5 Ιουν 2013

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, «Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, παρά αυτά που μας χωρίζουν»


Patrijarh Irinej.jpg

Νις-3/6/2013 Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος δήλωσε σε δημοσιογράφους στα εγκαίνια της έκθεσης «Naisus - Median" Ινστιτούτο Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων της Νις (Ναϊσσός), “ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, παρά αυτά που μας χωρίζουν. (“Више ствари спаја нас и католике”)
Έχουμε έρθει κοντά τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να ξεφύγουμε από τα γεγονότα που μας χωρίζουν”  Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και μπορεί να επιτευχθεί στο επίπεδο που αρμόζει σε Χριστιανούς και  ανθρώπους που διαβάζουν το Ευαγγέλιο. (Патријарх Иринеј: Блиски смо са Римокатоличком црквом)
Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου Stanislav Hocevar δήλωσε ότι η επέτειος του Διατάγματος μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις  ρίζες, της  ενιαίας  Εκκλησίας. 

2 σχόλια:

ΣΤΕΛΙΟΣ Γ. είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ, ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ, ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ, ΚΑΛΒΙΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΩΤΟΣ.

π. Geras Imos είπε...

Κλασικά και εικονογραφημένα. Ο άνθρωπος λέει αυτά που περιμένουμε να ακούσουμε, τίποτε διαφορετικό. Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που έλεγε ο π. Παΐσιος: επιστράτευση προσευχής. Δεν υπάρχει άλλη άμυνα απέναντι στον διπλό πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία αφενός από την Αραβική Άνοιξη, αφετέρου από τον Οικουμενισμό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com