10 Ιουλ 2013

Σχόλιο στο μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα για το Ραμαζάνι. Σας συνιστούμε να το διαβάσετε με προσοχή!



Σχόλιο στο μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα για το Ραμαζάνι. Σας συνιστούμε να το διαβάσετε με προσοχή!
του Νέστορα Νικηφορίδη
Διάβασα το κείμενο που επισυνάπτεται στο τέλος του παρόντος. Πρόκειται για λίγα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, με την ευκαιρία του εορτασμού του Ραμαζανίου από τους μουσουλμάνους των ΗΠΑ. 
Τα λόγια του Προέδρου κ. Ομπάμα, έχουν  πάντα μία απροσδιοριστία, μοιάζουν τυχαία, χαλαρά, "μαλακά", αλλά:  Άλλο περιμένεις να ακούσεις και άλλο λέγεται. Διότι είναι λόγια που προέρχονται από άλλη κουλτούρα, όχι χριστιανική, όχι ευρωπαϊκή, όχι αμερικανική, μία κουλτούρα "αιχμής", μία επεξεργασία αναμορφωμένης σκέψεως του υπό κατασκευή "νέου ανθρώπου". 

Μήπως δεν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του κ. Προέδρου; Δεν είναι δυνατόν στα Χάρβαρντ και στα Γιαίηλ από όπου αποφοίτησε, να έχουν ξεχάσει να διδάσκουν  στους φοιτητές τους ότι υπάρχουν ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ , πολίτες με βασικά δικαιώματα τελείως αντίθετα προς ένα απίστευτο "βασικό δικαίωμα" στο οποίο αναφέρεται ο Πρόεδρος Ομπάμα. Πρόκειται για ένα  "βασικό δικαίωμα"  περί  ετεροκαθορισμού του μέλλοντος όλων, ως απρόσωπης μάζας ατόμων, ώστε έτσι ετεροκαθορισμένοι, να μπορούν να ζήσουν "ελεύθερα"  αυτό που (θα έχουν οδηγηθεί στο να) πιστεύουν!  Αλλά ας δούμε πιό προσεκτικά τί είπε ο Πρόεδρος κ Ομπάμα, με την τεράστια παιδεία του σε θέματα πολιτικής ιδεολογίας...
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Οι πολίτες δεν υπάρχουν πια. Αντικαταστάθηκαν από α) επενδυτές, β) ακτιβιστές, και  γ) καλλιτέχνες που εργάζονται "για τη χώρα τους"  (παραδόξως αλλά φυσικά εξεπίτηδες, παρέλειψε ο κ. Πρόεδρος να ονοματίσει τις ΗΠΑ και γενίκευσε πολύ την προοπτική). Συνεπώς, πρέπει ο καθένας να αποφασίσει σε ποιά από αυτές τις κατηγορίες θα ανήκει. Επενδυτής, ακτιβιστής ή καλλιτέχνης;  Μάλλον λοιπόν αλλοιώς, θα είναι ύποπτος για το ότι θα θέλει να είναι πολίτης....
Και αν μάλιστα δεν είναι επενδυτής, ακτιβιστής ή καλλιτέχνης, αλλά απλώς εργαζόμενος, τότε, αφού  εξ ορισμού δεν θα ανήκει στην εν λόγω ελίτ της ραθυμίας, θα είναι φυσικά πολύ ύποπτος για το ότι ενδέχεται να έχει την αξίωση να είναι πολίτης! 
Γι' αυτό, με την "δημιουργία ενός κόσμου  που θα βασίζεται στην απόκτηση του  βασικού δικαιώματος   καθορισμού του μέλλοντος όλων των ανθρώπων", αυτοί που θα καθορίζουν αυτό το μέλλον, δεν θα ασκούν εξουσία, πίεση, καταπίεση, καταστολή και τα τοιαύτα, αλλά απλά θα ικανοποιούν αυτό το "βασικό δικαίωμα καθορισμού του μέλλοντος όλων των ανθρώπων".
Τούτο, με κάθε μέσο. Καθόσον θα πρέπει να προστατεύεται με κρατική επιβολή η δυνατότητα όλων "να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα  αυτό που πιστεύουν". Μία απόλυτη λοιπόν θρησκευτική και ατομική ελευθερία θα αντικαταστήσει κάθε δημόσιο συμφέρον και κάθε σχετικοποιημένη προσωπική ελευθερία!
