18 Μαΐ 2013

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος για το ορθόδοξο μάθημα των θρησκευτικών.

 


Στις 13 Μαΐου 2013 , ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε στο Πατριαρχείο μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της επισκοπής  Ruse  που διδάσκονται εδώ και πέντε χρόνια το ορθόδοξο μάθημα των θρησκευτικών. Οι μαθητές παρουσίασαν στον Πατριάρχη ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στο Πάσχα.
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών μίλησε η κ. Rosica Georgieva, Προισταμένη της  Περιφερειακής Επιθεώρησης Εκπαίδευσης, Ruse, η οποία ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ 'όλα τα παιδιά και  τους συναδέλφους μου, οι οποίοι κάνουν το καλύτερο  εδώ και 5 χρόνια στο Ruse για το ορθόδοξο μάθημα των θρησκευτικών. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για την υπομονή και την φροντίδα  σας για τα παιδιά. Το έργο σας είναι αποστολικό και σύμφωνο με το παράδειγμα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ο Πατριάρχης  Νεόφυτος τόνισε ότι η «κοσμική γνώση δεν μπορεί να εκτοπίσει την πνευματική και πρέπει να βαδίζουν χέρι-χέρι. Όπως οι αδελφοί Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος πρόσφεραν πολλά και στη Σλαβική λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Η αγάπη προς το μάθημα να είστε πεπεισμένοι ότι θα είναι πολύ ευλογημένη από το Θεό με την απαραίτητη για τη ζωή, πίστη, ελπίδα,αγάπη, εργατικότητα, υπομονή, και όλες τις αρετές που διδάσκει ο χριστιανισμός»
Εάν υπάρχει καλή θέληση τα παιδιά - το μέλλον της Βουλγαρίας- θα διαφυλαχθεί και δεν θα είμαστε μάρτυρες άσεμνων και πνευματικά καταστροφικών γεγονότων για τους ίδιους και για την κοινωνία μας. Σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:  «Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει»· « Μη πλανάσθε. Ο Θεός δεν εξαπατάται ούτε και περιπαίζεται. Διότι κατά την ημέραν της μεγάλης κρίσεως θα θερίση ο άνθρωπος εκείνο, που θα έχη σπείρει.» (Γαλ. 6:07)  και επίσης «Τοῦτο δέ, ὁ σπείρων φειδομένως φειδομένως καὶ θερίσει, καὶ ὁ σπείρων ἐπ᾿ εὐλογίαις ἐπ᾿ εὐλογίαις καὶ θερίσει.» «Ας γνωρίζετε δε τούτο· ότι εκείνος που στο χωράφι του σπέρνει με τσιγκουνιά λιγοστό σπόρο, θα θερίση και λίγο σιτάρι. Και εκείνος που σπέρνει απλόχερα, θα θερίση πολύν καρπόν. (Ο καθένας δηλαδή θα αμειφθή από τον Θεόν ανάλογα με όσα δίνει, κατά την δύναμίν του πάντοτε.» (Β Κορ. 9,6 ).
               
Δείτε και:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com