11 Ιουν 2013

Ο Warren Jeffs εξαπολύει διαταγές από τη φυλακή


jeffs

Ο Warren Jeffs εξαπολύει διαταγές από τη φυλακή
ABC News
Της  Amy Robach, Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα που εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά οδηγήθησαν σε λεωφορεία κατά τη διάρκεια επιδρομής στο ράντζο Yearning for Zion Ranch κοντά στο Eldorado, στοΤέξας των ΗΠΑ.
Η κατηγορία εναντίον του Warren Jeffs-προέδρου της Φονταμενταλιστικής «Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) ήταν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.

Ύστερα από μια εντατική δίκη, ο Jeffs, ο οποίος είχε νυμφευτεί περισσότερες από 80 γυναίκες, κατηγορήθηκε για δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης δύο κοριτσιών ηλικίας 12 και 15 ετών και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. 
Όμως, παρά την καταδίκη του και τον εγκλεισμό του στη φυλακή, οκτώ χιλιάδες άνθρωποι που κατοικούν στο Yearning for Zion Ranch εξακολουθούν να τον αποκαλούν προφήτη τους και είναι δύσπιστοι έναντι των ξένων.
Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ο Jeffs συνεχίζει να εκδίδει διατάγματα:
«Δεν επιτρεπόταν να έχουμε παιγνίδια ούτε ποδήλατο» είπε η 6 ετών Νέλλη Steed, η μητέρα της οποίας εξορίστηκε από την κοινότητα.
Ανάμεσα στις εντολές του περιλαμβάνεται και μια που αναφέρει ότι 15 άνδρες θεωρούνται πατέρες όλων των παιδιών στην κοινότητα.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει εξουσία και αποκάλυψη από το Θεό για το ποιούς να εξορίζει από την οργάνωση.
Ο Andrew Chatwin, πρώην μέλος της FLDS, ανέφερε ότι πολλές οικογένειες που ζουν μέσα στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης πεινούν, καθώς ο Jeffs έχει δώσει οδηγίες να τρώνε μόνο φασόλια και νερό.
Με άλλη οδηγία του, ο Jeff διατάσσει τους οπαδούς του να μεταβιβάσουν τα αυτοκίνητα τους στην οργάνωση προκειμένου να πουληθούν.
Έρευνα του ABC News’ “20/20″, αποκάλυψε ότι ο Jeffs διέταξε νεαρούς οπαδούς του να παρατήσουν το Σχολείο και να εργάζονται στην ανέγερση της πολυτελούς έπαυλής του αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
«Μας είχαν πει ότι αν κτίζαμε την έπαυλη θα έλοιωναν τα σίδερα της φυλακής του και θα ελευθερωνόταν», δήλωσε στο ABC News ο 18 ετών Willie Steed, ο οποίος διέφυγε από την οργάνωση πέρυσι.
Oι οδηγίες του Jeffs δίδονται κατά τις επισκέψεις αφοσιωμένων οπαδών του στη φυλακή όπου βρίσκεται και μεταφέρονται προφορικά στα υπόλοιπα μέλη της λατρείας.
Σχόλιο
Μέσα στους τοίχους της φυλακής, ο αμετανόητος Warren Jeffs έγραψε επίσης το βιβλίο «Ιησούς Χριστός – Μήνυμα σε όλα τα Έθνη» (Jesus Christ – Massage to All Nations), το οποίο στάλθηκε από την καταστροφική οργάνωσή του σε όλα τα έθνη όντως.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι αντίτυπο του βιβλίου αυτού στάλθηκε μέσω του ταχυδρομείου και σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.
Από το διαδύκτιο επίσης πληροφορούμαστε, ότι το πέραν των 300 σελίδων σκληρόδετο βιβλίο έχει σταλεί σε πολλές άλλες χώρες προκαλώντας ερωτηματικά για τον τρόπο κάλυψης των υπέρογκων εξόδων κυκλοφορίας του.
Ποιό είναι όμως το αληθινό Μήνυμα που ο Ιησούς Χριστός, ο Κύριος μας και Θεός μας (και όχι ο οποιοσδήποτε βλάσφημος ψευδοπροφήτης) στέλλει σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις πόλεις σε όλα τα έθνη; Μας το είπε ο Ιδιος: Το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού θα κηρυχθεί σε όλα τα έθνη. «θα κηρυχθεί σε όλη την οικουμένη το ευαγγέλιο για τη βασιλεία του Θεού, για να το ακούσουν όλα τα έθνη…» (Ματθ. 24, 14) Αυτό ήταν το έργο Του επί της γης και αυτό καλούμαστε να συνεχίσουμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί: «Πρέπει να αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα για τη βασιλεία του Θεού και στις άλλες πόλεις, γιατί αυτόν τον σκοπό έχει η αποστολή μου». (Λουκά 4, 43).
Και η Βασιλεία των Ουρανών δεν είναι τίποτε άλλο από τον ίδιο τον Αναστάντα Θεό ημών.   ΄Οσοι τον δεχθούν, όσοι τον πιστεύουν ως τον ενανθρωπήσαντα Υιόν του Θεού και ως Μεσσία, Σωτήρα των ανθρώπων, δίνει σ’ αυτούς το δικαίωμα και τη χάρη να γίνουν τέκνα Θεού και κληρονόμοι της Βασιλείας Του. Αμήν (Ιω.α, 12)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com