυροδοτεί σχίσματα και εντάσεις εντός των κόλπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ακυρώνει στη συνείδηση των Ορθοδόξων τη μοναδικότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως αποκλειστικού φορέως της Απολύτου Αληθείας και της μοναδικής οδού Σωτηρίας, συγκαλύπτει το δόλιο πρόσωπο του δαιμονοκίνητου παπισμού τον οποίο ουσιαστικά "αμνηστεύει" για τα ποικίλα εγκλήματά του, παραθεωρεί την ύπουλη και διαβρωτική δράση της Ουνίας, θέτει τις πολιτικο-κοινωνικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες ύπερθεν της ιεράς υποθέσεως της προασπίσεως του Ορθοδόξου Δόγματος, υποβαθμίζει το κύρος της Ορθοδόξου Μαρτυρίας εν σχέσει με το μωσαικό των πεπλανημένων δοξασιών και αιρέσεων , ακυρώνει, στην πράξη, την αληθινή έννοια της Ιεραποστολής προς τους ετεροδόξους. Το Άγιον Όρος, που κατά παράδοσιν, αποτελεί το προπύργιο της Ορθοδοξίας, επ ουδενί θεωρείται νοητό και θεμιτό, να "αβαντάρει", εν ονόματι οιασδήποτε σκοπιμότητας, το θεοκατάρατο οικουμενισμό, καταπροδίδοντας την ένδοξη Ιστορία του και τις ιερές παρακαταθήκες που κατέλειπαν οι αγιασμένες μορφές τόσων και τόσων αμυντόρων της πατρώας ευσεβείας, που θεοφιλώς ασκήθηκαν σ αυτό, με κορυφαίο όλων, το μύστη της αληθούς Θεολογίας, άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά. "Νυν κρίσις εστί"! Όχι του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και των ομοφρόνων και ομοτρόπων του εκκλησιαστικών αξιωματούχων, που στη συνείδηση του θρησκεύοντος λαού έχουν, δυστυχώς, "στιγματισθεί" με το στίγμα της μειοδοσίας και προδοσίας επί θεμάτων προασπίσεως του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους, αλλά των ηγητόρων του Αγιωνύμου Όρους, που θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα αντιτάξουν ένα σθεναρό ΟΧΙ, στη μετατροπή του αγιασμένου Άθωνα σε όχημα εξυπηρέτησης του συγκρητισμού. Ο αιρεσιάρχης της Ρώμης δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του στα αγιασμένα χώματα του Περιβολιού της Παναγίας μας. Ούτε και σαν σκέψη, θα έπρεπε κάτι τέτοιο, να απασχολεί έναν Ορθόδοξο χριστιανικό νου. Πόσο μάλλον είναι αδιανόητη, τυχόν υλοποίηση αυτής της σκέψης. Δεν είναι ανάγκη να προσθέσουν και οι αγιορείτες τη δική τους αμαρτία σ αυτήν του προισταμένου τους. Ας διαχωρίσουν θεοφιλώς τις ευθύνες τους, έναντι οιωνδήποτε συνεπειών. Τοιουτοτρόπως αφ ενός θα συμβάλλουν στην αποτροπή ενός ανοσιουργήματος, όπως η επίσκεψη του αιρετικού Πάπα στο Αγιονόρος, και αφ ετέρου θα περισώσουν το ήδη τρωθέν, λόγω της "εκκωφαντικής" τους, μέχρι τώρα σιωπής, για τα πατριαρχικά ατοπήματα, εν αντιθέσει με όσα έπρατταν σε προηγούμενες δεκαετίες, κύρος τους.
Ας ελπίσουμε ότι η αγάπη προς τον άπεφθο χρυσό της Ορθοδοξίας δε θα υποσκελισθεί και ανταλλαγεί με την επάρατη σκοπιμότητα!
Λ.Ν.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Μιάν τοιαύτην προσπάθειαν θα έχη την ανάλογον τύχην με αύτην του Ι. Βέκκου. Ας τολμήσει...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΓΑΚΗΣ είπε...

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΑΡΘΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ; Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΔΕ ΜΑΘΑΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΩΝ ΄΄ΠΑΤΕΡΩΝ΄΄. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΑΓΑΠΗΣΑΝΤΩΝ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΑΠΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝΤΩΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠ΄ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΄΄ΑΓΙΟΙ΄΄ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΕΣΘΕ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙΤΕ; ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ.

π. Φώτιος είπε...

Aγιορείτες, πετάξτε έξω από το Περιβόλι της Παναγιάς μας και τον αιρετικό Πατριάρχη και τον παναιρετικό Πάπα. Ακολουθείστε τους Πατέρες επί Βέκκου γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθείτε προδότες της πίστεως και θα σας εγκαταλείψει η χάρη της Θεοτόκου και αισθητά και νοερά (σύμφωνα με την προφητεία του Αγ. Νείλου του Μυροβλήτη).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com