19 Ιουν 2013

Ηλίας Βλαχογιάννης «Μην οδηγείτε τα παιδιά στον αθεϊσμό»Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα «Το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών», κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ.  Ηλίας Βλαχογιάννης.
Στην αναφορά,  ο κ. Βλαχογιάννης, εκφράζει την ανησυχία του για την αλλοίωση του ορθόδοξου θεολογικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο νέο πρόγραμμα σπουδών, και την επιβολή πανθρησκειακής διδασκαλίας.
Ο κ. Βλαχογιάννης, με την αναφορά αυτή, προωθεί προς τον Υπουργό, επιστολή διαμαρτυρίας του Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, την οποία συνυπογράφουν επιπλέον 8 Σωματεία, Σύλλογοι και Ενώσεις (Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)-Τμήμα  Τρικάλων, Σύλλογος «Φίλοι των Μετεώρων», Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Ν. Τρικάλων, Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Ο Ελεήμων Σαμαρείτης» , Φιλανθρωπικό Σωματείο Τρικάλων «Ο Άγιος Βησσαρίων», Αδελφότητα Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Άγιος Οικουμένιος», Σύλλογος Ενοριτών «Ο Άγιος Αθανάσιος» Μπάρας Τρικάλων).

Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρονται από τον βουλευτή τα εξής:
«Σε μια περίοδο που οι νέοι μας έχουν ανάγκη την πνευματική αναβάθμιση στις αξίες και στις παραδόσεις του γένους μας, το Σχολείο οφείλει να θωρακίζει τα παιδιά των Ορθοδόξων Ελλήνων, με τις αιώνιες αλήθειες της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, μέσα από ένα μάθημα Θρησκευτικών, με εκσυγχρονισμένο και ελκυστικό λόγο, αλλά οπωσδήποτε και με λόγο καθαρά ευαγγελικό, πατερικό και εκκλησιαστικό.
Εκφράζεται έντονα ο κίνδυνος, η μέθοδος της διαθρησκειακής διδασκαλίας του Νέου Προγράμματος Σπουδών να οδηγήσει τα παιδιά μας στη θρησκευτική σύγχυση, τον συγκρητισμό και τον αγνωστικισμό που στη συνέχεια να καταλήξει σε δικαιολογημένη απέχθεια, μηδενισμό και αθεϊσμό».
trikalanews.gr,18/06/2013
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com