15 Μαΐ 2013

Οργανικά ή λειτουργικά τα κενά Θεολόγων στο Αιγαίο;


Οργανικά ή λειτουργικά τα κενά Θεολόγων στο Αιγαίο;
Μία από τις περιοχές της Ελλάδας με πολλά κενά Θεολόγων, αλλά και εκπαιδευτικών άλλων κλάδων, είναι το Αιγαίο. Μόνο που τα κενά αυτά δεν πρόκειται να καλυφθούν με το Π.Δ. για υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεραρίθμων εκπαιδευτικών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Απλούστατα γιατί τα κενά αυτά δεν είναι οργανικά αλλά λειτουργικά! Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο στις Διευθύνσεις των νομών του Αιγαίου υπάρχουν υπεράριθμοι Θεολόγοι (στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ) αλλά ταυτόχρονα πολλά λειτουργικά κενά Θεολόγων!
Ας ξεκινήσουμε από τα λειτουργικά κενά που υπήρχαν φέτος:

ΔΔΕ Δωδεκανήσου: 17 κενά Θεολόγων
ΔΔΕ Κυκλάδων: 14 κενά Θεολόγων
ΔΔΕ Λέσβου: 5 κενά Θεολόγων
ΔΔΕ Σάμου: 2 κενά Θεολόγων
Παρουσιάζουμε τώρα τον αριθμό των Θεολόγων που παρέμειναν στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (υπεράριθμοι) μετά τις τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις τον Ιούνιο του 2012. Η παραμονή των Θεολόγων αυτών στη Διάθεση των ΠΥΣΔΕ σημαίνει πως όλες οι οργανικές θέσεις των περιοχών στις οποίες  ανήκουν έχουν οργανικά τοποθετημένο Θεολόγο:
ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΣΔΕ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: 4   (3 στη Β΄ Δωδεκανήσου, 1 στη Γ΄ Δωδεκανήσου)
ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: 4 (1 στην Α΄ Κυκλάδων, 3 στη Δ΄ Κυκλάδων)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΔΕ ΧΙΟΥ: 7 (7 στην Α΄ Χίου)
ΔΔΕ ΛΕΣΒΟΥ: 7 (3 στην Α΄ Λέσβου, 4 στη Β΄ Λέσβου)
ΔΔΕ ΣΑΜΟΥ: 4 (3 στην Α΄ Σάμου και 1 στη Β΄ Σάμου)
Πως όμως είναι δυνατόν να υπάρχουν υπεράριθμοι και παράλληλα τόσα λειτουργικά κενά; Η απάντηση βρίσκεται προφανώς στις πολλές αποσπάσεις εκπαιδευτικών, κυρίως σε διάφορους φορείς (Κεντρική Υπηρεσία Υπ. Παιδείας, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΟΕΠΕΚ, Γ.Γ.Δ.Β.Μ. (ΙΕΚ), ΙΕΠ, ΚΕΓ, ΚΕΕ, ΓΑΚ, Ακαδημία Αθηνών, Αρχιεπισκοπή, Μητροπόλεις, βουλευτικά γραφεία κ.α.) που γίνονται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Αν οι αποσπάσεις σε φορείς καταργηθούν και οι Θεολόγοι εκπαιδευτικοί γυρίσουν στις οργανικές τους θέσεις, σε όλα τα σχολεία των νησιών του Αιγαίου θα υπάρχουν Θεολόγοι. Σε κάθε περίπτωση υποχρεωτικές μεταθέσεις σε περιοχές με λειτουργικά  κενά δεν μπορούν να γίνουν.
Ιωάννης Τάτσης, Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com