28 Ιουν 2013

Στον «πάγο» το αντιρατσιστικό


Ο υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου υποστήριξε ότι χρειάζονται μόνο εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός της αντιρατσιστικής νομοθεσίας και όχι ριζικές αλλαγές

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Στον «πάγο» το αντιρατσιστικό
Την πεποίθησή του ότι θα αμβλυνθούν οι διαφορές των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί δεν είναι διαφορές ουσίας, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα θα προχωρήσει, αν και δεν το θεωρεί πρωτεύον, αφού «τρέχουν» άλλες σημαντικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Μνημόνιο.
Οπως δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», προέχουν διάφορα ζητήματα, όπως η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, η αντιμετώπιση της κατάστασης και των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, αλλά και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή ο Χ. Αθανασίου παρενέβη στην «κόντρα» που προέκυψε ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση του τελευταίου κατά της παράτασης της προφυλάκισης του ήδη κρατούμενου για σχεδόν 3 χρόνια για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» Κ. Σακκά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι λάθος η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστών. Πρόσθεσε δε ότι το δικαστικό συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση έπραξε εντός των νομοθετικών κανόνων και δεν είναι εκτός δικονομικού πλαισίου.
Σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Χ. Αθανασίου σημείωσε ότι οι διαφορές των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν είναι αγεφύρωτες, εξηγώντας ότι χρειάζεται μόνο ένας εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός της σχετικής νομοθεσίας και όχι ριζικές αλλαγές.
Παράλληλα σημείωσε σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα και τις φυλακές ότι θα εξεταστεί ποια μέτρα μπορούν να προχωρήσουν για να επιτευχθεί η αποσυμφόρησή τους. Οσον αφορά τον απελθόντα υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, ο Χ. Αθανασίου σημείωσε ότι επί των ημερών του το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ήταν σε ακινησία, αλλά τόνισε ότι είχαν γίνει σημαντικά βήματα και ότι ο ίδιος έχει ήδη παραλάβει 3-4 βασικά νομοθετήματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο (όπως για τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα για την είσπραξη ποσών από το κράτος, για την «ηλεκτρονική παρακολούθηση», τα γνωστά «βραχιολάκια» των κρατουμένων, κ.λπ.).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ - ΕΘΝΟΣ 28/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com