Στό όνομα αυτής της νέας απόλυτης ελευθερίας του ατόμου, κάθε μέτρο καταστολής και ακόμα καλλίτερα, προλήψεως (!), θα παρουσιάζεται εύκολα ως δικαιολογημένο. Παραδείγματος χάριν, ένα εμβόλιο που να φτιάχνει πειθήνια άτομα...ή τα παιδιά να μην μένουν επί πολύ στην οικογένεια ....
Ο κόσμος που ονειρεύεται ο κ. Πρόεδρος, μπορεί να μην είναι πολύ δημοκρατικός, αλλά θα έχει γιορτές, όπως "γεύματα İftar στο Ραμαζάνι". Μερικοί θεωρούν ότι ο Πρόεδρος κ. Ομπάμα είναι "κρυπτο-μουσουλμάνος" . Μάλλον, όμως, είτε δεν πρόκειται περί αυτού, είτε αυτό δεν είναι το κυριότερο. Απλώς του αρέσουν οι γιορτές στις οποίες οι θρησκεύοντες λησμονούν τα πολλά περί Θεού και υποδέχονται τον κ. Πρόεδρο.
Σε τέτοιες γιορτές, το νέο όνειρο, η νέα πολιτική ιδεολογία, θα βρίσκουν την κοινωνική, ελέω ΜΜΕ, καταξίωσή τους. Μπορούμε να υποθέσουμε ευλόγως μετά από όλα αυτά, ότι όποιος διαφωνεί θα "αξίζει" να έχει πίσω του λίγους από όσους κυνηγούν τον Ασσάντζε και τον Σνόουντεν, όπως ήδη σαφώς πιστεύει ο Πρόεδρος κ. Ομπάμα (σχετικές είναι οι πασίγνωστες πρόσφατες δηλώσεις του). Στις πιό πολλές όμως περιπτώσεις, δεν θα χρειάζονται πράκτορες-"κυνηγοί".
Για την  "απόκτηση του  βασικού δικαιώματος   καθορισμού του μέλλοντος όλων των ανθρώπων", θα αρκεί το περιουσιολόγιο και η επιλεκτική χρησιμοποίησή του κατά "φοροφυγάδων" (Νά πού και πάλι η πατρίδα μας είναι στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστορίας αλλά από την ανάποδη, εν όσω διαιρούμενοι παραπειθόμεθα και πειθαναγκαζόμεθα να υπάρχουμε ανάποδα σε σχέση προς την παράδοση και τον πολιτισμό μας).
 --- --------------------------------   -----------------------
Μήνυμα Ομπάμα με αφορμή το ραμαζάνι
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα, ευχήθηκε χαρά, ευημερία και αλληλοκατανόηση σε όλους τους Μουσουλμάνους με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού, του μήνα της νηστείας.
"Ο μήνας του Ραμαζανιού παράλληλα θεωρείται και εκφράζεται ως μήνας της ελευθερίας που προσφέρει τις απεριόριστες δυνατότητες ανθρωπισμού και σεβασμού» υπενθύμισε στο μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος  και πρόσθεσε.. «η παγκόσμια αυτή αξία μας διασφαλίζει να σκεφτούμε τους εκατομμύρια πρόσφυγες  που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους κάτω από μίζερες βασικές ανάγκες στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Εμείς είμαστε πάντοτε στο πλευρό των ανθρώπων που εργάζονται στην δημιουργία ενός κόσμου  που θα βασίζεται στην απόκτηση του  βασικού δικαιώματος   καθορισμού του μέλλοντος όλων των ανθρώπων  ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα  αυτό που πιστεύουν", είπε ο Μπάρακ Ομπάμα και συνέχισε… "είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και αισθάνομαι περηφάνια ως οικοδεσπότης στα γεύματα İftar στο Ραμαζάνι που διοργανώνονται στο Λευκό Οίκο  στα τελευταία 4 χρόνια  και φέτος αναμένω με μεγάλη χαρά να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι με τους επενδυτές, ακτιβιστές, και  καλλιτέχνες  Μουσουλμάνους Αμερικανούς που  εργάζονται για την χώρα τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com