21 Μαΐ 2013

Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Πάπα Φραγκίσκου στην Τσεχία;


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Για την Τσεχία και τη Σλοβακία αναχωρεί αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για να προστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1150 ετών από την αποστολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή για τον ευαγγελισμό των λαών.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη στις 27 του μηνός. Τον Παναγιώτατο θα συνοδεύουν, αναφέρει το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Winnipeg κ. Yurij καί Μύρων κ. Χρυσόστομος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες».
Σε ανάρτησή μας του 2011 είχαμε γράψει (ΔΕΣ ΕΔΩ) Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου «οι ηγέτες των χριστιανικών Εκκλησιών Ανατολής και Δύσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄θα συναντηθούν στην Τσεχική Δημοκρατία το 2013».(Carigradski patrijarh i papa zajedno 2013. godine) Το 2013 είναι η 1150 επέτειος της άφιξης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μοραβία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας αλλά και άλλοι Ορθόδοξοι ηγέτες θα έρθουν στην Τσεχική περιοχή Mikulčice (τόπος αναπαύσεως του Αγίου Μεθοδίου), στα σύνορα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Σλοβακίας και Αυστρίας.

Η ημερομηνία της τελετής δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί. Υπάρχουν δύο προτάσεις – 23 Μαίου και 5 Ιουλίου του 2013. Την πρώτη ημερομηνία θεωρεί καταλληλότερη η Κωνσταντινούπολη, η άλλη είναι κατάλληλη, επειδή πρόκειται για την «Ημέρα Κυρίλλου και Μεθοδίου», που γιορτάζεται στην Τσεχική Δημοκρατία ως κρατική γιορτή.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com