19 Ιουν 2013

Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ηλία Βλαχογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών



Αλλάζει το μάθημα των Θρησκευτικών
(18/6/2013) Την ανησυχία του εκφράζει προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων Ηλ. Βλαχογιάννης
 Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με θέμα «ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ», κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στις 12-06-2013.
Στην εν λόγω αναφορά,  ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκφράζει την ανησυχία του για την αλλοίωση του ορθόδοξου θεολογικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο νέο πρόγραμμα σπουδών, και την επιβολή πανθρησκειακής διδασκαλίας.

Ο κ. Βλαχογιάννης, με την αναφορά αυτή, προωθεί προς τον Υπουργό, επιστολή διαμαρτυρίας του Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, την οποία συνυπογράφουν επιπλέον 8 σωματεία, σύλλογοι και ενώσεις (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» (Γ.Ε.Χ.Α.)-ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ», ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ,  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ», ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΡΙΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ).
Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:
«Σε μια περίοδο που οι νέοι μας έχουν ανάγκη την πνευματική αναβάθμιση στις αξίες και στις παραδόσεις του γένους μας, το Σχολείο οφείλει να θωρακίζει τα παιδιά των Ορθοδόξων Ελλήνων, με τις αιώνιες αλήθειες της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, μέσα από ένα μάθημα Θρησκευτικών, με εκσυγχρονισμένο και ελκυστικό λόγο, αλλά οπωσδήποτε και με λόγο καθαρά ευαγγελικό, πατερικό και εκκλησιαστικό......
........Εκφράζεται έντονα ο κίνδυνος, η μέθοδος της διαθρησκειακής διδασκαλίας του Νέου Προγράμματος Σπουδών να οδηγήσει τα παιδιά μας στη θρησκευτική σύγχυση, τον συγκρητισμό και τον αγνωστικισμό που στη συνέχεια να καταλήξει σε δικαιολογημένη απέχθεια, μηδενισμό και αθεϊσμό.»
Ερώτηση Βλαχογιάννη για το μάθημα των θρησκευτικών
Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με θέμα «ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ», κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στις 12-06-2013.
Στην εν λόγω αναφορά, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκφράζει την ανησυχία του για την αλλοίωση του ορθόδοξου θεολογικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο νέο πρόγραμμα σπουδών, και την επιβολή πανθρησκειακής διδασκαλίας.
Ο κ. Βλαχογιάννης, με την αναφορά αυτή, προωθεί προς τον Υπουργό, επιστολή διαμαρτυρίας του Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, την οποία συνυπογράφουν επιπλέον 8 σωματεία, σύλλογοι και ενώσεις (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» (Γ.Ε.Χ.Α.)-ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ», ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ», ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΡΙΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ).
Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:
«Σε μια περίοδο που οι νέοι μας έχουν ανάγκη την πνευματική αναβάθμιση στις αξίες και στις παραδόσεις του γένους μας, το Σχολείο οφείλει να θωρακίζει τα παιδιά των Ορθοδόξων Ελλήνων, με τις αιώνιες αλήθειες της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, μέσα από ένα μάθημα Θρησκευτικών, με εκσυγχρονισμένο και ελκυστικό λόγο, αλλά οπωσδήποτε και με λόγο καθαρά ευαγγελικό, πατερικό και εκκλησιαστικό……
……..Εκφράζεται έντονα ο κίνδυνος, η μέθοδος της διαθρησκειακής διδασκαλίας του Νέου Προγράμματος Σπουδών να οδηγήσει τα παιδιά μας στη θρησκευτική σύγχυση, τον συγκρητισμό και τον αγνωστικισμό που στη συνέχεια να καταλήξει σε δικαιολογημένη απέχθεια, μηδενισμό και αθεϊσμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com